Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehet hatékonyan és...

Hogyan lehet hatékonyan és inteligensen lekoptatni a Jehovistákat? Én is Tanú voltam de én mindig értettem az első szóból, de amit most csinálnak..

Figyelt kérdés

2017. dec. 7. 07:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...úgy szűrtem le Tantételbeli szavaiból, hogy a mai napig Jt..."

Azért mert nem olvastad más kérdéseknél a válaszait. Ő már nem Jt. viszont ez rövid ideje van így!

"Nem érdekel, én így akarok velük viselkedni!"

Oké értelek. Csak az előző mondatod az kérdés volt és nem kijelentés.

2017. dec. 10. 09:45
 22/31 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Nem akartalak megbántani, de továbbra sem stimmelsz nekem. Oké, elhiszem hogy Jehova Tanúja voltál, de a megfogalmazásaidban kissé "kilóg a lóláb".

Először is, fenntartom a véleményem, hogy " senki ex-Tanú nem hívja egykori testvéreit Jehovistáknak" (16. hsz) - én sem. Ez gúnynév és ha valaha is Jehova Tanúja voltál, tudnod kellene, hogy ez nekik mennyire sértő. Ha mégis így kívánod szólítani őket, az saját lelkületedről is árulkodik kissé, nem gondolod? így csak az fogalmaz, aki szándékosan sértegetni akarja őket. Oké hogy nem vagy már Jehova Tanúja, de keresztény sem? Mert Krisztus nem ezt tanítja. Mondott ő valamit a szeretetről (még ellenségeink felé is), de a tiszteletről se feledkezzünk meg, amit pl. Pál tanít minden ember iránt. Ha Jehova Tanúja voltál valaha is, ezeket a dolgokat náluk is szépen megtanulhattad.

De önmagadat is végleg leleplezed azzal, amikor azt írod:"Nem érdekel, én így akarok velük viselkedni!"

Ez magáért beszél, nem gondolod, hogy ezzel magadat minősíted?

2017. dec. 10. 12:15
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"De önmagadat is végleg leleplezed azzal, amikor azt írod:'Nem érdekel, én így akarok velük viselkedni!' Ez magáért beszél, nem gondolod, hogy ezzel magadat minősíted?"

Leleplezni azt lehet, amit valaha is takargattak. Én az elejétől fogva vállalom a véleményem, hogy nem akarom a jehovistákat megtisztelni azzal, hogy a nevükön nevezem őket.

Álmaimban a mai napig kísért az a 20 év, amit születésemtől fogva ebben a szektában éltem. Bennem a szektában tölött idő a mai napig (5 évvel az elkülönülésem utánig) traumaként él, úgyhogy bocs, de semmiféle hajlandóságot nem érzek arra, hogy tisztelettel szóljak hozzájuk/róluk. Számomra inkább az a furcsa, hogy te úgy beszélsz róluk, mint egykori testvéreidről, mintha valamiféle korábbi bajtársiasság a mai napig összekötne titeket.. Maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet!

2017. dec. 10. 13:07
 24/31 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

"Leleplezni azt lehet, amit valaha is takargattak."

így van, te eddig takargattad valódi véleményed Jehova Tanúiról, de most színt vallottál.

íme:

"nem akarom a jehovistákat megtisztelni azzal, hogy a nevükön nevezem őket. "

Világos. Semmi tisztelet nincs benned egykori egyházad iránt, de mindenkire haragszol? Minden egykori testvéredet megtagadod azzal ,hogy szándékosan megsérted őket? Mert azt teszed...Már írtam neked a Szentírásra utalva, azt is tagadod?

"Álmaimban a mai napig kísért az a 20 év, amit születésemtől fogva ebben a szektában éltem. Bennem a szektában tölött idő a mai napig (5 évvel az elkülönülésem utánig) traumaként él"

5 éve vagy elkülönült és most írsz? Eddig mire vártál? Ez is fura. Én 38 évig voltam Jehova Tanúja, és csomó írást írtam Jehova Tanúi "ellen" - mármint felvilágosítani az olvasőkat sok helytelenségükről meg hamis bibliaértelmezésükről, de a tisztelet meg kell hogy legyen, nem fogalmazhatsz a gyűlölet hangján, mert akkor te sem leszel hiteles, hidd el nekem, nem fogják a véleményedet komolyan venni. Rólad most lerí, hogy gyűlületetből írsz. Ha ilyen hangnemben akarsz írni, menjél fel az ex-Tanú oldalakra, ott vannak a hasonszőrűek.

