Kedves hívők! Miért hisztek a Bibliának?
Nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok, hogy nektek mit jelent a Biblia.
Nyilván rájöttetek, hogy ateista vagyok..
"És vannak akik csak szimplán kielemzik hogy mi van leírva benne mint Leo Taxil"
Jajj, Taxil barátunkat már a múltkor is idehoztad, kezdem azt hinni, hogy plátói módon szerelmes vagy bele. Már akkor is mondtam, hogy olvasd el Umberto Eco Prágai temető című könyvét, amit gondolom azóta sem tettél meg. Ez egy regény, de remekül bemutatja Taxil korának világát, köztük Taxilt és a többi szélhámos módszereit is. :))
Kedves Kérdező!
Köszönöm a kérdést! Időről időre fel kell tennünk a kérdést - és nem is előrehaladó az élete annak a kereszténynek, aki ezt nem teszi meg -, hogy miért hiszek én a Bibliának. Rengeteget elárul az emberről! :) Például hogy csak hiszékeny, vagy tényleg hisz.
A Biblia az egyik kulcs a kezemben, hogy megismerjem azt az Istent, aki megalkotta az Univerzumot az emberekkel együtt, akik épp most velem egy időben élnek - és nagyon szeret. Mindannyiunkat.
Egyszerűen TUDOM,hogy a Biblia Isten levele számomra személyesen. Tudom, hogy nem a saját kezével írta, hanem nyomdában készült. :) Mégis néha olyan erős érzelmeket vált ki belőlem az, amit olvasok - életre kel benne az életem és nagyon személyes választ kapok -, hogy megpuszilom. Nevessetek ki nyugodtan! Nem érdekel! Van, amikor a könnyeim landolnak rajta, mert rájövök, hogy nem volt jó, amit tettem és tehetetlennek érzem magam a "bűnnel" szemben. Van, amikor egyszerűen többet akarok megérteni például a kegyelemről, ami több, mint megbocsátás - ezért tanulmányozom. Van, amikor énekelni támad kedvem, és benne van a dalszöveg. Van, amikor jót akarok nevetni ostoba fickókon - előveszem az Ószövetséget. :D Bocsi. Na de tényleg. Mennyire nevetséges már Jákób, amikor azt mondja, verekedett Istennel és győzött. Ja, és mitől sántítasz? És Istennek mi baja lett? :D És persze, vakarom a fejem, amikor ugyanez a Jákób kisírja a szemét, mert a 10 fia azzal tér haza,hogy meghalt az árulkodós kiskedvenc - és közben csak eladták rabszolgakereskedőknek - és mindez kiderül...
Annyi minden van a Bibliában, ami bátorít, megvigasztal, előre visz, helyre tesz .... Nem is tudom elképzelni az életemet nélküle. Pedig volt olyan.
14.Hsz!
Ez gyönyörű volt,és IGAZ!
Imádkozom,hogy ne töröljék,vagy egy gonosz istentelen te trollkodja szét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!