Mit gondoltok nincs vallási zűrzavar a világunkban?
Nézzétek meg hány egyház van:
Ha a vallás egzakt dolog lenne akkor nem lenne csak 1! Nem?
Még erre:
"Természetesen a megszólítás is tökéletes!"
Ha valaki lusta rákeresni, akkor igen, el kell hinnie. Ne legyél lusta, keress rá, akkor már nem csak hinni fogod, hanem tudni is.
"Egészen pontosan az a 120 ezer millió forint 51,1 milliárd."
Szerinted a 120 milliárd forint, egészen pontosan 51,1 milliárd forint. Rendben! Csak áruld el a váltószámot!!!
Csak Discovery jelleggel közölném, hogy a millió és a milliárd között csak három nulla a különbség!!
"Szerintem előbb számoljunk!"
Miért ver engem a sors, hogy mindig az ilyeneket fogom ki....
Számoltam, olvasd el a 3. hozzászólást.
"Egyenesen az egyház és a papok zsebébe"
Igen, szokták ezt néhányan mondani. Most vonatkoztassunk el ettől és próbáljunk logikusan gondolkozni.
A papok az állami pénzekből valószínűleg egy fityinget sem látnak, ha az egyházközségük nyer pályázaton, azt sem ők kezelik. Személyes tapasztalatból írom, nem a pap zsebébe teszik a templomfelújításra nyert pénzt.
Most mondanád "persze... a vezető papokra gondoltam". Nos őket püspököknek nevezzük. Mire bárkiből püspök lesz, már igen csak benne van a korban. Se fia, se lánya, se felesége, nincs titkos bankszámlája, amit örökölhetne valaki. Sőt, még saját háza sincs amire költhetne. Többnyire van egy középkategóriás vagy olcsóbb autója, ami még csak nem is az ő tulajdona. Mit kezd szerinted az állításod szerint lenyúlt sok pénzzel?
Az elég triviális, hogy az egyház zsebébe megy az egyháznak adott pénz. Ha egy kórháznak adnak pénzt, az a kórház zsebébe megy, ha egy szervezetnek adnak pénzt, az a szervezet zsebébe megy.
Nem atagdom, vannak olyen kis gyülekezetek, ahol a vezetők sok pénzt lenyúlnak. De elárulom neked, hogy ezt sem az állami támogatásból, hanem inkább a beszedett tizedből. Ezeknek a vezetőknek vannak gyerekeik, akik örökölnek majd, drága villában laknak, drága kocsikkal furikáznak.
"Se fia, se lánya, se felesége, nincs titkos bankszámlája, amit örökölhetne valaki"
Ugyan már :D hány papnak hány püspöknek van gyerek soknak
És igen is nagyon sok pénz megy a papok zsebébe ha nem is állami támogatás útján hát másmilyen támogatást kapnak nagyon sok templom gyűjtést szervez és senki nem lát abból a pénzből semmit
A pénz az úr a földön nem pedig "Isten"
Te aztán nagyon bennfentes lehetsz, hogy így kened vágod a dolgot.
Felőlem aztán olyan téveszmék gyötörhetnek, amilyet csak szeretnél. A butaságnál nincs határ.
De azért egy titkot még elárulok, a pap hozzá se nyúlt a templomi gyűjtések pénzéhez, mert nem ő foglalkozik vele, hanem az egyháztanács...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!