Mit gondoltok nincs vallási zűrzavar a világunkban?
Nézzétek meg hány egyház van:
Ha a vallás egzakt dolog lenne akkor nem lenne csak 1! Nem?
Magyarországon napi 140 millió Ft-ba kerül az egyházak fenntartása. Vajon az ország összes többi kiadása mennyibe kerül naponta? Lehet hogy kevesebb? Ez ám a közpénz gazdaságos felhasználása! És vajon mennyivel csökkenhetne az adó ha német mintára csak a vallásosak tartanák fenn az egyházakat?
Napi 140 millióból minden állampolgárnak makulátlan fogai lehetnének, beleértve a legkorszerűbb fogpótlásokat is. Plusz mindenki eldobhatná a szemüvegét mert lézeres látásjavításra is futná. Ne osszuk ám be továbbra se ésszerűen a közpénzt.
(másik 66%-os vagyok)
Ha igazak a számaid, akkor minden másra napi 50685,03 millió forint jutott 2017-ben. Ami 36184,3 százaléka az egyházakra fordított pénznek.
Nem tudom, hogy ezeket a nagy számokat még megérted-e, remélem igen. Szerintem minden épeszű ember belátja, hogy nem ezért tart az ország, ahol tart.
Azt én is támogatom, hogy az egyházak fenntartása a hívek adójából menjen.
Ezen kívül persze pályázhatnának mindenféle támogatásra: úgy, mint mindenki más.
Ez lenne a normális.
Kérdező vonjunk néhány párhuzamot
vannak egzakt tudoányok, tehát olyan tudományok amik mérhető kísérletekkel vizsgálható jelenségeket írnak le
ilyen például az orvostudomány is, mégis egy adott beteget különbözőképpen gyógyíthat két a hogyományos értelemben vett egyetemet végzett a kamara álltal felavatott orvos, és egymásról kölcsönösen úgy gondolhatják a másik téved, és akkor még szóba sem hoztam az úgynevezett alternatív gyógymódokat, oltásmegtagadást és egyebeket
hasonlóan nincs egyetlen egységes vélemény a csillagászatban a fizikában, és így tovább
létezik ugyan egy olyan fogalom hogy "a tudomány aktuális állása" de ez sem egy minden adott tudományban szakértő egységes véleményét tükrözi
sőt annak hogy az áltudományos sotobaságok terjednek az egyik fő faktora hogy egyetlen egyszerű és abszolut választ kínálnak, szemben a valódi tudománnyla ami bonyolult sokszor egy adott a kérdésre a válasz hogy "attól függ" vagy épp több egymásnak ellentmondó (ellentmondani látszó) választ kapunk.
Az emberek az egzakt tudományoktól szeretnének valamit kapni amire azt mondhatják " a tudomány azt mondja" de nincs ilyen hogy "a tudomány" de ha volna sem "mondana" semmit, és ami az utolsó döfés, hogy a tudósok lazán elismerik hogy "ja bocs, most kiderült hogy tévedtünk, a legújabb kutatások szerint nem így hanem úgy van" és ezért a tudományra hivatkozó hadakozó acsarkodó emberek úgy érzik kihúzták alóluk a biztos talajt, hát mennek és keresnek valami mást ami abszolut igazságot és felsőbbrendűség érzetet kínál, pl egy "kigurott orvost aki leleplezi az oltásbizniszt"
noss ha azt látjuk, hogy az egazt tudományok sem elég egazktok ahhoz hogy egyetlen nagy egységes véleményt alakítsanak ki, sőt sok esetben egyetlen nagy tömböt sem tudnak kialakítani akkor ezt plánen em várhatjuk el az olyan tudományoktól mint pl a történelem
és a vallás leginkább talán a történelemhez hasonló ha már egy tudományághoz kell hasonlítani, itt is természetes hogy lesznek eltérő vélemények, pláne hogy sokan úgy gondodolják ők mindent jobban tudnak és ha erről meggyőznek 10-20 embert már kész is egy új vallásfelekezet, éppen ugyan úgy ahogy az élet más területein is
ez az ára annak hogy mindenkinek szabad úgy gondolkodnia ahogy neki tetszik, nem kis ár, de szerintem megéri
# 6
Más vezetők zsebelik be a pénzt!
"Ha a vallás egzakt dolog lenne akkor nem lenne csak 1! Nem?"
Dehogy is. ennyire ne bízz az emberek becsületességében.
A Biblia az abszolút igaz, mégis vannak, akik még Isten létezését is tagadják
Ha az egyházaktól elvennék ezt a pénzt, és iskolákra, kórházakra, múzeumokra, könyvtárakra, satöbbi költenék, akkor ugyanott lennénk, ahol most vannak. Vagy hátrébb, mert az illető intézményeket az államnak létre kellene hoznia, vagy legalábbis átvennie az egyházaktól, ami legalábbis adminisztrációs költség. Mert azok az egyházak, amelyek pénzt kapnak, azok ezekre kapják a pénzt.
Kérdező, vannak egzakt tudományok, de a kutatók nem értenek mind egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!