Keresztény vallásúak, nektek most mi is a fontos valójában, a Biblia vagy a szeretet?
A Biblia tulajdonképpen: szeretet. Egyik sem működik a másik nélkül. Ha Bibliát akarsz olvasni szeretet nélkül, nem fog menni. A Szentírás szeretetre tanít(ana, ha lenne kit.)
"arra gondoltam konkrétan,hogy a szeretet a fontosabb,vagy az a fontosabb,hogy különbbek legyetek másoknál,jobbnak,szentebbnek tartsátok magatokat,mindenáron nektek legyen igazatok vallási kérdésekben és büszkélkedjetek,hogy kívülről fújjátok a Bibliát?"
Tiszta szívvel hiszem, hogy van olyan ember, aki szeretni tud anélkül, hogy büszkélkedjen, meg mit tudom én, mit írtál.
Azok az emberek pedig, akik különbnek, jobbnak, szentebbnek tartják magukat a többinél (mert sajnos van ilyen!), nem tudnak szeretni.
Hadd mondjak egy példát.
Egy angol pap meglátogatott egy faluban egy beteget, akiről köztudott volt, hogy senkije sincs, és most ágynak dőlt. Leült melléje, olvasni kezdte a Bibliát, prédikálni kezdett, de egyszer hirtelen észrevette, hogy a beteg nem figyel. Valahol máshol jár. Akkor nézett először körül a házban, rendetlenség, ételmaradék, büdösség stb. Megkérdezte betegét: -Mondja, maga mikor evett utoljára?
-2 napja múlt.
-Várjon meg, azonnal visszajövök.
Elment, és visszajött pár asszonnyal, akik vállalták, hogy segítenek, takarítanak, mosnak, főznek.
(A vége az lett, hogy a beteg meggyógyult, és az eddigi hitetlen életformájából kitört. Templomba kezdett el járni.)
Az apropo ott volt, hogy egyik a másik nélkül nem megy. A lelki egészség (ez esetben a Biblia olvasása) és a fizikai egészség nem nélkülözhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!