Miért pontoztok le mindenkit, aki egy kicsit is másképp vélekedik a bibláról vagy istenröl?
Ami azt illeti, én csak akkor pontozok le, ha nem hasznos a válasz. Van pl. itt egy ember, aki arra a kérdésre, hogy "mit ír erről a Biblia?", rendszerint odaírja válasznak, hogy "Hülye vagy ha eszerint akarsz élni". (Ő valami "ateista megváltónak" hiheti magát ezen a fórumon, mert állandóan ezt csinálja...=D) Hát, ez tényleg nem hasznos válasz, mert nem is válasz a kérdésre.
De egyébként, gondolom, hogy van egy meggyőződésük, és ha valamit másképp olvasnak, akkor hirtelen nem értik, hogy mit akart mondani a másik ember, és ebből a "riadalomból" kifolyólag pontoznak le vagy fel.
Fordított esettel még gondolom soha nem találkoztál...
Egyszerűen ha az a kérdés pl., "hogyan kerülhetek közel Istenhez", és valaki azt írja, hogy dobd ki a Bibliát mert elavult, akkor az szerintem nem hasznos válasz, mert szerintem meg a Biblia alapján lehet Istent megtalálni. Nem azért pontozom le, mert más a véleménye, hanem mert szerintem nem hasznos, amit írt. Azt meg csak tudom mérlegelni, hogy szerintem NEKEM hasznos-e vagy nem, tudtommal ezt jelentik a kezek.
8-as ezzel a példával éppen az ellenkezőjét bizonyítottad. Szóval szerinted csak a Biblia által lehet eljutni istenhez más szerint meg nem -> akkor az már nem hasznos. Van aki szerint tényleg el kell dobni van aki szerint más könyv. A kérdésre az is hasznos válasz,hogy nincs isten sehogy mert lényegébe az emberek véleményét kérdezte.
Ugyanúgy egyéni vélemény alapján pontozol. Még "szerintem" szót is használtad ami azt mutatja ez csak a te véleményed.
Sziasztok!
Ha figyelmesen megnézitek a különböző színű kezek mellett a kérdést, akkor láthatjátok, hogy nem arra irányul az adott értékelés, hogy a kérdezőnek mennyire hasznos a válasz, hanem arra, hogy mennyire hasznos annak aki értékeli! "Hasznos számodra ez a válasz?" Ez pedig valljuk be eléggé szubjektív!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!