Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosokat kérdezem! Ti mi...

Vallásosokat kérdezem! Ti mi alapján döntöttétek el, hogy az amit hisztek az tényleg úgy van? Gondolok itt például Isten létezésére.

Figyelt kérdés
2018. jan. 3. 22:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
0%

48 #

Igen,igen. Ez tényleg keverés volt. Mivel nem láttam értelmét a további kommunikációnak, minnél gyorsabban le akartam zárni a fölösleges párbeszédet.

Elnéztem a százalékot.

Én nem éppen a gömbvillámra gondoltam.

A gömbvillámot már az isz.e. pár évszázaddal is leírták.

Tehát "hozzászóltak" ahogy írtad.

Azóta meg már létre is hozták, vizsgálták, leírták, több tanulmány és megfejtés is akadt.

Ja de most látom, hogy valami hasonlót írtál te is róla.

Na pont ezért, nem erre gondoltam. Ez tulajdon képpen, kész történet.

" Legalább egy bizonyított létezést várok el tőled valamilyen jelenségről, amiről beszéltél."

Én nem szavakban szoktam válaszolni; amennyiben teszem, és most sem úgy tenném.

Egyetlen valóban " csúnya" szó nélkül is vérig sértő lenne, az erre adott válaszom.

Vissza is kérdezhetnék, hogy neked mi lenne a bizonyíték?

De nem kell, mert ezt hamar meg is válaszolhatom magamnak, megspórolva a köröket...semmi.

Nektek a fénykép a videó, a saját fizikai tapasztalás semmi.

Ti ezt úgy képzelitek el, hogy kűldtök a "másvilágra" egy levelet a postával - természetesen tértivevénnyel, mert az a bizonyíték, hogy elküldtem- és ha nem jelenik meg a szellem, akkor hatóságilag elővezettetitek a laborba.

Ott fölb©sszátok a mérlegre, megméritek, tűt vágtok belé, rákötitek az EKG -ra vagy esetleg MRI -re.

......stb.

Bocs, de ez komolyan agyrém...ha nem tudnám, hogy igen is fontos az emberi életben a tudomány, valami ku:va csúnyát mondanék.

Így bocs, de nem tudom neked matematikailag bebizonyítani, hogy 1 db szellem az pont 0.0004 köbméter, és a kerülete 3,8 méter, elekrtomos ellenálása x ohm...stb.

Ez a korlátoltság számomra agyrém, még akkor is, ha a ti gondolatiságotokat képviselőnek, az én gondolatiságom az agyrém.

Képtelenek vagytok szabadon gondolkodni úgy, ahogy a régi tudósok, filozófusok, gondolkodók tették.

Tényleg azt hiszed, hogy kényszert érzek a bizonyítékaim

megosztására olyan emberekkel, akik a saját koponyájuk bélésének foglyai?

A fenti gondolatomat az sem változtatja meg, ha ezért, vagy már előtte is kényszerképzetes, vagy hasadásos elmezavarral, skizofréniával terheltnek tartassz.

Tedd. Ez az a fórum, ahol sok mindent lehet gondolni,arctalanul, név nélkül, többszörös nickel...stb.

Húsnélküli csontok, ezek ezerszer is lerágva, borítékolható végeredménnyel.

Ha te nem vettél még részt ilyen vitákban, akkor érthető, ha igen, akkor provokatív, ha sokszor és még mindíg akarsz, akkor buta hozzáállás.

Azt viszont egyértelműen az elméd javára írom, hogy megértetted az igazságról mondottakat.

szép napot

2018. jan. 6. 23:20
 52/68 anonim ***** válasza:

49#

" Pedig itt máris megvagy."

Csak álmodban...fiatal padavan...csak álmodban.

Ha megnézed a markod, a saját grabancodat találod benne.

Az 50# legalább megértette.

Nem az agyaddal van a baj, hanem a hozzáállásoddal.

szép napot

2018. jan. 6. 23:25
 53/68 anonim ***** válasza:

Vaszil, szerintem még mindig nem érted, mit kérdeztem.

