Kedves keresztény hívők! A Föld lapos szerintetek? Mert a szent könyvetek szerint az.
Jelenések könyve 7.1
Dániel könyve 4. fejezet 8
Jób 38:12-13
Plusz még Máté evangéliuma 4.8 is csak egy lapos földön lehet igaz.
Bele lehet magyarázni ezt is a Bibliába, de konkrétan nem jelenti ki.
Ilyen tévedéseket mint a lapos Föld meg a fiatal Föld és társaik, csak azok magyarázzák bele akik olyan részeket akarnak szó szerint venni a Bibliából, amik egyértelműen nem szó szerinti leírások.
Ez pedig csak a keresztények elenyészően kis részére igaz.
Azaz hiba, ha ez alapján a kreacionista kisebbség értelmezése alapján általánosítasz a kereszténységre nézve.
Értem. Szóval majd te megmondod, mi az, amit szó szerint kell értelmezni, és mi az, amit nem. Így önkényesen szelektálgatsz, ugye?
Amit a tudomány megcáfol, az mehet a süllyesztőbe, amit meg még nem, azt elfogadod, de csak ideig-óráig, aztán azt is kidobod?
Hát mondok neked valamit. Ha A Genezis nem igaz szó szerint, akkor nem volt miért meghalnia Jézusnak, és akkor az is csak egy jelképes sztori, nem gondolod?
Lol, nem is vagyok keresztény, ember, kicsit vegyél már vissza :D
Csak erre jártam, és már megbocsáss, de olyan szinten értelmetlen a kérdésed hogy muszáj volt rámutatnom.
Egyébként meg józan ész kérdése az egész.
Ha tudjuk hogy a fű zöld, de a Biblia azt írná hogy lila, épeszű ember akkor nem azt kezdi terjeszteni hogy a fű az lila, hanem továbbra is tudja hogy zöld, a Bibliában pedig megpróbál rájönni a nyilvánvaló jelkép értelmére.
Gyakorlatilag ugyanez a helyzet az említett példákkal is. Tudjuk hogy a Föld gömb (geoid) alakú, és több mint 4,5 milliárd éves. Akkor nyilván akinek megvan a magához való esze, nem azt kezdi hangoztatni hogy a Föld egy 6000 éves korong, hanem képes metaforákban gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!