Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Itt gyakorin a nagy keresztény...

Itt gyakorin a nagy keresztények miért pontozzák le az ateistákat? Úgy tudtam, nem szabad ítélkezniük :D

Figyelt kérdés

2018. jan. 31. 15:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
69%

Itt, a gyakorin a "nagy ateisták" miért írnak ki ilyen kérdéseket?

A kérdezői reakciókból ráadásul evidens, hogy igazából nem érdeklik őt a releváns válaszok.

Kis buta, nyomj egy pirosat, aztán a további unatkozás helyett menj inkább tanulni. :P

2018. jan. 31. 21:20
 22/33 anonim ***** válasza:
77%

Érdekes!

A keresztények,miért nem kérdezték még meg egyszer sem,hogy az istentelenek miért pontozzák le olvasatlanul a keresztények válaszait?

Szerintem,egy keresztényt nem érdekel egy istentelen véleménye arról,amit ő tapasztalt,és boldogságot ad neki.

2018. jan. 31. 22:38
 23/33 A kérdező kommentje:
#21 holnap nincs suli, sí szünet lesz xD :D
2018. jan. 31. 22:55
 24/33 anonim ***** válasza:
73%
És? Attól még tanulhatsz, a síszünet (igen, így, egyben) után is lesz iskola. Nem hiszem, hogy olyan jól állnál mindenből, hogy ne férne rád... :P
2018. jan. 31. 23:02
 25/33 Darkmoon80 ***** válasza:

"Meg ebből a válaszból is sugárzik az a kőkemény makacs ateista tévhit miszerint van a „vallások hívei vs ateisták”"

"... mivel több száz ATEISTA VALLÁS létezik"

Nem kétlem, hogy bizonyos szempontból igazad van, de azt szeretném hozzátenni, hogy az ATEIZMUS szó jelzőként való értelmezése: istenben NEM HÍVŐ. Valóban vannak ATEISTA VALLÁSOK, olyan értelemben, hogy ezekben nincs megfogalmazva egy konkrét istenkép.

Ugyanakkor a jelen kérdésre adott válaszod olyan értelemben gondolom hamis beállításnak, hogy nem " vallások hívei vs. ateisták" vita zajlik, hanem istenhívők vs ateisták vita. Ilyen értelemben akár egy taoista pap is képviselheti az ateista oldalt, hiszen ő sem hisz mondjuk Jehovában.

Jelenleg itt a gyakori kérdéseken, ahogy én látom, nem ateista vallások gyakorlói próbálják a tanaikat védeni a szintén ateista nem vallásosokkal szemben, hanem konkrétan istenhívők!

Az itteni (ebben a témakörben feltett) kérdések megválaszolói olyan formán oszthatók fel nézetem szerint, hogy vannak

fanatikus isten/Isten hívők (akik lehetnek vallásosak, vagy akár olyanok is, akik nem fogadják el egyetlen hivatalos vallás eszmerendszerét sem), akik elutasítják akár a tényeket is, ha azok nem illenek bele a vallásuk által meghatározott világképbe

megengedőbb szemléletű hívők, akik bizonyos kérdésekben elismerik a tudományos álláspontot, de hisznek istenben/Istenben

agnosztikus ateisták, akik nem tagadják isten lehetőségét, csupán bizonyítékok hiányában elutasítják a benne való hitet (láthatóan működik a világ nélküle is, akkor minek higgyek abban amire nincs bizonyíték)

hívő ateisták, akik hisznek abban (bizonyítékok nélkül), hogy isten/Isten nem létezik.

Összegezve tehát nem a "vallás vs ateizmus" vita zajlik itt, hanem az "istenhívő vs ateista" beállítottságú csoportok válaszolgatnak egymásnak.

2018. febr. 1. 07:04
 26/33 anonim ***** válasza:

A 25.Hsz,kétség nélkül helytálló,bár a korrekt szóhasználat inkább így néz ki:

A gyakorin Istenben/istenekben hívők,vs istenek nemlétében hívők vitáznak.

Természetesen,ha valaki nem hisz a levegő nitrogén tartalma tényében,mert valami oknál fogva ez az érdeke,annak hiába hozol fel bármilyen bizonyítékot,semmivel sem vagy képes meggyőzni.

2018. febr. 1. 09:12
 27/33 anonim ***** válasza:
79%

Én úgy tudom, hogy a válaszoknál a pontozás azt jelenti, hogy mennyire tartják mások hasznosnak az adott választ.

No most, hogy ha az a kérdés, hogy hány könyvből áll a Biblia és jön egy IQ-bajnok ateista, aki odaböfögi, hogy "MIÉRT NEM ÉRTITEK MÁR MEG VÉGRE, HOGY NINCS ISTEN??!!" akkor ez a válasz szerinted mennyiben volt hasznos? :))

2018. febr. 1. 10:24
 28/33 anonim ***** válasza:
59%

Egyetértek veled, mennyivel szebb lenne a világ, ha ezt mindenki így megértené.

Mellesleg a fenti sorolásból kihagytál engem. Ugyanis én agnosztikus teista vagyok :)

Azaz hiszek Istenben (de nem a bibliaiban), de nem tartom valószínűnek, hogy valaha el fogunk jutni olyan szintre, hogy egy ilyen kérdést sziklaszilárdan be tudjunk bizonyítani (vagy megcáfolni).

2018. febr. 1. 13:25
 29/33 anonim ***** válasza:
8%

Semmilyen szempontból nincs igaza. Az ateista vallás körülbelül olyan, mint a szilárd víz, vagy folyékony jég. Nagyjából azt tükrözi, hogy egyik fogalmat sem ismeri. Csak használja. A buddhizmust ateistának nevezni, ez pedig annyi, a katolikus istentelen. Ugye vicces - lenne, ha nem lenne elkeserítő.

Tévedsz kérdező, bár sok látszat szól melletted. Mind a vallásos, mind az ateista emberek között sok toleráns, empatikus okos ember van. Ők a pontozást (ha egyáltalán foglalkoznak ezzel) kizárólag a válasz értéke alapján teszik. Néha tévednek, mert emberek. De nagyon ritkán nagyot. Ugyanakkor mindkét táborban sok a félművelt, buta elfogult ember, akik mindent lepontoznak, amit nem értenek, vagy nem azonos az ő nézetükkel.

Ez is sajnos azt mutatja, hogy a butaság teret nyer.

2018. febr. 1. 14:19
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastad el az előző válaszokat.

Amiket leírsz továbbra is tévhitek. A katolicizmus központjában az istenhit áll. A buddhizmus viszont nem hisz Istenben/istenekben, nem foglalkozik velük, vagyis ezt nevezik ateistának. De pl a raeliánus ufo-vallás hívei sem hisznek Istenben, ők is ateistáknak vallják magukat.

Hiába kötöszködtök, de az ateizmusnak és a vallásnak nincs köze egymáshoz, kettő egyáltalán nem ellentétes dolog. Az ateizmus ellentéte a teizmus (istenben való hit). De sajnos a mai ateisták nagy része az Istenben hívő kereszténységet leszámítva egyáltalán nem ismer más vallást, ezért a fejükben az a kép alakult ki, hogy istenhit = vallás, ami mint mondtam köszönőviszonyban sincs a valósággal.

2018. febr. 1. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!