Bibliai ellentmondások/1/?
Főleg hívőket kérek arra, hogy válaszoljanak, hisz nekik kell ezekre magyarázatot találniuk.
Mielőtt belekezdenék, elmondanám, hogy nem pocskondiázni akarom a vallásotokat, csupán érdekel, ti miképp értelmezitek ezeket a dolgokat :)
A Biblia szerint Isten szeretetteljes és megbocsátó, ehhez képest, én bár jóformán az egész Bibliát végigolvastam, de csupán egy rosszindulatú, gyűlölettel teli és bosszúszomjas istenképet találtam benne.
1."Nem volt senki más olyan, aki annyira ráadta volna magát annak a cselekvésére, amit rossznak lát az Úr, mint Akháb, mert félrevezette a felesége, Jézabel."
Akhábot és családját Jéhu gyilkoltatja le, ahogy a Baál-imádókat is. Utána ezt mondja azt Isten Jéhunak:
"És monda az Úr Jéhunak: A miért szorgalmatosan megcselekedted azt, a mi nékem tetszett, és az én szívem kívánsága szerint cselekedtél az Akháb házával.."
Tehát Isten szívének öröme telt abban, hogy embereket ölnek meg? A Tízparancsolatban kijelenti, hogy bűn, ezzel szemben ő maga biztat erre másokat?
2. Mózesék új hazája
Mózes IV: könyvében az Úr elküldi Mózest és a népet, hogy álljon bosszút a midianitákon Izraelért. Ők megölik a férfiakat, nőket és ártatlan gyermekeket is (hiszen mi bűne lehet egy csecsemőnek?), aztán az Úr megparancsolja neki, hogy osszák fel maguk között a zsákmányt és a földet.
Miért áll Isten egyik ember oldalán a másikéval szemben? A midianiták talán nem ugyanolyan gyermekei neki, mint az izraeliták? Azokat nem ő teremtette, nem ő adott nekik lelket? Miért gyilkoltat le valakiket ok nélkül, csak mert neki így tetszik?
Továbbiak:
"És lőn, mikor uralkodni kezdett, levágá Jeroboámnak egész háznépét; egy lelket sem hagyott Jeroboám háznépéből, mígnem mind elveszté őket az Úrnak beszéde szerint, a melyet megmondott volt az ő szolgája, a Silóbeli Ahija által" /Királyok I. könyve/
"És megérkezett Samariába, és levágta mindazokat, a kik az Akháb nemzetségéből megmaradtak volt Samariában, míg ki nem veszté azt az Úr beszéde szerint, a melyet szólott Illésnek." /Királyok II. könyve/
" Eljövének pedig a Siriabeliek Damaskusból, hogy megsegítsék Hadadézert, Czóbának királyát; és levága Dávid a Siriabeliek közül huszonkétezer férfit." /Sámuel könyve/
De ez csak néhány a sok közül. Isten egyfolytában különbséget tesz az emberek között: akiknek nem hisznek benne (és tök mindegy, hogy volt-e egyáltalán alkalmuk megismerni őt) azok mind válogatás nélkül rosszak. Rengeteget gyilkolnak a Bibliában az Úr jóváhagyásával: hol gyakorolja háta szeretet és megbocsátást? Az embereknek még arra sem hagy időt, hogy megismerjék őt és esetleg megtérjenek;ez hol igazságos? Kiválaszt valakit, és onnantól kezdve mindenki más le van tojva.
Igaz, én csak ember vagyok, és a szeretőképességem bizonyára nem érhet fel semmilyen istenségével, de ha a gyerekem meg is tagadna engem, én soha nem tagadnám meg őt. Gyűlölhetne, akarhatna rosszat nekem, ellenem támadhatna, de én akkor is megbocsátanék neki, és igyekeznék a jó útra terelni, hisz én akartam, hogy éljen, nem ő. Pont azért, mert szeretem, ahogy elvileg az Istennek kellene szeretnie a saját gyermekeit...
Kedves Kérdező!
Ha végigolvastad a bibliát,az egy nagyon jó dolog de nem értettél meg bizonyos dolgokat Istennel kapcsolatban.
És ez nem is történhet meg ha valaki csak végigolvassa a bibliát mert az egy dolog de a másik kérdés,milyen változást hozott benned?