Egy olyan jelenséget kértem tőled, ami bizonyítottan létezik.

Tehát nem kell magyarázni, és nem kell megmondani, hogy mitől van, vagy hogyan működik.

CSAK arról kell bizonyíték, hogy VALÓBAN létezik.

Azt mondtad, hogy sok ilyen van, úgyhogy várom ezeket.

2018. jan. 6. 23:34
 54/68 anonim ***** válasza:

71 %

:) ebben fogadtam volna

"Vaszil, szerintem még mindig nem érted, mit kérdeztem. "

71% Én értem a kérdést, de rólad nem mondható el ugyanez a válaszal kapcsolatban.

" Egy olyan jelenséget kértem tőled, ami bizonyítottan létezik. "

Nem magyarázom újra, hogy számodra nem létezik bizonyíték.

"Tehát nem kell magyarázni, és nem kell megmondani, hogy mitől van, vagy hogyan működik. "

Pedig ezt tudom. Nagyából.

" CSAK arról kell bizonyíték, hogy VALÓBAN létezik. "

Ua. mint kettővel föntebb.

" Azt mondtad, hogy sok ilyen van, úgyhogy várom ezeket."

Igen. Rengeteg van a világon.

Nekem 1 képi, 2 mozgóképi, tanú legalább kettő, aki látta a videót.

Saját közvetlen kommunikáció, legalább 1 ami fizikai aktivitással nyilvánult meg.

"úgyhogy várom ezeket."

Nem kapsz.

Egy nagy lófütyit neked.

Foglalkozz vele, szerezz tudást, és csinálj magadnak.

Én sem tőled kértem bizonyítékot, tanultam kvantumfizikáról, vagy történelemről, vallásról, élővilágról, vagy épp a spiritualitásról.

És az előbbiek, valamint az utolsó között csupán anyi a különbbség, hogy az előbbiek társadalmilag, és az akadémikus gondolkozás szempontjából elfogadottabbak.

Bár ennek a ténynek - mint azt már megtárgyaltuk - semmi köze az igazsághoz.

Egyébként pontosan az ez irányban tanusított pökhendiséged az oka annak, hogy tojnak a fejedre.

Ha tanítani akarnak, vagy érdekük fűződik hozzá, akár hiszel, akár nem megkeresnek.

Ez a helyzet.

És tudom az elkövetkező válaszod lényegi tartalmát,- mert azon azért meghökkennék ha nem lenne -ám az abban foglaltakat tudom a helyén kezelni. Az a te véleményed. Ennyi.

Részemről irányodba; és gondolom részedről irányomban szintén, fölöslegesnek tartom erről a témáról folytatni a kommentelést.

Én legalábbis a hiábavaló erőlködésen kívül, semmi mást nem látok ki ebből.

Úgyhogy bontom a vonalat.

szép napot

2018. jan. 7. 01:16
 55/68 anonim ***** válasza:

"pökhendiséged"

Nézz utána, mi az a kivetítés.

Bizonyítékot pedig csak arra kell adnod, amire még nincs általánosan elfogadott, ÉS ennek ellenére szeretnéd azt, hogy más is elismerje.

Tehát olyat nem kell neked bizonyítanom, ami már általánosan elfogadott.

Te meg, ha NEM szeretnéd, hogy elfogadjuk, amit mondasz - akkor miért mondod?

Zavart érzek itt ez erőben.

2018. jan. 7. 01:19
 56/68 anonim ***** válasza:

Nem kell utánanéznem. Fejből megy...ez is. Pár 4 esen kívűl szin 5 voltam pszichóból. Ezt a műfajt inkább hagyd meg nekem.

" Bizonyítékot pedig csak arra kell adnod, amire még nincs általánosan elfogadott, ÉS ennek ellenére szeretnéd azt, hogy más is elismerje. "

Fárasztó ám hidd el, hogy egy mondat minden elemét magyaráznom kell.

Kökemény unalom.

