Kedves hívők! Miért hisztek a Bibliának?
Nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok, hogy nektek mit jelent a Biblia.
Nyilván rájöttetek, hogy ateista vagyok..
Elég sok Bibliakutatás van. És most nem az ilyen szektás térítgetésre gondolok, akik "bibliakutatóként" megállítanak neked magyarázni...
Hanem foglalkozik a témával elsősorban a teológia és a filozófia, de az irodalom, a nyelvészet, a régészet, a történelemtudomány meg az ókorkutatásokra vonatkozóan elsődleges írott forrásként tartja számon.
Sok szakirodalom van, ha érdekel ez a téma, javaslom ezek olvasását.
Egyébként nem jöttem volna rá, hogy ateista vagy: a kérdés alapján lehetnél hindu is vagy akár az ősi indián vallás követője...
Nem a Bibliában hiszünk, hanem Jézus Krisztusban! :) :)
Ezért a helyes kérdés az lenne, hogy: Miért hisztek Jézusban?
A válasz pedig az, hogy azért hiszünk benne, mert amit tanított, azt a cselekedeteivel igazolta is. Tehát nem csak úgy a levegőbe beszélt. :)
A másik ok, hogy amit tanított, azokat ki is lehet a számunkra próbálni, hogy tényleg úgy van-e, mint azt Jézus tanította. Mondhatnánk azt is, hogy a puding próbája az evés. Nos, pont ezt csináljuk, és mivel ki próbáltuk és müködik, ezért hiszünk benne! :)
Azért hiszünk a Biblianak, mert hiszünk Istenben és a Biblia az Ő szava.
Ez olyan mint amikor egy családtagod ir neked egy levelet és mivel bízol abban aki ita elhiszed azt is amit írt. Legyen az jó, vagy rossz hír.
Ezen felül a Biblia nagyon sok profeciát tartalmaz mellyek be is teljesültek.
A történelmi események amik benne vannak igazolta a régészet, a történészek. Biblián kivüli iratok.
Így utána járható, igazolható.
"
Nem a Bibliában hiszünk, hanem Jézus Krisztusban! :) :)
A válasz pedig az, hogy azért hiszünk benne, mert amit tanított, azt a cselekedeteivel igazolta is.
"
Így már egészen más! Eljött hozzád Jézus személyesen és elmondott neked mindent, ráadásul még mutatott néhány csodát is igazolásul, nehogy azt gondolhasd egy csalóval van dolgod.
Mesélj, tényleg olyan mint a festményeken? Egyesek azt mondják sötét bőrű volt. Mi az igazság? És tényleg olyan szelíd, mint a Bibliában írva van?
Jajj, ne okozz csalódást!
Ugye nem az lesz a válaszod, hogy nem találkoztál vele személyesen, face to face?
Mert ha ez így van, akkor bizony érdekes kérdés, hogy mire is alapítod azt a kijelentésedet, hogy a cselekedetei igazolják a tanításait? Ehhez ugye az kellene, hogy a róla szóló információk (mit mondott, mit tett) igazolhatók legyenek.
Nos, ezekre honnan származnak az információk? Csak nem a Bibliából???
Írod, te nem a Bibliában hiszel, hanem Jézusban.
OK, akkor egy pillanatra felejts el MINDENT amit a Biblia ír, és most mondd el mi maradt Jézusból?
Ugye nem sok? (Talán az a 3-4 sor amit Flavius ír a Zsidók történetében)
Mert mindaz amit róla tudsz a Bibliából származik.
"hiszünk benne, mert amit tanított, azt a cselekedeteivel igazolta is."
Vagyis ezt mondja róla a Biblia. De kérdés, igazat mond?
Mert magának a Bibliának csak a Biblia az alátámasztása, ami egy meglehetősen ingatag konstrukció.
(A Biblia azt állítja magáról, hogy Isten szava, ezért ami benne le van írva, az nyilvánvalóan igaz, ezért igaz az is, hogy Isten szava.)
Tévedsz, mert a keresztények nem a bibliát tartják az Istennek. A Biblia egy könyv, ami nem "mondja ezt, vagy azt", mivel az egy könyv.
"Amire azonban fel kell hívnom figyelmedet ezzel kapcsolatban, az az, hogy a Bibliában nem szabad minden szót Nekem tulajdonítani.
Amit Pál mond, azt Pál mondja, amit Péter vagy Jakab mond, azt Péter, vagy Jakab mondja. Amit Jeremiás mond, azt Jeremiás mondja, stb.
Amit Én, Jézus mondok, – ezt főleg az evangéliumokban és az Apostolok cselekedeteinek elején találhatod – azt Én, Jézus mondom akkor is, ha nem Én írtam le azokat.
Ha szavaim mérlegén méred le a Biblia többi kijelentéseit, akkor sohasem fogsz tévútra jutni.
Sajnos, nagyon sok gyermekem e téren nem hallgat Rám, s így éppen azért, mert Isten szavának tulajdonít minden szót a Bibliában, sokkal inkább bálványimádóvá válik, mint Istent imádóvá.
A Bibliával tehát óvatosan kell bánni, mert nem a Biblia a forrás, bár nagyon előkelő és tiszteletre méltó az értéke. A forrás a benned és minden jó szándékú emberben működő SZENTLÉLEK, aki azért adott nektek értelmet, hogy ti azt átadva LELKEMNEK, együtt munkálkodjatok Velem."
Jézus; A HANG - könyv 455
Kedves Emanuel13!
EZ mi? Jézus; A HANG - könyv 455
"Amit Én, Jézus mondok, – ezt főleg az evangéliumokban és az Apostolok cselekedeteinek elején találhatod – azt Én, Jézus mondom akkor is, ha nem Én írtam le azokat."
Ezt mikor mondta Jézus?
# 1
És vannak akik csak szimplán kielemzik hogy mi van leírva benne mint Leo Taxil
és nem hallucinálnak bele dolgokat hogy hitelessé tegyék...
Az istenfélő keresztény,Istenben hisz.
A Megváltóban,aki az egy Isten egyik megnyilatkozása.
A Biblia,Isten szerelmeslevele,az emberiséghez.
Ebben megismerhetjük a Szeretetet,vagyis Istent.
Aki követi Őt,rájöhet,hogy a világ egyetlen boldogságra vezető módszertana.
Én hittem szavában,kipróbáltam,és működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!