Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Metal, punkrock,...

Keresztények! Metal, punkrock, hardrock = sátánista?!

Figyelt kérdés

Pokolgép, Aurora, Rózsaszín Pittbull, Tankcsapda, Junkies,

Judas Priest, Black Sabbath, AC/DC, Sex Pistols, Behemoth, ilyenekre gondolok.

Hallgatok én mindenféle változatos zenét, amibe gitár van, de főleg a szövegeik miatt, amelyeket én személy szerint nem tartok ördögtől valónak.

Viszont több helyütt is hallottam, hogy ezek ártalmasak lehetnek az ember lelkére.

Így van-e ez?

Ha igen, miért?Ha nem miért?

2017. jan. 8. 19:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az Isten,szeretet,és béke.

Ha egy zene hatására az emberek szeretetre ébrednek,és békességet találnak,az Istentől jövő zene,függetlenül stílusától.

A helyzetet bonyolítja,hogy minden zenei stílus különböző módon hat,különböző kultórájú emberekre.

Ami neked,a szeretet,és béke zenéje,talán egy brazil őserdei indiánra másként hat.

2017. jan. 11. 07:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én katolikus vagyok, és metálos :D Vannak sátánista témákat feldolgozó zenék, de többnyire amúgy ironikusak. Én csak azt tudom,hogy engem a Burzum, meg a Mayhem megnyugtat, és csökkenti a szorongásomat, erre a zenére szeretettel gondolok. :)
2017. jan. 12. 23:18
 13/20 anonim ***** válasza:

12.Hsz!

Azt viszont el kell fogadnod,hogy vannak emberek,akikben a metal,csak feszültséget teremt!

2017. jan. 13. 03:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Behemoth nem Sátánista? Wut? o.o
2017. jan. 14. 01:22
 15/20 Tom Benko ***** válasza:
100%
Egyébként a Heavy Metal kifejezetten a negatív érzelmeket, érzéseket egy olyan csatornába tereli, amin keresztül másoknak való ártalom nélkül azoktól megszabadulhatunk, és sokkal pozitívabbá válhatunk szellemileg. Szerintem ez egy csodálatos dolog!
2017. jan. 14. 15:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A zenének nincs vallása.
2017. febr. 3. 11:33
 17/20 anonim ***** válasza:

14-es

Nergal szerintem az irónia koronázatlan királya, és csak polgárpukkasztó :D

2017. febr. 3. 21:58
 18/20 anonim ***** válasza:
14: a legtöbb Black Metal banda nem vette komolyan a sátánizmust, csak a hatás miatt csinálták...
2017. febr. 3. 21:59
 19/20 anonim ***** válasza:

14-es vagyok:

Nergal maga sem tudja milyen a pontos vallása, de mindenképp Sátánizmusnak nevezi, és én is annak hívnám nézetei alapján. Persze jelen van a polgárpukkasztás, de azt a tudást a témában, amivel jelenleg rendelkezik nem heccelés miatt gyűjtötte össze. :)

2017. febr. 3. 22:43
 20/20 Tom Benko ***** válasza:
@hetherola: Mondjuk Quorthon egy-egy dalszöveg előtt utána is járt a témának, ugyanakkor a BATHORY témái sokkal szélesebb területet fognak át, mint holmi vallás. (No jó, az első lemez nem annyira... :D)
2017. febr. 4. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!