Vesszőkként válaszolok

1.

Nem KELL adnom neked semmit. És senkinek sem KELL adnom. Mégis ki vagy, hohy úgy érzed kötelezettségeim vannak feléd.

Pökhendiség, ahogy mondtam.

2.

Ez meg szó szerint hatalmas tévedés.

A demagógia, és a téves elméletek fennmaradásának melegágya.

3.

Én "nem" szeretném, hogy elismerjék mások. Totál közömbös számomra az, hogy mit hisznek el.

Nem térítek, nem szuszmákolok semmit senkire. Elmondom mi van szerintem, és kész. Ennyi.

Az viszont tény, hogy pár embert ismerek csak magamon kívül, aki nem érez kényszert egy elnyomó vitára a véleménycserével ellentétben.

Viszont hozzátartozik a korrektséghez az, hogy elmondjam én sem mindig voltam ilyen.

(a bizonyíték szolgáltatás nem a korrektség témakörébe tartozik, mielőtt ezt mondanád )

" Tehát olyat nem kell neked bizonyítanom, ami már általánosan elfogadott. "

Erre a 2. pontban foglaltak érvényesek.

Nem reménykedem abban, hogy ezt megérted. Ez nem lekicsinylés. Ez csak annyit jelent itt, hogy más a gonsolkodásod, és ez a fajta gondolkodás keretet szab, az elfogadott dolgok körének. Ennyi.

" Te meg, ha NEM szeretnéd, hogy elfogadjuk, amit mondasz - akkor miért mondod? "

Erről már írtam fentebb.

Én nem jutottam előbbre - az egyébbként már sokszor hallott - válaszaidtól.

Biztos vagyok benne, hogy te sem az enyéimtől.

Ezt én már a 31. kommentemben is jeleztem, de annak ellenére csak kommenteltem egy kicsit. Mondjuk azt hiszem egy másik probléma kapcsán, miután itt ragadtam.

Mindenesetre - és más teendő híjján - köszönöm a beszélgetést, bár nem jutott előbbre egyikünk sem. Szerintem.

szép napot

2018. jan. 7. 09:09
 57/68 anonim ***** válasza:
100%

Vaszil, bocsi, nem akarlak megbántani, de veled komoly gondok vannak.

Sorozatosan teszel olyan állításokat amiknek semmi alapja, sőt, általános ismereteknek mondasz ellent, és valahányszor arra kérünk hogy esetleg mutass már fel valamit hogy ne csak egy levegőbe beszélő agyament legyél, akkor állandóan terelsz és mellébeszélsz.

Ehhez még csak nem is kell pszichológia, hogy nyilvánvaló legyen, mennyire vagy komolyan vehető...

2018. jan. 7. 14:51
 58/68 anonim ***** válasza:

Egy viszonylag, kis földrajzi területen belül éljük az életünket mind a ketten, és mégis egy galakszis választ el bennünket.

Igazából nem élem meg ezt bántásként - bár bosszant egy kicsit - hogy ennyire hiába magyarázok. Vagy túlságosan megmagyarázom? Csak ennyi bosszant, ebből az egészből.

Nagyon kényelmetlen nekem röviden válaszolni, de a hosszú kommentek sem alkalmasak arra, hogy egy témát kifejtsek.

Én ezért választottam ezt -

a véleménynyilvánító a komment módszert - a "bizonyítékok" hivatkozások felsorolása, kifejtése helyett.

Lehet, hogy ez számodra nem ismert, vagy szokatlan, furcsa, de attól még van ilyen.

"Sorozatosan teszel olyan állításokat amiknek semmi alapja, sőt, általános ismereteknek mondasz ellent"

Itt most a saját képi dolgaimről van szó?

Minek mondtam ellent ?

Ha konkretizálod megpróbálok rá válaszolni, - röviden ha tudok -ha még nem válaszoltam.

