Akik szerint az özönvizes történet szóról szóra igaz azok szerint pl. az Antarktisz állatai elvándoroltak Noé bárkájához?
Sajnos azoknak akik nem olvassák (így nem is értik) a Bibliát, azoknak semmivel. Ugyan is bármit hoznék csak a Bibliábol hoznám.
Azt pedig a nem hívők közül senki a hívők közül pedig sajnos sokan nem fogadják el.
Viszont akinek a Biblia, Isten szava azok tudják, mert le van irva, hogy csak a vízözön után alakultak ki az évszakok. Az özönvíz előtt nem volt eső, hanem pára nedvesitette meg a földet. Noé 120 évet kapott a bárka építésére és arra, hogy hirdesse, jön az özönvíz (mert az embereknek is magas életkora volt kb. 8-900 év).
Valamint Az Aki szólásra bírt egy szamarat (ld. Bálám szamara), vagy parancsolt a hollónak, hogy pogácsával etesse Illést, bezáratta az oroszlánok száját és nem érték meg Dániel (azt nem lehet mondani, hogy nem voltak éhesek, mert reggel Daniel ellenségeit dobták be és ők földet sem értek, mert a levegőben kaptak el őket az oroszlánok). Nemhiszem, hogy gondot okozott Istennek engedelmességre késztetni azokat az allatokat melyeknek be kellett menniük a bárkába.
Az emberek nem mentek szerte szét a Földön, ezért logikus, hogy nem voltak túl sokan. Bábelnél is pont ez volt a probléma. Ezért zavarta össze Isten az emberek nyelvét. És utána szétszéledtek.
Ezek mind benne vannak a Bibliában. És aki olvassa tudja is.
Amúgy nem értem a lepontozást. Fel tettél egy kérdést. En a legjobb tudásom szerint válaszoltam. Az egy dolog, hogy nem értesz vele egyet.
Ha nem akarsz egy másik véleményt olvasni, akkor ott kell feltenni ahol mindenki veled ért egyet.
Neharagudj! Nem fogok evolúcionista módon válaszolni, ha nem abban hiszek, hanem a teremtésben.
# 11
Én olvastam a bibliát és pont ezért nem hiszek! (mellet a koránt,talmudot és a tipitakát)
Két külön dolog hogy mit akarunk belelátni a leírtakba és logikusan végiggondolni azt ami le van benne írva!
Ilyen érveléssel más vallás szent iratanitaira se kérdőjelezheted meg a valóságtartalmát csak rá kell húzni azt a gondolkodás menetet amit te vallasz a bibliánál!
Hmmm.
"oda battyogjon a bárkához (hiszen az embereknek is hosszú életük volt, valószínű az állatok sem pusztultak el olyan hamar mint mostanság). "
Elképzelem az amazonasi őserdőben élő lajhárt, ahogy "odabattyog" akár száz év alatt is, a csigafajokról vagy a nem repülő rovarokról már nem is beszélve.
Jó rendben. Tényleg mindenki úgy hiszi ahogy akarja.
Plusz én abban is hiszek, hogy Jézus hamarosan igazolja az amit a Biblia ír. És akkor már eldől a vita.
"Én olvastam a bibliát és pont ezért nem hiszek! (mellet a koránt,talmudot és a tipitakát)"
Ha a Koránt olvastad akkor olvasnod kellett Nóéról és az özönvízről is. Ugyanis szerepel a Koránban is, csak szó nincs arról hogy az egész világot elöntötte a víz és hogy minden álltból egy pár a hajon volt.
"Plusz én abban is hiszek, hogy Jézus hamarosan igazolja az amit a Biblia ír."
Már kétezer éve ezt szajkózzátok: hamarosan...
Kedves #16.
Ez már egy jó néhányszor át lett beszélve itt a gyakorin.
A lényeg.
- A 2000 év csak nekünk hosszú, Istennek nem. És az örökkévalósághoz képest az üdvözülteknek is semmiség.
- Ameddig csak egy ember is meg akar térni Isten nem hagyja őt elveszni.
De lesz idő mikor már nem lesz megtérő és akkor tényleg rövid idő Jézus visszajövetele.
Vannak események mellyeknek be kell teljesednie.
János114 nevű felhasználó válasza:
Érdekesek azok az emberek akik feltesznek egy vallási kérdést hogy aztán a válaszolókat megalázhassák.
Igazad van, ez egy tipikusan ilyen kérdés. De itt öngólt lőtt a kérdező, mert azt írja, olvasta a Bibliát. Akkor viszont tudnia kellene, hogy Noé idejében nem is volt Antarktisz, főleg nem ott, ahol ma van. Ezt egy értelmes nyolcadikosnak is tudnia kellene, főleg, ha megértette a Bibliát. Szerintem erre a kérdésre válaszolni sem érdemes.
"Akkor viszont tudnia kellene, hogy Noé idejében nem is volt Antarktisz, főleg nem ott, ahol ma van."
Érdekes, mert én is olvastam a Bibliát (java részét nem is egyszer), de egy szó nincs benne az Antarktiszról.
Az hogy te mit képzelsz mögé, a te dolgod, de hogy téynként akard eladni az ilyen elképzeléseid...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!