Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosokat kérdezem! Ti mi...

Vallásosokat kérdezem! Ti mi alapján döntöttétek el, hogy az amit hisztek az tényleg úgy van? Gondolok itt például Isten létezésére.

Figyelt kérdés
2018. jan. 3. 22:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:

19: Az, hogy szerinted egy hívő ember szerint mi az isten, az a te saját gondolatod.

Én mint hívő ember nem azt nevezem istennek, amit hittél, hogy annak nevezek.

Csupa olyan dolgot nevezek istennek, amik a te tapasztalataid szerint is valóságosak. Semmi egyebet.

Ez csak egy összefoglaló neve azoknak a létezőknek és törvényszerűségeknek és életjelenségeknek, amiket felsoroltál.

2018. jan. 4. 11:52
 22/68 anonim ***** válasza:

"Mégis ezt nevezzük annak. Amikor azt mondjuk, isten, ezt jelenti. Ez a definíciója."

Megkérdezhetem, ki és hol definiálja így?

Még fiatal koromban jó pár vallásba belekóstoltam, volt egy hosszú időszakom amikor kerestem a helyem a világban, na meg az igazságot a világról. De egyetlen általam megismert vallás istenképe sem hasonlított erre amit írsz.

2018. jan. 4. 11:52
 23/68 anonim ***** válasza:
22: Én római katolikus vagyok, de nem látok különbséget a vallások között, szerintem mind ugyanarról beszél, a közös metszetet látom. Varázslással is foglalkozom (spiritualitás), és az egyes módszerek tanait is mind ezzel egyezőnek látom.
2018. jan. 4. 12:00
 24/68 anonim ***** válasza:

22: Lehetséges, hogy aggyal próbálod megérteni, nekem meg a tapasztalásom más.

Nekem az a 3 dimenziós részhalmaz, aminek egy részét közös megegyezés alapján társadalmilag valóságnak nevezünk, csak egy része a megélésemnek, és meg kellett tanulnom aggyal, mi az.

Ahogy már az első oldalon is írtam, a megélése, a tapasztalása más annak, aki hívő.

2018. jan. 4. 12:04
 25/68 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ez a közös metszet nagyon kicsi, és lényeg dolgok maradnak ki az egyes vallásokból.

Mondjuk a kereszténységben ott a megváltás, az iszlámban ilyen nincs.

A hindu vallásban ott a reinkarnáció, a több életen át tartó tanulás, bűnhődés. A kereszténységnél ilyen nincs.

2018. jan. 4. 12:06
 26/68 anonim ***** válasza:
0%

25: Hogyne volna reinkarnáció a kereszténységben?

Olvass utána az apokrifeknek.

300-400 között szerkesztették a Bibliát, 90%-a az evangéliumoknak kimaradt.

A reinkarnációról szóló részeket cenzúrázták.

De így is benn maradt róla 2 részlet, az egyik eléggé híres: az, amikor Jézus elmondja Keresztelő Szent Jánosról, hogy ő Illés, akinek a visszatértét az emberek már évszázadok óta áhítva várták.

Az apokrifek meg hemzsegnek a reinkarnációs tanoktól.

2018. jan. 4. 12:14
 27/68 anonim ***** válasza:

25: Ez az egyik:

[link]

2018. jan. 4. 12:16
 28/68 anonim ***** válasza:
100%

Az apokrifek épp azért apokrifek, mert egyértelmű hamisítványok, amik ellentmondanak a kereszténységnek.

Csak egy kis logikai feladat. Ha a kereszténység egyik alaptétele Jézus második eljövetele és a feltámadás, tehát mindenki egyetlen egyszer él majd egyszer támad fel, akkor vajon összeegyeztethető ez a reinkarnációval? Ugye hogy nem?

Mintha egy darab vasat akarnál a gumiszerű rugalmassággal összeegyeztetni. A kettő eleve kizárja egymást.

2018. jan. 4. 12:26
 29/68 anonim ***** válasza:

"Amikor azt mondjuk, isten"

...akkor KIZÁRÓLAG egy tudatos lényre gondolhatunk.

Természeti erő nem lehet isten!

Annak ellenére, hogy egyes ezoterikusok szeretnék ezt.

De nem lehet.

2018. jan. 4. 12:29
 30/68 anonim ***** válasza:
31%

"25: Hogyne volna reinkarnáció a kereszténységben?

Olvass utána az apokrifeknek. "

Az apokrifeket a keresztény hívő nem fogadja el. Maradjunk a Bibliánál

2018. jan. 4. 14:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!