Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A jehova tanúi miért térítgetn...

A jehova tanúi miért térítgetnek mindenkit, meg csöngetgetnek be?

Figyelt kérdés
2011. máj. 19. 02:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%

Nem felháborodást akartam kelteni, hanem csak tájékoztatni. Az egyházakat nem utálni kell, nem azért vannak.

A Jehova Tanúkról volt szó, és nem a pénzről.

A Jehova Tanúi nem szednek be pénzt, nem kunyerálnak, nem akarnak eladni nektek semmit, sőt a saját pénzükből kinyomtatott szórólapokkal "szórják meg" a beszélgető partnereik kezét.

A tudományos célokra fordított pénz sokkal több esetben költ el dollár milliókat, mint az egyházak, olyanoktól, akik értelmesen tudnák használni azt a pénzt.

Példa: Ki lehet röhögni, de csak egy picit gondoljunk bele. Mennyibe kerűlt fél évszázadon keresztűl (több ezer dollármilliárdokba) a Holdkutatás, űrhajós projektek.

Azt szeretném megkérdezni, hogy azon kívűl, hogy x számú ember felverte a port a Holdon, mi egyebet tettek ezzel a hihetetlen, kimondhatatlan mennyiségű pénzzel, leszámítva, hogy nagyobb lett pár centivel az arcunk. De ez egy külön vitatémát érdemelne, és a Jehova Tanúknak semmi közük ehhez. Ennyire lehet szívesen adni a pénzt olyan szervezeteknek, ahol benne van a pakliban, hogy előrébb viszik a világot.

Az orvostudomány odáig fejlődött, hogy fogalmuk sincs mi az ellenszere a 30 éve felfedezett hiv vírusnak, mi okozza a parkinson kórt, mi az ellenszere, fogalmuk sincs a rák kialakulásának okáról, a hiv vírust több héttel az elkapás után tudják csak kimutatni, de azért "öntik bele" a vérátömlesztést az emberekbe, az emberek milliói allergiásak minden sz@rra, olyan növényekre, amivel akár ki is kellene töltenünk a párnánkat, akkor sem szabadna semmi bajunknak lennie tőle. Odáig jutott az orvostudomány, hogy a cukorbajt, a rákot, az aids-t, az allergiát, a Parkinson kórt, a Down kórt illetve az "egyéb" halálos kimenetelű betegségeket csak kezelni tudják (elviselhetőbbé tenni fájdalomcsillapítókkal, gyulladáscsökkentőkkel), de gyógyításukhoz nulla a tudományuk. Szívesen adnátok inkább forint milliárdokat tudományos célokra, mintsem tízezreket karitatív célokra, illetve az evangélium hírdetésére?

A Jehova Tanúi teszik a dolgukat, amit jónak látnak, senkit nem bántanak ezzel. A tanításukról lehet vitatkozni, de hogy mit miért tesznek, arról szerintem nem kellene a hitetleneknek kérdezniük őket. Ők talán megmondják, hogy mikor rúgjatok be, hogy randalírozzon a gyermeketek az utcán, miért kell belefújni a bagófüstöt a buszmegállóban mások arcába, miért kell mindenkinek egymást buzdítania a hazudozásra, stb... Beleszólnak, hogy mit mért tesztek? Miért kötekedtek velük, és kezelitek őket állat módjára, mikor csak egy vagy két kérdést tesznek fel nektek. Ők legalább kérdeznek, aki nem kérdez, azzal kapcsolatban lehet elgondolkozni, hiszen aki bánt titeket, vagy kárt tesz bennetek, nektek, az általában nem kérdez.

2011. máj. 19. 10:25
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ki van nekik adva,hogy akit csak lehet,meg kell téríteni.Ez rendben is lenne,ha már ennyire fontosnak tartják,csak az a baj,hogy a legtöbbnek nincs meg hozzá az esze,hogy,hogyan kellene normálisan csinálni,ezért utálják őket sokan,amit ők sokszor annak tudnak be,hogy "üldözi őket a világ"csakmert ők Jehova tanúi.tisztelet a kivételnek,mert találkoztam már udvarias,tisztelettudó fajtával is,igaz ő az utcán állított meg,de mivel mondtam,hogy nem érdekel a Biblia,minden további próbálkozás nélkül elköszönt,és minden jót kívánt.a becsengetősöket viszont valahogy alapból nem tudom preferálni.
2011. máj. 19. 10:46
 13/21 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam. annak, aki azt írta, hogy ez még hányszor lesz kérdés, annak mondom, hogy ez még nem volt feltéve, csak olyanok, hogy "hogyan rázzam le őket", meg hasonlók. én azt kérdeztem csak, hogy miért toboroznak? köszönöm mindenkinek, hogy megosztották az élményeket, és az infókat is! nem utálom amúgy őket, semmi bajom konkrétan velük, csak mindig kellemetlen az ilyen "lerázás".
2011. máj. 19. 13:21
 14/21 anonim ***** válasza:
36%

Sziasztok!

