Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A rockot és a rapet egyesek...

A rockot és a rapet egyesek miért tartják sátánista zenéknek?

Figyelt kérdés

2017. dec. 9. 22:59
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
100%

#20 vagyok. Még hozzá tenném, hogy én hívő vagyok. És hívőként mondom azt, amit mondtam.

Még a Sympathy for the devil-re visszatérve, az a dal az ördög szemszögéből írja le a háborút. Azt mondja: "I stuck around St. Petersburg

When I saw it was a time for a change

Killed the Czar and his ministers

Anastasia screamed in vain

I rode a tank, held a general's rank

When the Blitzkrieg raged and the bodies stank"

-Én szerintem ez csak a háború naturalisztikus ábrázolása. Nem sátánizmus.

2017. dec. 12. 21:26
 22/30 anonim ***** válasza:
4%

Kakasmanó!

Nem figyeltél!

Az extázis,a jó,és rossz befolyás előtt is kitárja az elmét.

(A karizmatikus közösségek egyik eszköze az extázis elérésére a zene.Ugyancsak megfigyelhető a rock koncerteken a közönség egy részének extázis állapota,ami rendszerint nem cseng le egészen,a koncert utáni autóvezetéskor sem.)

2017. dec. 13. 20:09
 23/30 tgt ***** válasza:
96%
A rock arról szól, hogy élsz, létezel, élvezed a tested, önmagad lehetsz, hogy szabad vagy, stb. Ez borzasztóan zavarja a fundamentalista keresztényeket, mert ők az elfojtásban hisznek. Ezért sátánozzák le a rockzenét.
2017. dec. 14. 20:39
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

23.Hsz!

Butaságot írtál!

A keresztények nem tanítják az elfojtást!

Aki keresztény,az Krisztus szeretetével éli életét,ami teljes szabadságot ad.Szeretetből döntünk a jó mellett,és ösztöneinket is a szeretet megélésére használjuk.

2017. dec. 15. 08:26
 25/30 anonim ***** válasza:

"Az extázis,a jó,és rossz befolyás előtt is kitárja az elmét.

(A karizmatikus közösségek egyik eszköze az extázis elérésére a zene.Ugyancsak megfigyelhető a rock koncerteken a közönség egy részének extázis állapota,ami rendszerint nem cseng le egészen,a koncert utáni autóvezetéskor sem.)"

Tehát az extázis a rock koncerteken is és a karizmatikus keresztény közösségeknél is megjelenik a zene által,ám a rock a negatív szöveg-és érzelemvilágával(eszmeiségével) általában negatív irányba befolyásolja az egyéneket,míg a a gyülekezeti zene eszmeisége pozitív irányba?

Erre gondoltál?

2017. dec. 15. 21:01
 26/30 anonim ***** válasza:

25.Hsz!

Nem feltétlen.

Nem tudok sok különbséget megállapítani a földön rángatózva fetrengő hitgyülis,és a koncerten önmagából kivetkőzött őrjöngő közt,bár hitgyülisek ritkán törnek-zúznak szeánszaik után.

2017. dec. 16. 08:36
 27/30 tgt ***** válasza:
90%
Miért van az, hogy a rockzenekarok szövegeit negatívnak minősítitek? Az ember néha dühös, néha szomorú, néha vidám, néha szerelmes, néha feszült, néha törni-zúzni szeretne, néha simogatni szeretne, stb. Erről szólnak a dalszövegek. Az érzések színesek, sokszor ellentmondásosak. Ilyenek vagyunk. Ez nem rossz.
2017. dec. 16. 08:49
 28/30 Dzsambi válasza:
95%
Mert fa..ok!!!!
2017. dec. 16. 10:42
 29/30 anonim ***** válasza:

Én sem tudok különbséget tenni:D

https://www.youtube.com/watch?v=BF-10c261Vw

2017. dec. 16. 10:46
 30/30 Csomorkány ***** válasza:
78%
A keresztények hajlamosak komolyan venni a leírt, kimondott, vagy elénekelt szót. Ha valaki arról énekel, hogy ő imádja a sátánt, akkor úgy tekintünk rá, mint aki imádja a sátánt. Aki nem erről énekel, arra nem tekintünk úgy. Mondjuk normál esetben.
2017. dec. 16. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!