Vallásosokat kérdezem! Ti mi alapján döntöttétek el, hogy az amit hisztek az tényleg úgy van? Gondolok itt például Isten létezésére.
19: Az, hogy szerinted egy hívő ember szerint mi az isten, az a te saját gondolatod.
Én mint hívő ember nem azt nevezem istennek, amit hittél, hogy annak nevezek.
Csupa olyan dolgot nevezek istennek, amik a te tapasztalataid szerint is valóságosak. Semmi egyebet.
Ez csak egy összefoglaló neve azoknak a létezőknek és törvényszerűségeknek és életjelenségeknek, amiket felsoroltál.
"Mégis ezt nevezzük annak. Amikor azt mondjuk, isten, ezt jelenti. Ez a definíciója."
Megkérdezhetem, ki és hol definiálja így?
Még fiatal koromban jó pár vallásba belekóstoltam, volt egy hosszú időszakom amikor kerestem a helyem a világban, na meg az igazságot a világról. De egyetlen általam megismert vallás istenképe sem hasonlított erre amit írsz.
22: Lehetséges, hogy aggyal próbálod megérteni, nekem meg a tapasztalásom más.
Nekem az a 3 dimenziós részhalmaz, aminek egy részét közös megegyezés alapján társadalmilag valóságnak nevezünk, csak egy része a megélésemnek, és meg kellett tanulnom aggyal, mi az.
Ahogy már az első oldalon is írtam, a megélése, a tapasztalása más annak, aki hívő.
Az a baj, hogy ez a közös metszet nagyon kicsi, és lényeg dolgok maradnak ki az egyes vallásokból.
Mondjuk a kereszténységben ott a megváltás, az iszlámban ilyen nincs.
A hindu vallásban ott a reinkarnáció, a több életen át tartó tanulás, bűnhődés. A kereszténységnél ilyen nincs.
25: Hogyne volna reinkarnáció a kereszténységben?
Olvass utána az apokrifeknek.
300-400 között szerkesztették a Bibliát, 90%-a az evangéliumoknak kimaradt.
A reinkarnációról szóló részeket cenzúrázták.
De így is benn maradt róla 2 részlet, az egyik eléggé híres: az, amikor Jézus elmondja Keresztelő Szent Jánosról, hogy ő Illés, akinek a visszatértét az emberek már évszázadok óta áhítva várták.
Az apokrifek meg hemzsegnek a reinkarnációs tanoktól.
Az apokrifek épp azért apokrifek, mert egyértelmű hamisítványok, amik ellentmondanak a kereszténységnek.
Csak egy kis logikai feladat. Ha a kereszténység egyik alaptétele Jézus második eljövetele és a feltámadás, tehát mindenki egyetlen egyszer él majd egyszer támad fel, akkor vajon összeegyeztethető ez a reinkarnációval? Ugye hogy nem?
Mintha egy darab vasat akarnál a gumiszerű rugalmassággal összeegyeztetni. A kettő eleve kizárja egymást.
"Amikor azt mondjuk, isten"
...akkor KIZÁRÓLAG egy tudatos lényre gondolhatunk.
Természeti erő nem lehet isten!
Annak ellenére, hogy egyes ezoterikusok szeretnék ezt.
De nem lehet.
"25: Hogyne volna reinkarnáció a kereszténységben?
Olvass utána az apokrifeknek. "
Az apokrifeket a keresztény hívő nem fogadja el. Maradjunk a Bibliánál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!