Amint olvastam elég kritikus a véleményed Istenről,amit megértek mert emberi módon közelítesz meg szellemi dolgokat,ezt úgy értem felületes vagy és nem a mennyből szemléled amik történtek és történnek.
Így talán te is úgy látnád az eseményeket mint Isten,ezért én nem látok ellentmondást mert felülről szemlélni más mint horizontálisan.
1."Nem volt senki más olyan, aki annyira ráadta volna magát annak a cselekvésére, amit rossznak lát az Úr, mint Akháb, mert félrevezette a felesége, Jézabel."
Az általad kiemelt rész az 1 Királyok könyvében található,olvasd el a 18-22 fejezeteket amelyekből kiderül Akháb egy olyan férfi volt akit az ő felesége irányított de a feleség mögött ott volt egy gonosz szellemi erő Jézabel aki Izrael ellen cselekedett.
Akháb egy ingatag hullámvölgy jellem volt akit a felesége mögött lévő szellemi erő leuralt és rosszra vitte,még egy csoda után is odamegy felségéhez és elmondta mit tett Illés megölette a hamis vallás prófétáit.
Nem tudott egy határozott döntést hozni és megváltoztatni a dolgokat,pedig hatalmában lett volna.
Jézabel megkísérelte megsemmisíteni az egyistenhitet.
Akháb aztán megkívánt egy gyümölcstermőföldet amit a tulajdonos nem adott el neki erre megsértődött ez a tipikus személyiség megnyilvánulás olyan személytől akit leuralnak.
Egy olyan király volt akit Jézabel félrevezetett és elhitette vele ő uralkodik,és ráadásul gonoszt is cselekedtek mind a ketten: /21,1-17 versek/.
A 19,13-15 versekben az olvasunk Isten szól Illésnek azután ahogy menekülni kellet mert üldözték,
mert végrehajtotta Isten itéletét a hamis prófétákon.
Isten ítéletet hozott ki? legyen a király és a próféta.
14.És ő felelte:Nagy búsulásom van az Úrért,a Seregeknek Istenéért,mert az Izráel fiai elhagyták a te szövetségedet,lerontották a te oltáraidat,és a te prófétáidat megölték fegyverrel,és én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.
15.És monda az Úr néki: Menj el, térj vissza a te utadon a pusztán át Damaskusba,és mikor oda jutsz, kenjed királlyá Hazaélt Siriában;
16.És Jéhut,a Nimsi fiát kenjed királlyá Izraelben,és Elizeust,az Abelméholabeli Sáfát fiát pedig kenjed prófétává a te helyedbe.
"És monda az Úr Jéhunak: A miért szorgalmatosan megcselekedted azt, a mi nékem tetszett, és az én szívem kívánsága szerint cselekedtél az Akháb házával.."
A következő amit felvetettél,azt azért helyeselte Isten mert Jéhu fellépett a gonosz ellen.
Isten akaratából király lett és végrehajtotta Isten ítéletét.
/10 fejezet/
Tehát Isten szívének öröme telt abban,hogy embereket ölnek meg? A Tízparancsolatban kijelenti, hogy bűn, ezzel szemben ő maga biztat erre másokat?
Isten öröme nem abban telt,hogy embereket megöltek hanem abban hogy igazságot szolgáltatott mert ahogy írtad Isten szeretetteljes és megbocsájtó de nem a gonosszal szemben.
Az ilyenekkel szemben Isten igazságot szolgáltat ma is és a jövőben is,mert ő igazságos és bíró is egyben.
11 zsoltár 5 vers:
5.Az Úr az igazat megpróbálja,a gonoszt pedig,az álnokság kedvelőjét,gyűlöli az ő lelke.
6.Hálókat hullat a gonoszokra;tűz,kénkő és égető szél az ő osztályrészük!
7.Mert az Úr igaz;igazságot szeret,az igazak látják az ő orcáját.
Példabeszédek 15,9:
9.Utálat az Úrnál az istentelennek útja;azt pedig,a ki követi az igazságot,szereti.
5 Mózes 32,4:
4.Kőszikla! Cselekedete tökéletes,mert minden ő útja igazság!Hűséges Isten és nem csalárd;igaz és egyenes ő!
Zsoltárok 7,12 :
12.Isten igaz bíró;és olyan Isten,a ki mindennap haragszik.