"semmiféle hajlandóságot nem érzek arra, hogy tisztelettel szóljak hozzájuk/róluk"

így ne várd el, hogy hozzád is tisztelettel szóljanak,mer bár nagyon sokan itt nem értenek egyet Jehova Tanúival, de az általában jellemző, hogy a tisztelet hangján megírt érvek lényegesen nagyobb súllyal esnek latba, azokat szívesebben olvassák.

"Számomra inkább az a furcsa, hogy te úgy beszélsz róluk, mint egykori testvéreidről, mintha valamiféle korábbi bajtársiasság a mai napig összekötne titeket"

Nem, csupán arról van szó, hogy én felül tudtam emelkedni a sértődöttségemen és nem táplálok semmiféle negatív érzést a Tanúk felé - ez az, amin te még mindig nem tudtál továbblépni. A tisztelet a Tanúknak is kijár, mint minden hívőnek...

"Maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet!"

Az világos, hogy máshogyan látjuk a dolgokat, de keresztény maradtál? Ezt elsősorban önmagadnak válaszold meg!

2017. dec. 10. 14:45
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves kérdező!... 5 éve vagy elkülönült és most írsz? Eddig mire vártál? Ez is fura. "

Nem én vagyok a kérdező!! :D

"Világos. Semmi tisztelet nincs benned egykori egyházad iránt, de mindenkire haragszol? Minden egykori testvéredet megtagadod azzal ,hogy szándékosan megsérted őket? Mert azt teszed...Már írtam neked a Szentírásra utalva, azt is tagadod?"

Első két kérdés: Nagyrészt igen, bár nem kifejezetten harag van bennem.

Második kérdés: Igen, vállalom, hogy ezt teszem.

Harmadik kérdés: Nem tagadom, csal ebben a kérdésben nem tartom magam hozzá.

"Rólad most lerí, hogy gyűlületetből írsz. Ha ilyen hangnemben akarsz írni, menjél fel az ex-Tanú oldalakra, ott vannak a hasonszőrűek."

Keserűségből és fájdalomból írok..

"így ne várd el, hogy hozzád is tisztelettel szóljanak"

Ki szólna hozzám? A jehovisták nem beszélhetnek velem, sem tisztelettel, sem anélkül.. bár önmagában az, hogy levegőnek néznek.. hát, az nem vmi tiszteletteljes..

"..bár nagyon sokan itt nem értenek egyet Jehova Tanúival, de az általában jellemző, hogy a tisztelet hangján megírt érvek lényegesen nagyobb súllyal esnek latba, azokat szívesebben olvassák."

Én nem akarok érvelni vagy meggyőzni bárkit is az igazamról.. Leírtam, hogy én hogy én hogyan viszonyulok hozzájuk, amibe ketten is belekötöttetek és próbált(at)ok meggyőzni arról, hogy ez rossz és a Bibliára hivatkozva meg kéne változtatnom a magatartásomat.

Pontosan ugyanúgy érzem magam, mintha egy jehovistával vitatkoznék, aki nem tudja elfogadni, hogy másnak tőle eltérő véleménye van, hajtja a saját gondolatait, időnként bedobva egy bibliaverset, majd egy személyes kérdést amivel megpróbál lelkiismeretfurdalást ébreszteni.. Le sem tagadhatnád a 30+ náluk töltött évet.

"Nem, csupán arról van szó, hogy én felül tudtam emelkedni a sértődöttségemen és nem táplálok semmiféle negatív érzést a Tanúk felé - ez az, amin te még mindig nem tudtál továbblépni."

Ügyes vagy! Nekem nem megy. Lehet, hogy soha nem is fog menni. :)

"A tisztelet a Tanúknak is kijár, mint minden hívőnek... "

Van olyan, akit az ember a hatalmánál vagy pozíciójánál fogva tisztel (pl. szülők, magas rangú tisztviselők), de egyébként egy tiszteletre nem méltó dolgokban vakbuzgó vallási fanatikus, önmagában csak azért, mert hisz, nem érdemel automatikusan tiszteletet..

2017. dec. 10. 16:22
 26/31 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves 25-ös, aki nem vagy a kérdező, de mindketten tudjuk, hogy te vagy !

Kedves felebarátom. ne haragudj, hogy ezt írom, de te rendkívül nagy "szellemi" bajban vagy.

