Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok nincs vallási...

Mit gondoltok nincs vallási zűrzavar a világunkban?

Figyelt kérdés

Nézzétek meg hány egyház van:

[link]

Ha a vallás egzakt dolog lenne akkor nem lenne csak 1! Nem?

2018. jan. 1. 21:23
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
19%
Én igen is tagadom istent
2018. jan. 2. 17:00
 12/36 anonim ***** válasza:
24%

"Én igen is tagadom istent"

Ezt hívják öngólnak

2018. jan. 2. 19:20
 13/36 anonim ***** válasza:
90%

"A Biblia az abszolút igaz"

Mégis miért lenne igaz? Mert le van irv? Akkor mindent el kell hinni amit leirnak? És ti ne úgy érveljetek már hogy "isten mindig is volt ő örök"mert ezzel nem tudtok megmagyarázni semmit.

A biblia volt az első fantasy könyv a vilagon ahol a szüznem gyereke van a halott meg feltámad mint a zombik

2018. jan. 2. 19:28
 14/36 anonim ***** válasza:
36%

"Ha igazak a számaid, akkor minden másra napi 50685,03 millió forint jutott 2017-ben. Ami 36184,3 százaléka az egyházakra fordított pénznek."

Erre tudnál linkelni is egy hivatalos oldalt, vagy csak el kell hinni?

2018. jan. 2. 19:59
 15/36 anonim ***** válasza:
39%

Jah csak el kell hinni.

Vagy fogod magad, és rákeresel a 2017-es éves költségvetési adatokra, majd azokból magad kiszámolod, pár egyszerű művelet az egész.

2018. jan. 2. 20:09
 16/36 anonim ***** válasza:
Ők nem olvasnak ilyet csak Bibliát
2018. jan. 2. 21:40
 17/36 anonim ***** válasza:
8%

"Mégis miért lenne igaz? Mert le van irv?"

Ezt mondtam? Nem, úgyhogy nyugi

"Akkor mindent el kell hinni amit leirnak?"

Magvas filozófia:) Attól, mert le van írva, nem biztos, hogy igaz valami, de az sem biztos, hogy hamis. Na ezzel elleszel egy darabig:)

"És ti ne úgy érveljetek már hogy "isten mindig is volt ő örök"mert ezzel nem tudtok megmagyarázni semmit. "

Szerencsére nem így szoktunk, hanem indokoljuk is. Axiómákat csak az ateisák és az evósok szoktak állítani. Max. körkörösen érvelnek néha.

"A biblia volt az első fantasy könyv a vilagon ahol a szüznem gyereke van a halott meg feltámad mint a zombik"

Érdekes, mások meg azt mondják, hogy a Biblia más népek írott legendáiból lopta a sztorikat. Kissé ellentmondásosak vagytok:)

2018. jan. 3. 08:04
 18/36 anonim ***** válasza:

1. Egy megalapozottan írt könyvnek lehet hinni és ez nem a biblia

2.a legenda az ugyan úgy fikció mint a fantasy :D

2018. jan. 3. 16:54
 19/36 anonim ***** válasza:
60%

Leírnám az észrevételemet, engedelmeddel!

Rendkívűl örülök, hogy a nagyszámokat is tudod értelmezni, és tudsz velük 'bűvészkedni' is hatásosan!! Ez lenyűgöző teljesítmény. Tényleg! Picit én is tudok számolni pár diplomával, de nem ez a fontos a gondolatmenetben!

Kiemelném a számításod egy részének a töredékét: "minden másra napi 50685,03 millió forint jutott 2017-ben" Remek! Talán még igaz is lehet! Nem számoltam utána, csak fejben.:)

Tehát: nem a 'minden más' volt releváns a közvéleménynek, mert az adataid irreleváns senkit nem érdekel, és csak statisztika, viszont nagyon jól hangzik ez az érték. Már megbocsáss!! Talán ezt egy retorikai fogásnak szántad a vallásod védelmében?? Esetleg egy elgondolkodtató számadatról beszélünk, hogy egy ilyen 'szuper-gazdag' országban amiben élünk ez semmi az a 120 ezer millió forint aminek nagyrészét kidodjuk évente az ablakon? Amikor a kórházak nemtudnak megvenni egy 4millió forintos életmentő gépet, (nem tudnak a betegeknek megfelelő élelmiszert biztosítani a gyógyulás érdekében, stb...stb) még egyszer: egy életmentő gépet, tudod az mit jelent kedves barátom, a XXI. században? Megmondom! RECESSZIÓ! A sötétség!! A rádióban kell ezt az összeget összekunyerálni néha 1db gépre? Ez fedezné is az igényt, ha csak egy kórház lenne az országban. A tények beszélnek! Fél évet kell várni egy vizsgálatra?? Nem részletezném. Sajnos ez történik ebben a szuper istenes szuper világban, ami szuper igazságos. Ugye?? Javasolnám, ha valaki beteg akkor istenhez forduljon ezek után, de nem vagyok gonosz!! De isten szeret mindenkit az a lényeg! És kedves hívők, most lehet nyomkodni a piros kezecskéket. Ez senkit nem érdekel! Azért lehet nyomkodni.

"Jah csak el kell hinni."

Természetesen a megszólítás is tökéletes!

2018. jan. 3. 19:10
 20/36 anonim ***** válasza:

Akkor lássunk pár dolgot...

"Picit én is tudok számolni pár diplomával"

Ezek szerint nem tudsz:

" az a 120 ezer millió"

Egészen pontosan az a 120 ezer millió forint 51,1 milliárd.

"A rádióban kell ezt az összeget összekunyerálni néha 1db gépre?"

Én nem néztem utána, hogy valóban 140 milliót kapnak-e az egyházak, elfogadtam, amit a vádaskodó hozzászóló írt (lehet kevesebbet kapnak, nem tudom).

Azonban az egyházak ebből a pénzből tartanak fent például egészségügyi intézményeket, iskolákat, szociális intézményeket is. Az egyházaknak is vannak kórházai, ültessenek pénzt, hátha ki kel és szüretelni tudnak a pénzfáról? Terészetes, ha az egyház állami feladatot lát el (magas színvonalon általában, lásd iskolák), akkor kap rá állami pénzt. Ez minden normális országban így van, még ha súlyos sértésnek is veszed.

Mint írtam 51,1 milliárd (továbbra sem 120, mint ügyesen kiszámoltad a sok diplomáddal), pusztán többe kerültek előző évi stadionépítések. Utálhatod a keresztényeket, sajnálhatod tőlük ezt a relatíve kis pénzt, de rájuk fogni az ország állapotát nem csak közröhej, de alávaló ferdítés is.

2018. jan. 3. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!