Zsoltárok 50,6.És az egek kijelentik az ő igazságát, mert az Isten bíró. Szela.
Mi emberek nem láthatunk bele mások életébe,szívébe és a régmúlt embereiében mégúgy sem de Isten ezt tette és teszi is.
Példabeszédek 21,2:
Az embernek minden útja igaz a maga szemei előtt;de a szívek vizsgálója az Úr.
A Midianitákkal történt összetűzésnek is volt előzménye úgy lenne igazságos ha azt is leírnád,és akkor tudnák azok is akik nem ismerik az előzményeket miről is van szó?
És Isten egyáltalán nem igazságtalan és rossz.
A parancs.
4 Mózes 31,1-2:
1.És szólt az Úr Mózesnek, mondván:
2.Állj bosszút Izráel fiaiért a Midiánitákon,azután a te népeidhez takaríttatol.
És az előzmény.
4Mózes 25,17-18:
17.Támadjátok meg a Midiánitákat,és verjétek meg őket,
18.Mert ők megtámadtak titeket az ő cselszövéseikkel, a melyeket Peórért és az ő hugokért Kozbiért,a midián fejedelem leányáért szőttek ellenetek,a ki megöletett a Peór miatt való csapásnak napján.
Ez az esemény a 4 Mózes 31 fejezetben van leírva,amely emberileg megrendítőnek tűnik de igazságos.
Továbbiak:
"És lőn, mikor uralkodni kezdett,levágá Jeroboámnak egész háznépét;egy lelket sem hagyott Jeroboám háznépéből, mígnem mind elveszté őket az Úrnak beszéde szerint, a melyet megmondott volt az ő szolgája, a Silóbeli Ahija által" /Királyok I. könyve/
"És megérkezett Samariába,és levágta mindazokat,a kik az Akháb nemzetségéből megmaradtak volt Samariában, míg ki nem veszté azt az Úr beszéde szerint, a melyet szólott Illésnek." /Királyok II. könyve/
" Eljövének pedig a Siriabeliek Damaskusból, hogy megsegítsék Hadadézert,Czóbának királyát;és levága Dávid a Siriabeliek közül huszonkétezer férfit." /Sámuel könyve/
Jeroboám király bálványokat készített és bűnbe ejtette Isten népét ezért ez volt a véleménye és ítélete Istennek:
1 Királyok 14,7:
Menj el,mondd meg Jeroboámnak:Ezt mondja az Úr, Izráelnek Istene:Mivelhogy én téged e nép közül felmagasztaltalak,és téged fejedelemmé tettelek az én népemen,az Izráelen;
8.És elszakasztottam az országot a Dávid házától, és azt néked adtam;te azonban nem voltál olyan,mint az én szolgám, Dávid,a ki megőrizte az én parancsolatimat, és a ki engem követett teljes szívéből,csak azt cselekedvén, a mi kedves az én szemeim előtt;
9.Hanem gonoszabbul cselekedtél mindazoknál,a kik te előtted voltak;mert elmentél és idegen isteneket csináltál magadnak, és öntött bálványokat, hogy engem haragra ingerelj,és engem hátad mögé vetettél:
10.Azért ímé én veszedelmet hozok a Jeroboám házára, és kiirtom Jeroboámnak még az ebét is, és mind a berekesztettet,mind az elhagyottat Izráelben, és kihányom a Jeroboám háza maradékait,miképen a ganéjt kihányják,mígnem vége lesz.
11.A ki meghal a Jeroboám maradékai közül a városban, azt az ebek eszik meg;a ki pedig a mezőn hal meg,az égi madarak eszik meg;mert az Úr szólott.
A következő felvetésed a 1 Királyok 10 fejezetében van leírva és ennek előzményei és Isten ítéletei a 9 fejezetben vannak megemlítve amikor is Elizeus megbízottja felkeni királlyá Jéhut a következőkért,hogy végrehajtsa Isten ítéletét:
3.És vedd elő e korsócska olajat,és töltsd az ő fejére, ezt mondván:Azt mondja az Úr: Téged kentelek királlyá Izraelen!És az ajtót kinyitván,fuss el,és semmit ott ne időzz.
4.És elment az ifjú,a próféta tanítványa,Rámóth Gileádba.
