Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan ember, aki úgy...

Van olyan ember, aki úgy gondolja, hogy a vallás kifejezetten káros dolog?

Figyelt kérdés

2018. febr. 14. 21:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
55%

Már most tudok rengeteget dolgot mondani amiért rossz a vallás

1. El szorította a gondolkodást és a felfedezést

2.konfliktusok vannak emiatt a világban

3. Birkává csinálja az embert

4.jobban elhiszi mítikus lényekben pl:Deborah Logan

Siren head

5.a technikai fejlődést visszaszorította nem kicsit nagyon

6.sokan emiatt azért akarnak meghalni hogy mennybe mennyezet

7.a történelmet meghazudtolja

Most egy dokut láthattok a nem vallásos és vallásos ember között

A főld születése

A vallásos:

Isten 7 nap alatt teremtette a Földet megalkotta a napot megalkotta az éghajlati őveket

Megalkotta az állatokat az embert

Ha járvány van akkor Isten megbünteti az emberiséget

A nem vallásos:

A Föld 4,6 milliárd éve jött létre sok aszteroida össze ütközütközésével ám egy Mars nagyságu bolygó a Föld felé tartott ezzel a Föld felszinét elpusztítva ám az ürbe kóválygó Föld körüli törmelékek vonzásával össze ütközve jött létre a Hold

Van külömbség nem?

2020. júl. 27. 19:13
 22/24 anonim ***** válasza:

Vidiripi

1. Valóban így lenne? Akkor hogy lehet az hogy Európa lett a felfedezések bölcsője!

2. Drogbandák között is vannak konfliktusok de etnikai alapon is van. Sőt szülő gyermek vagy házastársak közötti konfliktus is van de említhetem még a sportot és a politikát is főleg a politikát!

- El van szorítva a gondolkozásod hogy ennyire szemellenzősen látod a világot? Tágítanod kellene a nézeteidet!

3. Persze birkává. Nézted a híreket? Láttad hogy mi folyik Amerika nagyvárosaiban? Ők szerinted mik ha még a történelmet is el akarják törölni!

4. Vannak szülők akik elhitetik a gyerekeikkel hogy van mikulás! És ott vannak a filmes szuperhősök meg lehetne még sorolni!

5. Tudtad hogy Európa a technikai fejlődés bölcsője? Talán végezhetnél egy kis kutatást a történelmet illetően!

6. Sokan meg azért mert kilátástalannak látják az életüket és véget akarnak vetni a szenvedésnek! (reménytelenség érzése)

És a legtöbb ember aki öngyilkos lesz ,az a depresszió miatt teszi.

7. Sztálin kiretusáltatott fényképeket. Azt pl. minek neveznéd?

2020. júl. 27. 23:40
 23/24 A kérdező kommentje:

22 Azzal akarod igazolni az vallás számlájára írható bűnöket, hogy van rosszabb is?

A kommunizmus ateista, gondolom Sztálin is az volt bár nem néztem utána, ergo a vallás bűnei már nem is bűnök?

A vallás kritika nem csak az európai zsidó-keresztény kultúrára vonatkozik, hanem vonatkozik a muszlim fundamentalistákra is.

Az talán nem vallásbűnözés?

Nők megnyomoritasa, jószágként való számontartása, a dzsihád...

De európaiként is a vallás sok bűnt és jóvátehetetlen dolgot követett el.

Üldözte az eretnekeket, üldözte a tudományos szemléletet. Nem a vallás miatt lett Európa a kultúra bölcsője hanem annak ellenére szerintem.

Nem mondom, hogy a vallás csak káros dolgokat hordozhat, mert nem. Van amit el kell ismerni neki.

Például az erkölcsünk nagyban a keresztény erkölcsöt követi, a szeretet tan, a hit egy szerény de lelkileg gazdag élet lehetőségében ezek mind jó dolgok.

De az intézményesített vallás az egyházak már egytől egyig velejéig korruptak és undorítóak voltak a történelem során.

Az iszlámról viszont még ennyi jót sem tudok elmondani, mert szembegy majdnem mindennel amit én jónak hiszek.

Az iszlám egy rég meghaladott eszme kellene legyem a világban.

A többi vallást pedig nem ismerem mélyebben.

2020. júl. 29. 12:58
 24/24 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem! Akkor félreértettél. Egyébként nem a vallás követ el bűnöket hanem az ember!

Önmagában a legtöbb vallással nem is lenne gond. A gond az emberekkel van. És ezen belül ugye a vallásos emberekkel is gond van. De itt is meg lehet különböztetni a vallásos embereket és a hívő embereket! (bár ez sem olyan egyszerű)

De a lényeg az hogy ami le van írva az adott vallás szent irataiban és amit az adott vallás hívei vagy tagjai tesznek abban felfedezhetőek az eltérések és igen a bűnök is! Sajnos!

Abban teljesen egyetértünk hogy az intézményesített egyházak sajnos nagyon is sok problémát okoztak és undorító dolgokat tettek.

Én nem a kultúráról írtam hanem a technikai fejlődésről a felfedezésekről ,hogy Európa annak a bölcsője.

Kína messze megelőzte Európát a papír készítés és könyvnyomtatás tekintetében. De az iránytű és a puskapor is kínai felfedezés/találmány. A csillagászat a matematika és más dolgokban is a világ számos népénél megtalálható a ezen tudományok magas fokú ismerete. Európa le volt maradva de még is a technikai civilizáció bölcsője mindezek ellenére Európa lett. És én ezt a másfajta gondolkozásnak tudom be és ez a másfajta gondolkozás a vallásból ered.

Igen az egyház próbálta gátolni a fejlődést de azt nem vallási alapokon tette. Sokáig nem is volt szabad még a Bibliát sem birtokolni. Hát hogy van ez? A keresztény vallás a Biblián alapul és tilos birtokolni? Vajon miért? Nos Luther Márton megadta a választ hogy miért is volt ez tilos. Sőt ebben az időben kezdte felütni egyre jobban a fejét az az igény hogy az ember a saját anyanyelvén olvashassa a Bibliát.

2020. júl. 30. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!