Keresztények! Metal, punkrock, hardrock = sátánista?!
Pokolgép, Aurora, Rózsaszín Pittbull, Tankcsapda, Junkies,
Judas Priest, Black Sabbath, AC/DC, Sex Pistols, Behemoth, ilyenekre gondolok.
Hallgatok én mindenféle változatos zenét, amibe gitár van, de főleg a szövegeik miatt, amelyeket én személy szerint nem tartok ördögtől valónak.
Viszont több helyütt is hallottam, hogy ezek ártalmasak lehetnek az ember lelkére.
Így van-e ez?
Ha igen, miért?Ha nem miért?
Nagyon sok jóindulatú keresztény van, (magam is az vagyok) de sok idióta is. IGEN, VAN sátánizmus a zenék egy részében, de nem abban a részében, amiben mi gondoljuk. Meg amúgy ki nem szarja le, vannak-e sátánista zenék, végül is nem e miatt hallgatjuk, hanem mert tetszik.
Jó példa a sátánizmus és a rock című könyv, egy bencés szerzetes munkája. Nem sokkal a megjelenése után beismerték, hogy hülyeség, és visszarendelték :Q
a zene önmagában semmiképp sem sátánista, a tartalom nyilván lehet az, de pl a black sabbath esetében az egész inkább csak poén a pitbull esetében szintén esetleg egy kis provokáció de ennyi
különben is nem kell ezeket komolyan venni, elég nevetséges, hogy lekeverek egy tockost egy ilyen hülyegyereknek és fülét farkát behúzza, meg a dimmu borgir énekese művért(MŰvért, már ez is szánalmas, a sex pistols legalább igazit használt, és nem azért mert ők hűdegonoszak hanem csak poénból) locsol a szinpadon aztán az MTV (XD) riporterének nyilatkozik hogy "jó volt a koncert, örülünk hogy sokan eljöttek és szeretnénk megköszönni, hogy olyan sokan emgvették a legújabb lemezünket" XD
az átlag disco világa ami önzésről pénzről énvesztésről drogozásról alkalmi kefélésről stb stb szól sokkal ördögibb
Ezek az emberek kit Képviselnek?
Jézus követői? Ha nem akkor?...
Ha igen, akkor mi alapján azok?....
és ez utóbbi válaszadó gy jehova tanúja, na az a szervezet sokkal ördögibb mint bármelyik lefordított keresztes kis szerencsétlen
és ismerve a válaszadót ő maga is ördögi, ő nem csak áldozat, igazi kis kgb ügynök lehetne ha jobb helyen és időben születik
A zene önmagában nem lesz sátánista.
De vannak sátánista zenekarok, meg vannak nem sátánisták. Pl. az AC/DC nem az...
Bocsánat, a magyarokat nem ismerem, de
Judas Priest = klasszikus heavy metal banda, semmi szándékos gonoszság nincs a dalszövegeikben
Black Sabbath = a tagok MIND keresztények, Ozzy egyáltalán nem sátánista, csak eltúlozza rocksztár szerepét
AC/DC = blues alapú hard rock zenekar, és mint tudjuk, a blues szövegekben nagyon gyakran előfordulnak az ördögre utaló jelek
Sex Pistols = ez a banda úgy túlértékelt ahogy van, pár állóhajú ugribugri drogos gyerek azt hitték így kemények lesznek
Egyedül a Behemoth-al kapcsolatban van igazad, de a black metal bandák 80%-a IGAZI sátánista, egyébként a többi metal műfajra sem jellemző a sátánizmus, csak a black metal-ra.
Akkor én pedig írok még pár zenekart: Stryper
, Petra, Vengeance Rising, MxPx, Scaterd Few, Lelkes Állatok, M.I.S.K.A., WAFT, Mortal, P.O.D., ...
Szóval hogy is van ez "a rock sátáni" dolog?
Ez egy bonyolult kérdés.
Mivel én igazából nem nézem a szövegeket, csak a zenére, meg a zene címére van rálátásom:
A) Sokszor ateista állásfoglalású metal zenekarokat szeretek.
-pedig Istenhívő vagyok.
B) Sokszor női/ női énekesű metal zenekarokat szeretek.
-ami elég feminista párti dolog(-nak tűnhet), de anti-feminista vagyok.
Szerintem létezik a háttérhatalom, ami tudja, hogy, hogyan kell befolyással lenni a zenére (nem feltétlen közvetlenül, hanem sokszor közvetettten) a legtöbb zenestílusban, hogy az Ő eszmeiiségüket képviselje. Ez alól a hard-rock/metal sem kivétel, csak náluk egyedibb a megvalósítás.
Mindazonáltal, ha "SZŰRŐVEL" hallgatod a hard-rock/metal számokat rosszat nem tehet neked...
...Mert(1) van a hangzásuk, ami bármilyen szellemi/lelki tartalom nélül szórakoztat téged.
...Mert(2) magadévá tudod tenni a tanulságaikat a "vallásos/eszmei" hovatartozásuk nélkül is.
A saját példám(1):
Főleg magyar metal szövegeket veszek figyelembe (Kalapács, Depresszió, Dalriada), mert angolul jól tudok olvasni, de hallás után gyenge vagyok. És nem érdekel a szöveg annyira, csak élvezem a hangzást.
A saját példám (2):
Alapvetően keresztény neveltetésű voltam, de azután a sima ateizmuson keresztül, a LaVey-i ateista sátánizmuson át váltam újra kereszténnyé, DE olyan kereszténnyé, akinek a hite már nem hasonlít a történelmi egyházak hitavallásaihoz.
VÉGKÖVETKEZTETÉS:
Sok hard-rock/metal zenekar alapvetően vagy hatásvadász vagy komoly társadalmi tenni akarás céljából írja a deista, az ateista vagy éppen a sátánista szövegeit. HA VAN ÉRTELMI/LELKI SZŰRŐD, akkor élvezhetetd a hangzásukat, sőt a szövegeiket is megbánás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!