Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A jehova tanúi miért térítgetn...

A jehova tanúi miért térítgetnek mindenkit, meg csöngetgetnek be?

Figyelt kérdés
2011. máj. 19. 02:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
62%

mert elment a józan eszük, és térítgetni próbálnak másokat is a saját hülyeségeikre (na a gáz ott van, hogy a lelkileg instabil, sérült embereknél ez olykor össze is jön nekik)

be kellene törvényileg tiltani ezt a tevékenységet, és akkor hátha felhagynának vele, bár érdekes, én csak 1x küldtem el őket mérgesen az anyjukba, azóta is járkálnak a lépcsőházba, de hozzám sose mernek becsengetni (persze jobban is teszik), szóval erélyesen kell fellépni, és lerázni őket nagyon röviden

2011. máj. 19. 06:00
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én azt bírtam, amikor hozzánk is jöttek hittérítők, azt nem tudom, hogy jehova tanúi voltak-e vagy sem, de én persze naivan kinyitottam az ajtót, hiszen egy öreg néni mi kárt okozhat nekem. Majd közölte velem, hogy meg kell vennem a Bibliát, mert ha nem, akkor világvége lesz. Az már mi? :D
2011. máj. 19. 06:28
 3/21 anonim ***** válasza:
75%
Még ha csak csöngetnének! Én a múltkor pont sétálni indultam a lányommal, mikor megjelentek a lépcsőházban és közöltem velük, hogy én katolikus vagyok és engem ez nem érdekel. Teljesen fel voltak háborodva! Annyira undorítóan és tolakodóan tudnak viselkedni, hogy az szinte felháborító!
2011. máj. 19. 06:36
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

Párom Mamája megmonta Nekik, hogy nincs Isten!

Meghalt a legkisebbik kisfia, ártatlan volt 4 éves. Neki miért kellett? Két kisunokája beteg. A kisebbik lánya mindkét gyermeke. Azok mit ártottak? Meg ez a rengeteg katasztrófa, Japánban, Chilében meg a fene tudja hol? Miért kell ártetlan embereket pusztítani? Hagyjanak engem békén ez úgy hülyeség ahogy van!

Aztán el is húztak, biztos ez Nekik is sok volt. :D

2011. máj. 19. 07:05
 5/21 anonim ***** válasza:
66%
Mert ráérnek egész nap, és ingyen kapnak kaját meg piát mikor órákig beülnek valakihez, hogy felvilágosítsák az illetőt a bibliából. Határozottan le kell szerelni őket, mert a legkisebb bizonytalanságot látva erőszakossá válnak. Pfff.
2011. máj. 19. 07:27
 6/21 anonim ***** válasza:
41%
Ez még hányszor lesz kérdés??
2011. máj. 19. 08:00
 7/21 anonim ***** válasza:
80%
Egész egyszerűen azért, mert tagokat toboroznak. Lépjél be az egyházba, fizesd a tagdíjat és nekik abból lesz a fizetésük. Nem kell itt túl nagy dolgokra gondolni, nem a világot akarják megváltani.
2011. máj. 19. 08:42
 8/21 anonim ***** válasza:
54%
ja hogy az tagdíjfizetéssel megy? akkor nem csoda ha erőszakosan akarnak beszervezni mindenkit ...
2011. máj. 19. 08:54
 9/21 anonim ***** válasza:
61%

Sziasztok!

1: A Jehova Tanúi azért csöngetnek be, mert sajátosan értelmezve a Bibliát, belőle azt a kötelességet olvassák ki, hogy hirdettetnie kell az evangéliumnak. Az már már kérdés, hogy nem az evangéliumot hirdetik, hanem a JHVH tetragramma sajátos elnevezését, a Jehovah Isten nevet, illetve a Bibliafordításuk tökéletességét, és mellékesen, hogy ők az igaz egyház.

2: A tanúk soha nem kérnek ételt, italt, vendéglátást. A tanúk nem házalnak, hanem házról házra járnak. Saját tapasztalatom, hogy szívesen vették, ha behívtam őket, de nem kérnek semmit, ráadásúl nem akartak az unszolásom ellenére sem maradni fél óránál többet.

3: Nem tagdíjnak hívják, hanem tizednek. A Biblia világosan említést tesz a pénzéhségünk elnyomása érdekében is a tized fizetéséről. Nem kell felháborodni, szerintetek ti mennyit fizettek az államnak? A fizetésetek körülbelül 80%-át, ha figyelembe veszem a személyi jövedelemadót, nyugdíjjárulékot, tb-t, áfát, jövedéki adót a szeszesitalnak, dohányárunak, benzinnek, gázolajnak. Ez a fizetésetek kb. 80%-a, tehát marad 20-25%, aminek a tizedéről lenne szó, tehát így sem tizedről beszélünk, henem 2-3%-ról, ami az egyház működési költsége, amit nem a nemtagoktól, hanem a tagoktól származik. Amikor az adótok x %-át átutalják történelmi egyházaknak (milliárdokat), akkor nincs felháborodás? Az apostolok cselekedetében nemhogy tizedet, hanem a teljes vagyon átruházását írja elő. És higyjétek el, attól, hogy mindenüket a nagy kalapba tették, semmivel nem lettek szegényebbek.

4: A tanúk nem erőszakosak, tiszteletel beszélnek másokkal, főleg idegenekkel. Az ő feladatuk nem a vitatkozás, hanem a prédikálás. Aki erőszakos tanúval találkozott, aki jellemtelenűl viselkedett, és kötelezte a másikat a Biblia megvételére, az nagy valószínűséggel nem tanú volt, az csaló lehetett. A Jehova Tanúi soha nem köteleznek fenyegetéssel másokat, hogy várásoljanak Bibliát. Minden ilyen állítás fantazmagória, vagy csalás.

Sziasztok

Egy abszolút NEM tanú, aki még csak nem is szimpatizál a tanításaikkal.

2011. máj. 19. 09:15
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

09:15 Amit leírtam, biztos lehetsz benne, hogy nem fantazmagória volt. Lehetséges, hogy akkor csaló volt, ezt nem tudom. Viszont: "Amikor az adótok x %-át átutalják történelmi egyházaknak (milliárdokat), akkor nincs felháborodás?"

Hát hogyne lenne felháborodás, csak épp semmit sem lehet ellene tenni. Én szívesen áldozom az adom x%-át azokra a szervezetekre/egyesületekre/kutatási központokra, amelyekkel kapcsolatban benne van a pakliban, hogy előrébb viszik a világot. De ezzel szemben az egyházról mikor lehet, vagy mikor lehetett ezt egyáltalán elmondani? Sőt, nem hogy nem visz előrébb, sokkal inkább még hátráltat a fejlődésben! Viszont ők teljesen jól elvannak ott az én meg más adójának x %-ából, nem csinálnak semmit, csak mindenféle képtelen baromságokat állítanak és ez a rendszer már nagyon régóta fenn áll. Vatikán city meg saját rendszám? Persze, hajrá, vegyék csak el a pénzt az értelmes dolgok elől. Na ez az, amiért rühellem az összes egyházat!

2011. máj. 19. 09:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!