Kedves keresztény hívők! A Föld lapos szerintetek? Mert a szent könyvetek szerint az.
Jelenések könyve 7.1
Dániel könyve 4. fejezet 8
Jób 38:12-13
Plusz még Máté evangéliuma 4.8 is csak egy lapos földön lehet igaz.
Utolsó: nagyon vicces vagy, haha. Röhög a vakbelem. xD
Az #50-es pedig végre jól látja a dolgokat. :D
@52: az 50es valóban jól látná, ha kinyitná a szemeit. Akkor ugyanis észrevenné a tényeket, amelyek az általa vélt állításoknak szöges ellentétei.
Persze az is lehet, hogy -hozzád hasonlóan- ezek nem zavarják, főleg ha nem egyeznek a hitetekkel...
Kedves kéredező
Ezzel:"Nem hiszek a lapos Földben."- tettél pontor az i betüre :-)
Minden keresztény és ateista hiszi azt, hogy a föld gömbölyű, ezt íratta le Isten is róla:-)
Bocs másoktól, amiért megelőlegeztem a hitüket(a földről) :-)
@KZitus: bocs, de én keresztényként nem hiszem, hogy a Föld gömbölyű lenne.
Tudom, hogy gömbszerű alakja van. Erről már több ezer éve meggyőződtek az emberek és ezt azóta is bárki megteheti. A közvetlen megfigyelésekkel igazolható tény pedig nem lehet hitkérdés.
Persze előfordulhatb hogy valakit még a közvetlen tények sem képesek befolyásolnib annyira ragaszkodik a saját elképzeléséhez -igaz, kérdező?
Azt hiszem, hogy ezt inkább rólatok, hívőkről lehetne mondani, Alex Fly...
Most úgy gondoltam, hogy csak olyan dolgokat fogok felhozni, amik nyilvánvalóak mindenki számára, még a legelvakultabb hívőnek is, kivéve a Lapos Föld Mozgalmat és társait...
De azért ha belemennénk komolyabb, már ezerszer kitárgyalt tudományos tényekbe, és hoznék neked ezernyi bizonyítékot ismét, fogadjunk, hogy nem lehetne meggyőzni téged.
Elsőként, hogy a Föld nem 6000 éves, aztán pedig az evolúció és az ősrobbanás kérdése... Hiába állnak tudományos bizonyítékok ezen dolgok mellett, fogadok, hogy ezekkel már bajod lenne...
Hiába hasonlóan bizonyított mindegyik, mint a Föld geoid alakja, nem fogadnád el... Úgyhogy szerintem ezt hagyjuk is inkább, hogy kit győznek meg a tények és kit nem.
Mellesleg akármennyire is kardoskodtok a Biblia mellett, a ti Istenetek nem azt íratta le, hogy gömb alakú a Föld... Sem azt, hogy geoid.
Azt már igen, hogy kerek, 4 sarka van, meg van olyan hegy, ahonnan be lehet látni az egészet. Pontosan illik a leírás egy korongra, mert azon is kijelölhetünk 4 sarkot, ha arról van szó.
Ja persze. A "kerek" kizárólag 2 dimenziós lehet, a harmadikban már nem terjedhet ki. Viszont egyértelmű, hogy ami kerek, annak sarkai vannak....
Akkor kinek a gondolkodásmódját is kritizálod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!