Csak egy kis kiegészítés László válaszához: nem szednek pénzt és még tízed sincs közöttük, ja és sem a tv-ben sem szórólapokon nem kérik az adód 1%!

Amúgy ha csak annyit mondasz, hogy köszönöd szépen ez téged nem érdekel - békén fognak hagyni.

2011. máj. 19. 15:18
 15/21 anonim ***** válasza:
igen, szivesebben aldozok a tudomanyoknak, milyen hulye kerdes mar ez? persze, ezzel a hozzaallassal meg mindig a fan lennenk
2011. máj. 19. 15:23
 16/21 dudiska ***** válasza:
0%
Na kedves kérdező,egy nem Tanú mondta el azt, amit egy Tanú is elmondott volna.Köszönöm, nagyra értékelem László becsületességét,bátorságát amiért nagyon helyesen leírta ezt,jó volt olvasni.
2011. máj. 19. 15:44
 17/21 A kérdező kommentje:
nekem mindegy ki miben hisz, nem vagyok rasszista, vagy mi, csak engem hagyjanak ki ebből, nem szeretem a kéretlen tanácsokat. de mindegy nem is ezért írtam hogy itt most vita alakuljon ki, vagy okoskodás, csak informálódni akartam, hogy mégis miért olyan fontos nekik, hogy mindenkit zargatnak. a zargatás kifejezés meg szerintem helytáll, mert a többség ezt tapasztalja. szerintem ezzel inkább ellenszenvet váltanak ki a többségből. felőlem nyugodtan higgyenek a világvégében, meg amiben akarnak... remélem érthetően fejeztem ki magam
2011. máj. 19. 16:40
 18/21 anonim ***** válasza:
68%

Én nem vagyok közéjük való. De eléggé ismerem őket, egyik oszt.társam is tanú. Az az igazság hogy én azt vettem észre hogy olyan szempontból erőszakosak hogy ráderőltetik kicsit a tanításukat, meg azt is észrevettem rajtuk hogy eléggé elítélőek a más vallásúakkal. Nekem pl azt mondta egyik tanú ismerősöm hogy ha nem tanulmányozom a bibliát akkor meg fogok halni a világvégén..... Na, de persze a nagyegyházakról is sokmindent lehetne írni, pl miért szedik az egyházi adót meg még sorolhatnám a sok böszmeségüket.

Ja, és még annyit írnék hogy valóban nem nagyon csípem a tanúkat, de azért az igazság az hogy sok ember mond ezt-azt, fűt-fát róluk úgy hogy egy túrót nem tud a hitükről meg a vallásukról. Engem nagyon idegesít az amikor egy olyan valaki mond valamit egy adott dologról aki semmit nem tud róla. Hallottam már személyesen is egyik gyerekről hogy, idézem: "biztos azért gyűjtenek tagokat mert háborút akarnak indítani a keresztények ellen." ... Na, mikor ezt meghallottam, dőltem a röhögéstől...xD

2011. máj. 21. 17:28
 19/21 anonim ***** válasza:

Drága Barátaim az nem jutott az eszetekbe,hogy azért térítenek,és csöngetnek házról házra mert a Biblia ezt tanítja!

Jézus mondta a tanítványainak,hogy menjetek és térítsetek meg mindenkit! Ők csak ehhez tartják magukat!

Ellenben más vallásokkal ők legalább foglalkoznak az emberekkel ,hozzájuk oda mehetsz bátram kérdezősködni és nem csak rázzák a kolompot,hogy aki akar mehet!

Megnézném,hogy tudnál a Pápa közelébe kerülni,hogy kérdezni szeretnél tőle valamit!!

Amúgy meg mit érsz azzal,hogy katolikus vagy? Gyakorolod a hitedet egyáltalán? Jársz templomba?

Fogadjunk még a Bibliát sem olvastad,ha kérdezne tőled valaki valamit erről,az első válaszod 'ohh én nem foglalkozom ezzel'

tisztelet a kivételnek!

Amúgy meg a Biblia magáért beszél!

2013. jan. 26. 11:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Jézust is sokszor elzavarták kinevették,mégsem hátrált meg!

Azt tanította,hogy olyanok legyetek mint a lámpa egy sötét szobában ami meg világítja azt!

Ha nincs a szobában a lámpa,ugyan mi értelme az egésznek!

Az a lényege,hogy el oszlassa a sötétséget!

2013. jan. 26. 11:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!