Tgt kérdése:

Ki a jobb ember?

Figyelt kérdés
A hívő, aki a mennyország ígéretéért tesz jót, vagy az ateista, aki a jó cselekedetéért nem vár semmit, mert nem hisz a mennyben?

2017. dec. 25. 07:11
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
70%

Mind a két esetben Istentől származik a jócselekedet eredendően, mind a kettő ugyan olyan jó. Nem számít, hogy Isten egy hívő vagy ateista keze által tesz jót.

A menny nem valami jutalom tetteinkért, hanem örök boldogság Istenben.

2017. dec. 25. 11:18
 22/39 anonim ***** válasza:
95%

Én nem hiszek istenben, vagyis nem utálhatom, mert szerintem nem létezik, de nem ítélek el senkit, ha más a véleménye.

Bárki tehet jót, és azt két okból teheti. Vagy jutalmat vár érte, vagy ezt érzi helyesnek (és ez nem egy Istentől származó gondolat, vagy akármi) és nem vár érte semmit.

Az utóbbi jobbnak, helyesebbnek tűnik, hiszen ez az önzetlen cselekedet.

De igazából nem mindegy? Ha jót teszel, akkor jót teszel, de ahogy elnézem itt megint csak egymás piszkálása megy.

Valaki korábbi kommentjére reagálva, nekem a kutyáim életei többet érnek több millió másik emberénél, pl bármikor a kutyámat mentem meg, nem egy gyilkost, terroristát, stb.

2017. dec. 25. 12:02
 23/39 ka.ka.o ***** válasza:
62%

1Korintusz 13:3

"És ha mindenemet odaadom, hogy mások ehessenek, és ha kész vagyok feláldozni az életemet, hogy dicsekedhessek, de szeretet nincs bennem, semmi, de semmi hasznom nincs"

Ha mondjuk egy hívő nem szeretetből tesz jót, annak semmi haszna nincs. Ha tényleg CSAK ilyen önző indítékból tesz jót, nincs benne szeretet, és így nem tesz eleget a legfőbb parancsnak. "Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert Isten szeretet" (1János 4:8).

Egy igazi keresztény nem csak azért tesz jót, hogy neki majd jó legyen, nem, mert "nem keresi a maga érdekeit" (1Korintusz 13:4,5). Ennek ilyen alap dolognak kell lennie, a szeretetnek.

Mindenképpen az a jó, ha valaki szeretetből tesz jót, nem önző indítékból.

2017. dec. 25. 12:03
 24/39 anonim ***** válasza:
23%

20-as vagyok hiába pontoztok le

ha van menyország a menybe kerül , ha nincs nem vesztett semmit.

2017. dec. 25. 18:53
 25/39 anonim ***** válasza:
menny*
2017. dec. 25. 18:53
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Az aki szeretetből él.
2017. dec. 25. 19:18
 27/39 anonim ***** válasza:
59%

"Ez azt jelenti, hogy soha semmilyen bűnt nem követtél el."

Semmilyen bűnt nem követtem el. Max. pár gyorshajtásom volt. A többi nem bűn az én szememben.

2017. dec. 25. 19:36
 28/39 anonim ***** válasza:
55%

"Semmilyen bűnt nem követtem el. Max. pár gyorshajtásom volt."

Az előbb még teljesen bűntelen voltál. Áss még mélyebbre, fogsz ott találni még érdekességeket:D

"A többi nem bűn az én szememben."

A törvény nem tudása nem mentesít. Pláne ha még tudod is...:)

2017. dec. 26. 05:33
 29/39 A kérdező kommentje:
Én nem tudnék hinni egy olyan istenben, aki megbüntet azért, ha nem hiszek benne.
2017. dec. 26. 06:58
 30/39 anonim ***** válasza:
52%

"Az előbb még teljesen bűntelen voltál. Áss még mélyebbre, fogsz ott találni még érdekességeket:D"

Vallási értelemben bűntelen vagyok. A vallási értelemben vett bűn számomra nem is létezik, így bűnös sem lehetek.

"A törvény nem tudása nem mentesít. Pláne ha még tudod is...:)"

Számomra nem törvény, tudom, hogy a vallásosak számára az, ismerem egyik - másik tételét, de mivel én nem hiszek, nem is tartom magamra érvényesnek.

2017. dec. 26. 07:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!