Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért pontoztok le mindenkit,...

Miért pontoztok le mindenkit, aki egy kicsit is másképp vélekedik a bibláról vagy istenröl?

Figyelt kérdés
Na nem azért, de szerintem nem kell egyböl 0%-ra lepontozni mindenkit aki nem szó szerint követ mindent a könyvböl..
2012. ápr. 18. 23:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Pont ugyanezt akartam írni, amit Péter, de megelőzött. :)

Nemvagyok, tudatában vagyok annak, hogy mit írtam le. Egyszerűen elolvastam a kezek melletti kérdést, és annak megfelelően használtam őket.

Ettől még felpontozom pl. az ateista válaszadókat is, ha valami számomra hasznos dolgot írnak, akkor is, ha nem értek velük egyet.

üdv

2012. ápr. 19. 11:53
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

Saját véleményemet, hitemet ismerve kétféle ember számára nem lehetnek hasznosak a válaszaim:

1. Nem hívők

2. Olyan hívők vagy vallásosak, akik az egyházi tanításokat nagyon komolyan veszik (tehát nem közvetlenül a Biblia útmutatásait követik, hanem az egyházakét)

Ennek alapján én soha nem lepődök meg azon, ha egy-egy jószándékú válaszomat lepontozzák. Néha az lep meg, hogy akad egyáltalán, aki viszont felpontozza. :)

Ettől függetlenül nem kívánok másképp fogalmazni, mert a hitemről szeretnék bizonyságot tenni és jó tudni, hogy vannak (nem kevesen), akik hasonlóan gondolkodnak az adott kérdésekről.

Hogy a nem hívők számára nem hasznosak a válaszaim, azt teljes mértékben megértem: nem is olyan régen még saját magam számára sem lettek volna hasznosak! :) Csak azóta megtértem, és nagyon sok minden értelmet nyert, amit korábban ostobaságnak tartottam.

2012. ápr. 19. 12:00
 13/21 anonim ***** válasza:
57%

Szia, én nagyon másképp gondolkodom Istenről,mint a többség, mégis azt tapasztalom, hogy sokszor felpontozzák a válaszaimat, amiből arra következtetek, hogy azért jó sok olyan ember jár ide, aki szeret gondolkodni és nem csak a saját véleményét szereti visszahallani.

Én magam is rendszeresen felpontozok válaszokat, sokszor olyanét is, akiről tudom, hogy ateista vagy esetleg olyan felekezethez tartozik, ami nem az én ízlésemnek megfelelő.

Lepontozni szinte soha nem szoktam (engem le is szoktak néha húzni nullára, főleg amikor nagyon kiszabadul belőlem a kabbalista:-)csak ha a válasz tényleg nem hasznos, sőt sértő is. De akkor is csak ritkán, inkább válaszolok az illetőnek, mert lehet hogy még nagyon fiatal és csak a dühét éli ki ilyen módon. volt már erre pozitív reakció.

Összegezve: nem gondolom, hogy valakit csak azért pontoznak le minden esetben mert ateista/hívő, sokszor inkább a válasz minősége miatt.

Freya

2012. ápr. 19. 12:46
 14/21 anonim ***** válasza:
33%

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

A pontozási rendszer lényege az, hogy az egyes embereknek hasznos-e egy bizonyos válasz, vagy sem, és ez nagyon szubjektív, ebben igazat adok Péternek.

Nem kellene ezt a pontozásos dolgot olyan tragikusnak veni: az ember leírja valamiről a véleményét, és kész.

Jómagam is ugyanzet teszem, aztán teljesen hidegen hagy, hogy lepontozzák, vagy sem.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 19. 16:38
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszed, itt lepontozás megy? Akkor nem jártál még a politika rovatban :D
2012. ápr. 19. 16:44
 16/21 anonim ***** válasza:

Nézd meg Jézust. Őt hogy lepontozták. Próbált példabeszédeket mondani, hogy ne legyen néhánynak bántó, de megfeszítették. Örülj, hogy csak lepontoznak.

Egyébként én is észrevettem, de szerintem a hitetlenek nyomnak pirosat. Csak azért mert igaz, mert ott belül azért érzik, de akkor is piros nehogy már jól érezze magát és nehogy más olvassa és megtérjen.

2012. ápr. 21. 22:17
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó: A hozzád hasonló elvakultak nyomkodják a piros kezeket inkább. A hozzátok hasonlók kapnak mindig magas értékeléseket és aki nem ért egyet a biblátokkal vagy az istenetekkel az már megy nullára.
2012. ápr. 21. 22:46
 18/21 anonim ***** válasza:
78%
Az tényleg rossz, amikor csupán eltér a két vélemény, és ezért van lepontozás. De valljuk be, amikor valaki a kereszténység témakörben tanácsot kér, hogyan élhesse meg jobban a hitét, és kapja a "nincs isten, csak kapaszkodónak használod, gyenge ember vagy" szintű válaszokat, az azon túl hogy rendkívül irritáló, ténylegesen nem egy hasznos válasz a kérdésre.
2012. ápr. 21. 22:49
 19/21 A kérdező kommentje:
Ez Vallás témakör, nem kereszténység :) Van különbség. Több valláshoz tartózó emberek is járhatnak itt.
2012. ápr. 21. 23:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem a topicra írtam, hanem általánosságban, amikor ebben a témakörben kérdez.
2012. ápr. 22. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!