5.És mikor bement,íme a seregek fejedelmei ott ültek együtt,és ő monda:Beszédem volna veled,fejedelem!
És monda Jéhu:Kivel volna beszéded ennyiőnk közül?
És monda:Te veled,fejedelem!
6.Felkele azért,és bement a házba,és fejére töltötte az olajat,és monda néki:Azt mondja az Úr,Izráel Istene: Királlyá kentelek téged az Úrnak népén,az Izráelen,
7.Hogy elveszítsed Akhábnak,a te uradnak háznépét;mert bosszút állok az én szolgáimnak,a prófétáknak véréért,és mind az Úr szolgáinak véréért Jézabelen.
8.És kivész egészen az Akháb háza,és kigyomlálom mind az Akhábhoz tartozókat,még az ebet is,mind a berekesztettet, mind az elhagyottat Izráelben;
9.És olyanná teszem az Akháb házát,mint Jeroboámnak, a Nébát fiának házát,és mint Baasának,az Ahija fiának házát.
10.Jézabelt pedig az ebek eszik meg Jezréel mezején,és nem lesz,a ki eltemesse őt.És kinyitván az ajtót, elfutott.
Dávid esete,szerinted nem volt helyes?
Viszont itt megint kihagytál egy fontos részt,hogy Dávid jót akart tenni:(Isten vezetése szerint mert Isten jó)
2 Sámuel 10,1-5:
Lőn pedig azután,meghalt az Ammon fiainak királya,és uralkodék helyette Hánon,az ő fia.
2.És monda Dávid:Irgalmasságot teszek Hánonnal,Náhás fiával,miképpen az ő atyja is velem irgalmasságot tett; és hozzá küldött Dávid, hogy vigasztalja őt szolgái által atyja halála felől.Mikor Dávid szolgái Ammon fiainak földére érkezének:
3.Mondának az Ammon fiainak vezérei Hánonnak,az ő uroknak:Vajjon becsüli-é Dávid ezzel előtted a te atyádat,hogy hozzád vigasztalókat küldött?
Vajjon Dávid nem inkább azért küldötte-é hozzád szolgáit, hogy a várost megszemléljék és kikémleljék és teljesen elpusztítsák.
4.Elfogatta azért Hánon a Dávid szolgáit, és szakáloknak felét lenyíratta, és ruháikat félben elmetszette az alfelekig,és elbocsátotta őket.
5.A mint ezt Dávidnak hírül hozták,eleikbe küld,(mert ezek az emberek igen meggyaláztattak) és ezt üzente a király:Maradjatok Jerikóban mindaddig,míg megnövekedik szakállatok;és úgy jöjjetek haza.
de ennek ellenére gonosz módon nyilvánultak meg feléje.
Úgy gondolom aki jóért gonosszal fizet megérdemli Isten igazságszolgáltatását,akár Dávidon keresztül is.
Lehet ez így kemény állításnak tűnik de az ószövetség a törvény időszaka volt olyan kor melyben Isten hamarabb ítélt a népe felett vagy népe ellenségei felett.
Ez egy ilyen kor volt de igazságos.
A következő felvetésed:
De ez csak néhány a sok közül.Isten egyfolytában különbséget tesz az emberek között:akiknek nem hisznek benne (és tök mindegy, hogy volt-e egyáltalán alkalmuk megismerni őt) azok mind válogatás nélkül rosszak. Rengeteget gyilkolnak a Bibliában az Úr jóváhagyásával: hol gyakorolja háta szeretet és megbocsátást? Az embereknek még arra sem hagy időt,hogy megismerjék őt és esetleg megtérjenek;ez hol igazságos? Kiválaszt valakit, és onnantól kezdve mindenki más le van tojva.
Igen ez jól gondolod Isten különbséget tesz emberek között,de ez semmiképpen nem igazságtalan.
Sőt az lenne igazságtalan ha nem ezt tenné.
A biblia Istene szereti az embereket,igazságos és kegyelmes valamint jó.
Gyakorolja a megbocsájtást,és nincs letojva senki Isten az emberek döntését megvárja és tiszteletben tartja,
mert Isten ilyen.
Ezékiel 18,23:
23.Hát kívánva kívánom én a gonosznak halálát? ezt mondja az Úr Isten!nem inkább azt,hogy megtérjen útjáról és éljen?
