Tgt kérdése:

Ki a jobb ember?

Figyelt kérdés
A hívő, aki a mennyország ígéretéért tesz jót, vagy az ateista, aki a jó cselekedetéért nem vár semmit, mert nem hisz a mennyben?

2017. dec. 25. 07:11
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
21%

A megtért hívő ember a jó,a jóért teszi,s nem valami ajándék reményében.

Elvben lehetséges egy istentelen ember esetében is,ha súlyos traumák érték álkeresztényektől,hogy megvetnek az ők hamis istenségét,s azzal együtt mindet,mégis szívükben él Krisztus,és a jót,a jóért teszik. Az istentelenek zömét azonban,csak saját vélt javuk érdekli.

2017. dec. 25. 08:20
 12/39 anonim ***** válasza:
72%

11.

Ha hiszel benne így van. Nekem ezek üres szavak.

Nem lehet erről objektíve meggyőződni - ha lehet, mutasd meg.

Ha nem lehet, akkor pedig nem kérheti rajtam számon Isten, hát honnan kellett volna tudnom az igazságot? Jelina72 - től?

Most ha lenne itt egy muszlim kommentelő, millió érvet tudna hozni arra, hogy az ő vallása igaz, te a tiéd mellett törsz lándzsát, azt mondod, Jézus Isten fia, de ez egy muszlimnak istenkáromlás.

Most akkor kinek van igaza? A kettőnek egyszerre nem lehet. És akkor még más vallások is vannak.

2017. dec. 25. 08:22
 13/39 A kérdező kommentje:

"Az istentelenek zömét azonban,csak saját vélt javuk érdekli."

Amikor ezt leírtad, esetleg gondoltál arra, hogy ez úgy hülyeség ahogy van, vagy csak az egyházad hivatalos álláspontját idézted szolgai módon?

2017. dec. 25. 08:23
 14/39 anonim ***** válasza:
30%

Az istentelenek vigasztalására közlöm:

Isten senkire sem erőszakolja rá az örök életet.Bárki szabadon elkárhozhat,aki megveti Isten "szeretet törvényét".

Ez nem büntetés lesz,hanem a bűnös ember döntéseinek természetes következménye.

Kegyelem,mely megóvja a bűnösöket egy megvetett béke,és szeretet országától.

2017. dec. 25. 08:29
 15/39 anonim ***** válasza:
73%

16.

Most jól megijedtünk. Nekem a "kárhozat" szó nem jelent semmit.

És vázoltam: én vállalom a tévedés jogát. Még ha van is Isten, alig hiszem, hogy csak azért megbüntet, mert nem hittem benne. Ha rosszat tettem, azért lehet - de azért hívőként is megbüntethetne. Sőt, még jobban, mert a hívő tudatában van a "játékszabályoknak", mégis követ el bűnt.

Nem vagyok se jobb, se rosszabb mint egy átlag hívő. Akkor miért büntetne meg?

2017. dec. 25. 08:36
 16/39 anonim ***** válasza:
10%
Juj állatmentő, hogy oda ne rohanjak! És már döngeti is a mellét, hogy ő fú de jó dolgot tesz, miközben a szomszédja meg éhen hal mellette. Ilyen beteg ez a világ, mikor az emberkéknek egy négylábú már többet ér, mint a másik ember.
2017. dec. 25. 09:09
 17/39 anonim ***** válasza:
81%
Pusztán az, hogy valaki ember, még nem teszi megmentésre érdemessé. Azt pedig, hogy kinek az élete értékesebb neked nincs felhatalmazásod eldönteni, mivel te nem vagy Isten. Raádsul mi van, ha Isten akarata, hogy az állatot mentsem az ember helyett?! Ismét csak nem a te tiszted ítélkezni mások felett, szóval ezt b*szotad. (amúgy full ateista vagyok, csak túl magas labda volt:D)
2017. dec. 25. 09:25
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az élete árulja el mindenkinek, hogy milyen ember.
2017. dec. 25. 09:30
 19/39 anonim ***** válasza:
97%
Keresztyénség szerint nem tudod jó tettekkel beküzdeni magad a Mennyországba. Így mindkettő távol van Istentől.
2017. dec. 25. 09:42
 20/39 anonim ***** válasza:
0%

11 bőven elég a halál előtt áttérni

kb Russeau is ezt csinálta pedig a legnagyobb vallástagadó volt. ez a leglogikusabb lépés igazából, nem veszthet semmit-.

2017. dec. 25. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!