Ha Isten nem büntet és nem haragos akkor Sztálin se volt az?
Ez nem provokáció csak érvelési összehasonlítás.
Mikor jönnek azzal a hívők hogy Isten a 100% szeretet hasonlók akkor fel szokott merülni a kérdés hogy egy ilyen istenkép hogy lehet 100 szeretet ha közeben isten haragjáról és büntetéséről beszélnek + ugye ott van a pokol nevű mitológia hely amit azoknak jár akik olyan bűnöket követtek el!
Ilyenkor azzal próbálják védeni az istenképüket hogy hát "Isten nem kérte hogy ezt az utat válasza ez a ember saját döntése ezért kerül a pokolba" meg "Isten nem büntet hanem ez egy isten nélküli állapot" és hasonlók
De ilyen logikával akkor Sztálin se egy rossz ember!
Hisz ő nem kért senkit arra hogy úgy viselkedjen bárki is hogy bebörtönözzek és megkínozzák vagy a gulágokba küldjek őket ez csak azok az emberek döntése volt akik kiharcolták akik ezt az utat válaszozták hogy gulágba kerüljenek.Akkor ők is csak kommunizmus nélküli emberek.
"Továbbra is azt mondom Isten nem büntet, hanem az aki bűnt követ el a bűn KÖVETKEZMÉNYÉT szenvedi el. "
Azt kihagyod a képletből, hogy ha igaz a Biblia, akkor a világot mindenstül Isten teremtette. Vagyis nyilvánvalóan a poklot is ő hozta létre büntetésképp, azaz mindenképpen Isten az, aki büntet.
"Ugyan ezt csinálod!"
Igen? Ezt mire alapozod?
"Például?"
Most belinkelek egy beszélgetést. Ezt úgy vedd mint egy iránymutatást. Aminek a folytatása az önálló kutatás.
Mert az ember olyan, ha nem maga néz utána dolgoknak nehezen fogadja el. Hát hajrá!
1.rész/ https://www.youtube.com/watch?v=ZKc9tR_gguE
2.rész/ https://www.youtube.com/watch?v=qH2VLhrkbIM
3.rész/ https://www.youtube.com/watch?v=LiUJBXy5zXo
Mindt mondtam ez csak egy kiinduló alap. Az információk alapján kezd el magad is kutatni.
És ez csak egy példa, de ha te is szeretnéd megtalálhatod a többit is.
"Ajánlom hogy kutass és vizsgálj úgy más vallásokat mint a sajátodat olvass és vallástörténelmet akkor találsz rá a valódi igazságra!"
Már megtettem, hogy kutattam más vallások után. És mondhatom megerősödtem, hogy abban az egyházban vagyok ahol az IGAZSÁGOT Jn.17:17 képviselik.
Tény, hogy van mit javítani az egyházon, a tagokon, de, hogy az IGAZSÁGOT képviseli afelől nincs kétségem.
Bizonyos szempontból érthető a párhuzam, a kommunizmus bizonyos értelemben egy Istentől megfosztott kereszténység. Nagyon sok vonatkozásban hadonló elveket vall, csak Marx az egészet materiális alapra helyezte, és kivonta az egyenletből Istent.
A probléma az, hogy Isten (most függetlenül attól, hogy létezik-e) éppen azért jobb jelölt mint Sztálin, mert elvonatkoztatásban romolhatatlan törvényt képvisel. Így az ő ítélete mindenképp igazságos, hiszen ő maga az Igazság ideája.
Ennek helyébe helyezni bármilyen emberi hatalmat azért problémás, mert az ember gyarló. Persze Sztálin az egész személyi kultuszával igyekezett Isten helyébe lépni, de ő pusztán terrorral és propagandával volt képes igazságának illúzióját fenntartani. Ezért ő kifejezetten egy antikrisztusi figura. A megváltás ígéretét hozta, hogy megtévesszen. Isten megváltása nem az anyagiakban történik, és nem ígér földi hívságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!