1Timotheus 2,4:
4.A ki azt akarja,hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson.
A mai korszak a kegyelemnek az ideje amelyben Isten lehetőséget ad az embereknek dönteni mellette,hogy megtérjenek és elfogadják Jézust megváltójuknak.
Megismerjék és felismerjék ezt.
Nem a biblia ellentmondásait kell keresni
(amelyben nincs ellentmondás) amelyet csak azért dobott az emberek elé az ördög mint valami szenzációt,legyen min rágódniuk és ne ismerjék fel a következőt.
János evangéliuma 1,1-14:
1.Kezdetben vala az Ige,és az Ige vala az Istennél,és Isten vala az Ige.
2.Ez kezdetben az Istennél vala.
3.Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
4.Ő benne vala az élet,és az élet vala az emberek világossága;
5.És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.
6.Vala egy Istentől küldött ember,kinek neve János.
7.Ez jött tanúbizonyságul,hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyenek ő általa.
8.Nem ő vala a világosság,hanem jött,hogy bizonyságot tegyen a világosságról.
9.Az igazi világosság eljött volt már a világba,a mely megvilágosít minden embert.
10.A világban volt és a világ általa lett,de a világ nem ismerte meg őt.
11.Az övéi közé jöve,és az övéi nem fogadták be őt.
12.Valakik pedig befogadták őt,hatalmat adott azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek,azoknak,a kik az ő nevében hisznek;
13.A kik nem vérből,sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatából, hanem Istentől születtek.
14.És az Ige testté lett és lakozott mi közöttünk
(és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét),a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
Mert ha ezt felismerik veszélyes az ő hatalmára és uralmára nézve.
Végezetül ajánlok egy könyvet.
Derek Prince Engesztelés
Ha érdekel neten rá tudsz keresni hol kapható.
Shalom
Kedves kérdező... megnyugodhatsz, mindent meg fognak neked magyarázni. :/
De szerintem a franc fogja elolvasni pl. a legutolsó hozzászólást. Nem hinném, hogy minden lényeges benne. Ami pedig az, azt le lehetne szűkíteni, mert nem megtérni jövünk ide.
Kedves Utolsó Hozzászóló!
Ez nem arról szól,hogy megmagyarázzunk mindent mert nem tudunk mindent,ismeretünk csak annyi amennyit Isten ad.
Nem is gondoltam megtérni jöttök ide
(kritizálni?) de a kérdező félreértelmezéseit lépésről lépésre vettem végig mert minden egyes esetet végignézve a bibliából csak az okot említette az okozatot nem,hogy Isten miért így tett.
És a válaszaimat nem szoktam kimérni sem.
Ez a végén beletorkollik a megtérés üzenetében amivel semmi baj nincs,csak annyi hogy egyeseket ez zavar.
És azért kell erről is írni mert az újszövetség üzenete:
a MEGTÉRÉS!
nem más ha más lenne akkor azt írnám ide.
De mivel ez nem tudok mást írni.
Shalom
ma 15:27
Igazad van. Tényleg lépésről lépésre válaszoltál.
Őszintén szólva én nem nézek jó szemmel a vallásokra. Leginkább azért, mert nincs kézzel fogható bizonyíték rá. (a biblia nem bizonyíték)
Én úgy vettem észre, hogy a vallás soha semmit nem adott a világnak. Keresztes hadjáratok, szekták, pedofil papok stb. elég ezekre gondolni. Az ember saját maga alakítja az életét, hiába lehetne mondani, h isten segített, jobb lettem általa... Ezzel szemben ott van a tudomány. Enélkül még mindig barlangokban laknánk.
Az a baj a vallásos emberek javarészével, hogy -ha nem is tudatosan, de- felsőbbrendűknek érzik magukat. Bebiztosítják magukat azzal a tudattal, hogy hű de jó lesz nekik majd a halál után, és lenézik azokat, akik nem hisznek benne. Ha ez nem így volna, akkor nem házalnának, meg állítanának meg az utcán, hogy hallgassam isten szavát, és üdvözülök blablabla. Szerintem úgy vannak vele, hogy nézd már azt a szerencsétlen ateistát, de szar neki, térítsük már meg...
Kedves 15.41-s válaszadó!