" és valahányszor arra kérünk hogy esetleg mutass már fel valamit hogy ne csak egy levegőbe beszélő agyament legyél, akkor állandóan terelsz és mellébeszélsz. "

Hidd el nem terelek, és nem beszélek mellé. A témáról beszélek, és leírtam már valamelyik kommentemben, hogy nem akarok téríteni, csak a véleményemet írom.

Ebben a kommentben, pedig azt írtam le, hogy miért választottam ezt a módszert.

Milyen bizonyíték lenne neked elég hiteles, a spiritualitásról?

Sem a kép, sem a videó, sem a saját elmondás, nem felelt meg soha nektek.

Az 51 # ben elmondom, hogy ti hogy képzelitek ezt. Ez egészen egyszerűen nem megy.

Vagy könyvek kellenek? Hiteltelennek és hülyének fogod nevezni az íróját?

Az, hogy én így és ezt tudom, annak sok könyv elolvasása, valamint tapasztalati

okai vannak.

A tapsztalást, és a rögzített eseményeket félresöpritek, a könyvek íróit sarlatánnak nevezitek.

Mit kéne adnom neked? Tudok neked egy csomó könyv címet küldeni. Olvasd el mindet, próbáld ki, és utána beszéljünk.

Én nem látok más megoldást, és ha te ezért úgy gondolod, hogy "komoly baj" van velem, akkor csak a jólneveltségem akadályoz meg abban, hogy ne engedjek utat bosszúságomnak.

Ez is milyen hosszú lett...

szép napot

2018. jan. 7. 19:11
 59/68 anonim ***** válasza:

Nem, kedves Vaszil, nem túlmagyarázol. Egyszerűen csak mellébeszélsz, miközben semmit nem mutatsz fel ami akár csak minimális szinten is igazolná az állításaidat. Ez a probléma.

Kérdezed, milyen bizonyíték győzne meg. Bármi, ami objektíve bizonyítja, hogy egyáltalán minimális alapja van annak, amiről beszélünk.

Mert jellemzően a spirituális dolgok köré is tervezhetőek olyan kísérletek, amelyek egyértelműen bebizonyítják, hogy az illető állításai mögött van-e valami, vagy csak egy hazug kóklerről van szó.

Példa:

[link]

Igaz, itt is megbukott a spiritualizmus. De arra jó példa, hogy csak egy kis kreativitásra van szükség a legtöbb esetben, ha valamit bizonyítani szeretnénk.

Szóval még mindig ott tartunk mint az elején. Tudsz mutatni valamit, ami alátámasztja az állításaid, vagy maradsz a kókler szerepében?

2018. jan. 7. 19:26
 60/68 anonim ***** válasza:

Na most vége a magyarázatnak!

Mindent elmondtam érthetően.

Nem érted?

Művelődj, tanulj, olvass!

Nem válaszoltál a kérdésemre, és idelinkelsz nekem egy semmi blogot, ahol egy bűvész végez valami baromságot, egy önkéntes hülyével ?

Mész te a p©csába b©szod !

Miért kell nekem mindig belefutni, ilyen félművelt, önjelőlt áltudós okoskodókba.

Bezzeg úgy látom, hogy az olvasás, és a több éves tanulás, az nem tetszik hiába ajánlottam föl.

És nekiálsz "tudományos" bizonyítékokat követelve olyannal vitatkozni; a sekélyes tudásoddal, aki annyi könyvet elolvasott, amennyit te nem is láttál életed során.

Folyamatosan kivesztek valamit a kommentemből, figyelmen kívűl hagyva a többit.

Teljesen alklmatlanok vagytok arra, hogy egy három mondatnál hosszabb írást értelmezni tudjatok.

Vissza az iskolapadba fiam, és fogadj meg egy rád vonatkozó mondást.

Nem mindegy, hogy egy okos ember hüly©skedik, vagy egy hüly© ember okoskodik.

Kár belétek minden szó. És írkálj csak nyugodtan, valamelyik veled hasonló agyi sekélyességben szenvedőnek, akivel elkommunikálhatsz három mondatban.

Itt a vége részemről.

2018. jan. 7. 20:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!