Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jobb ember leszek, ha a...

Jobb ember leszek, ha a Biblia szerint élem az életem?

Figyelt kérdés

2014. okt. 21. 13:43
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
Archaikus ember leszel.
2014. okt. 21. 13:48
 2/37 anonim válasza:
0%
Ha elhiszed, hogy igen, akkor az is leszel. Na és ha valóban hiszel az ott leírtakban, sokkal boldogabban fogod élni az életed.
2014. okt. 21. 13:53
 3/37 anonim ***** válasza:
szerintem nem feltétlenül
2014. okt. 21. 13:55
 4/37 anonim ***** válasza:
42%
Én is azt hiszem, hogy nem feltétlenül. Mert ha pl. ha visszadobsz kenyérrel és 2kg-os veknivel eltalálod az illetőt, akkor még bele is halhat.
2014. okt. 21. 13:59
 5/37 anonim ***** válasza:
91%
Rajtad mulik,hogy jobb ember leszel vagy nem, nem szükséges,ahhoz a biblia,hogy jó emberek legyünk.
2014. okt. 21. 14:00
 6/37 anonim ***** válasza:
Az, hogy kinek milyen a jó és a jobb ember, értékrendtől függően egyénileg változik. A kérdés, hogy kinek akarsz megfelelni? Azt tudom tanácsolni, hogy elsősorban csakis saját magadnak próbálj megfelelni! Akkor leszel a legnyugodtabb és a legboldogabb.
2014. okt. 21. 14:02
 7/37 anonim válasza:
41%
Szerintem tök hülyeség ez a döntsd el, magad,hogy mit jelent a jobb ember. Ennyi erővel akkor egy gyilkos rabló is jó ember? Csak mert úgy érzi az a jó? Eszetlenség, butaság! A biblia egy útmutatás, szokták használati utasításnak is hívni az élethez. Egy kis gondolkodás nem árt, mielőtt kijelentünk valamit....
2014. okt. 21. 14:10
 8/37 anonim ***** válasza:
Ha nem önkényesen értelmezed, akkor igen, határozottan jobb ember leszel, amint ezt tanúsítja az egyháztörténelem is.
2014. okt. 21. 14:14
 9/37 anonim ***** válasza:
üdv, igen. de nemesebb gondolkodásúnak kell lenned, mint ahogy pál tanácsolta a bereaiaknak,nem szabad senkinek hinned, meg kell győződnöd, hogy úgy vannak-e azok a dolgok, naponta gondosan vizsgálva az írásokat. :-)
2014. okt. 21. 14:34
 10/37 anonim ***** válasza:
90%

#1-es fogalmazta meg jól.

A bibliát olyan iratokból rakták össze emberek kézzel (ráadásul emberek írták ugye) akik vallást akartak teremteni szándékosan ráadásul egy közel 2000 évvel ezelőtti irás tudatlan tömegek irányítására!

azt képzelni, hogy ha azt a gondolkodást ha magadra kényszeríted amit akkor egy tevegelő írástudatlan embernek megmagyarázta a világot az neked is jó lesz akkor hallatlan buta is vagy!

Azt NEM neked írták. Ezen az alapon a zuluk törzsi vallását is követhetnéd nagyjából pont annyira van értelme. Bölcsesség abban is van már csak a mérete okán is, tanulni amúgy is mindenből lehet a kérdés, hogy alkalmazható e.

Inkább a saját korodban és szellemi környezetedben találd meg magadat. Ne legyél droid akinek meg kell mondani miben higyjen és miért, és ne 2000 éves már régen kihalt szellemiség alapján határozd meg a napi életedet!

2014. okt. 21. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!