Egyetértek veled a vallásokat én sem kedvelem,az általad felsorolt tetteket Isten is gonosznak tartja és azok az emberek akik ezt elkövették semmi közük Istenhez.
A tudomány jó amíg az emberiség javát szolgálja és ezt is Istentől kaptuk.
Én nem érzem magam felsőbbrendűnek inkább a segíteni akarás van bennem embertársam felé,aki még nem ismeri Jézust,tudod az üdvösség bárkié lehet aki valóban megtér.
Shalom
Az Ószövetség korában gyakoriak voltak a rituális gyermekgyilkosságok.(például)Az Úr hiába tiltotta és a Tóra is(Törvény) akkor is gyakorolták ma is.
Gyakoriak a rituális gyermekgyilkosságok Ugandában
Index
2010. január 19., kedd 14:10 | Frissítve: 2010. január 19.
Az afrikai országban a gyors meggazdagodás reményében egyre többen bíznak a lemészárolt gyerekek testrészeihez kötődő borzalmas rítusokban.
Az emberfaj sárkányfog-vetemény
Nincsen remény,nincsen remény
Vörösmarty Mihály
Azt hiszem, mielőtt belekezdtem, el kellett volna mondanom, hogy én is hiszek Istenben csak nem a Biblia Istenében, hanem abban, amelyik minden vallás felett áll... sőt, mindennap hálát adok neki az életemben történt jó dolgokért, mindennap beszélek vele, és hihetetlenül szeretem, mert én hiszem, hogy jó és igaz...
Úgyhogy, nincs gondom azzal, hogy különvegyem a vallást és a hitet:)
12:25
Nem, az én életem nincs tele ellentmondásokkal. Egy ember valóban nem azért hívő, mert elolvasta volna a Bibliát, de amíg nincs tisztában a saját maga által vallott vallással, addig nem is nevezheti magát igazán kereszténynek. Én se leszek buddhista, csak mert tudok egy keveset a buddhizmusról és annak vallom magam.
Ma az emberek sem keresztények, csak egy általánosságban elfogadott istenképeben hisznek - és rengetegen csak legyintenek Jézusra, mint egy mesei alakra..
13:28
Na ezt nem szeretem: nem értetted meg, mert csak ember vagy. Hogy követelhetné egy Istenség azt, hogy olyan szabályok és keretek között élünk, amit még csak megérteni sem tudunk? Nem racionális ezt elvárni, hisz az emberek a hétköznapi életben sem ugranak bele olyan dolgokba, amikkel nincsenek tisztában.
Az előzményeket azért nem írtam le, mert úgy véltem, nem azon van a hangsúly, hogy ki mit tett, hanem azon, hogy a bibliai Isten kicsit sem szeretetteljes.
"Isten szeretetteljes és megbocsájtó de nem a gonosszal szemben. "
Miért, mit kellene tehát Istennek megbocsátania, ha nem az emberek gonoszságát? A megbocsátás lényege éppen az, hogy elfogadjuk, hogy valaki rosszat tett, de hiszünk benne, hogy képes a jóra is, és igyekszünk mindent megtenni azért, hogy jó útra térjen.
Isten nem ezt teszi. Pedig tudhatná, hogy az emberi lélek esendő; mi van a mai kor sorozatgyilkosaival, akik gyötrelmes gyerekkoruk hatására olyan pszichés beidegződéseket szereznek, hogy később bekattannak? Ők beteg emberek, nem tehetnek arról, ha megőrülnek, nem ők akarták így - róluk hogyan ítél az Isten, miután megöltek pár 10 embert?
Gonoszságból tették - de nekik már sejtelmük sincs arról, hogy mit tesznek.
A midianitákról: a szeretet nem ismer bosszút. Istennek nem bosszúra kellett volna sarkallni Izaelt, hanem megbocsátásra. Más földet is adhatott volna nekik, és akkor senkinek nem kell ölnie és senkinek nem kell meghalnia.
Nem, én továbbra sem látom sehol a te szeretettel teli istened, mert a szeretet nem összeférhető a gyilkolással és bosszúval, főleg, ha van más út.
Mellesleg, kérdésedre válaszolva, a Biblia semmit nem változtatott az életemen. Inkább kíváncsiságból olvastam, semmint erkölcsi útmutatóul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!