A Tanúk elismerik honlapukon, hogy az édenkerti-történet csupán egy mese?
Ez áll a honlapukon: " Ami az Édenben történt, AZ NEM CSUPÁN MESE egy beszélő állatról, hanem kijózanító példája annak, milyen ravaszul próbálja meg Sátán elérni, hogy az emberek elforduljanak Istentől." ["..."milyen ravaszul" próbálkozik a Sátán, de bezzeg a kígyója "óvatos"].
Az "óvatos kígyójukról" szerettem volna olvasni egy keveset, mikor a beismerő szövegük, hogy a történet "csupán mese" egy picit elbizonytalanított...
Az óvatos kígyójukat megtaláltam, és kiderült, hogy a Kísértő is óvatosnak találta a kiszemelt kígyót az emberpár megtévesztésére:
"(A kísértő)... azzal, hogy egy kígyó „mögé bújt”, mely igen óvatos(!), jól tudta leplezni szégyenteljes és nagyra törő terveit "
De kiderül az is, hogy Éva is "óvatosnak találta a hozzá beszélő lényt:
"...És bizonyára Éva is jól megfigyelte ezt az óvatos teremtményt."
Lehet azért volt "óvatosnak" becézve a kígyó, mert így szólíthatta meg Évát:
"A tiltott Fa gyümölcsét eheted, de csak ÓVATOSAN! A kukacosat elkerülni, mert húst fogyasztani bűn lenne!
[komolyan: miért lett volna a legóvatosabb a mezei vadak közt, mikor az Egerészölyv is a húsfogyasztás tilalma alatt állt és magokat fogyasztott, meg az oroszlán is a lucernásban legelt?]
Nem vagyok tanú, nem is láttam a balesetet! :)
Mit számít, hogy néhány ütődött elismeri-e vagy sem?
Attól ugyanúgy humbug az egész história.
érdekes hogy pont a kígyó volt
a jofej mégis mimdenki őt utalja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!