Saját szavaid adnak erre nyomatékot:

Kérdésem volt: "Semmi tisztelet nincs benned egykori egyházad iránt, de mindenkire haragszol?"

Válaszod: "Nagyrészt igen, bár nem kifejezetten harag van bennem."

Nem harag? Akkor mi? Tudod itt nyugodtan leírhatnád mit érzel, csAk NE gyúlölködéssel, mert arra senki sem kiváncsi. Tudod, sokan vagyunk itt az oldalon, akik Jehova Tanúi voltunk egykor, én magam is több évtizedig, felelős pozÍcióban is voltam, sokan MÁSOK IS, akik sokkal inkább megértjük/tudjuk mit érezhetel. Nyugodtan, higgadtan elmondhatnád, elmesélhetnéd, ha akarod.

Második kérdésem: "Minden egykori testvéredet megtagadod azzal, hogy szándékosan megsérted őket?"

Válaszod: " Igen, vállalom, hogy ezt teszem"

No comment. Hogyan lehet segítemi rajtad, ha Így gondolkozol? Szándékosan vétkezel és nem is tagadod, sőt nyiltan felvállalod. Ez nem krisztuselleni?

Harmadik kérdésem: "írtam neked a Szentírásra utalva, azt is tagadod?" (Ezt a kérdezőnek írtam, te magsdénak vetted, tehát te vagy a kérdező. Minek tagadni?)

Válaszod: "Nem tagadom, csal ebben a kérdésben nem tartom magam hozzá."

Nem tartod magad a krisztusi alapelvekhez? Akkor hogyan gondolod, hogy bárki is komolyan vesz? Mi itt hívők vagyunk, a Bibliát komolyan vesszük és Krisztus Urunkat is, mint Megváltót. Ha ebben nem értsz egyet velünk, nem nagyon érdemes ide írnod.

"Keserűségből és fájdalomból írok.."

Megértem, fiam, de most sírjunk együtt veled mi is? Nem akarok érzéketlen lenni, de sokan járnak (járunk) cipődben, mégsem picsogunk. Nem kéne önsajnálat helyett inkább ismét megtalálnod Krisztust? Mert EZ AZ EGYETLEN JÁRHATÓ ÚT! Ezt tettük mi is, tedd te is ezt! Ebben segítünk neked, garantálom. Akár ide a forumra, akér nekem vagy másvalakinek Írsz magánlevelet és kérsz segítséget,válaszolni fogunk neked.

"ontosan ugyanúgy érzem magam, mintha egy jehovistával vitatkoznék, aki nem tudja elfogadni, hogy másnak tőle eltérő véleménye van, hajtja a saját gondolatait, időnként bedobva egy bibliaverset, majd egy személyes kérdést amivel megpróbál lelkiismeretfurdalást ébreszteni.. Le sem tagadhatnád a 30+ náluk töltött évet. "

Tudod mit? Tökre megértem, hogy érzel. Aszzed én nem így voltam vele? Asszed egyedül vagy,m? Tudd meg, hogy rohadtul nem vagy egyedöl és azokra hallghassál, akik tudják, min mész kerersztöl. Nekem irhatsz bármikotr privátban is, szivesen segítek neked. Nyilvánosan ne viatkozzunk, enek nincs értelme, azt azt amúg is csak mi értjükmeg igazán,akik JT voltunk. Seítségem felajánlom, rJTd múlik, elfogadod- a segÍtőjobbot.

"ekem nem megy. Lehet, hogy soha nem is fog menni. :)"

Dehogynem, menni fog az, csak hagyjad, hogy Isten segÍtsen. És hagyjad, hogy mások segitsenek, egyedül nem megy. Nemte vagy az egyetlen, akivel ez rörténik, hagyjad, hogy segítsünk neked, és legfőképp Isten!

"akbuzgó vallási fanatikus, önmagában csak azért, mert hisz, nem érdemel automatikusan tiszteletet..

"akbuzgó vallási fanatikus, önmagában csak azért, mert hisz, nem érdemel automatikusan tiszteletet.."

Nem hát. KI mondja, hogy érdemel? Asszed mi keresztéyek érdem nélkül tiszetelünkbárkit? Nem krisztust meg az apostolokat kell tisztelni? Ha ezt teszed, nagyjábol már helyben is vagy. Itt egyetlen kérdés létezik nálad is, amit már fewl is tettem nbeked többször: Keresztény vagy? Erre az egyetlen kérdésre válaszolj őxszintén, tiszta szívből.

"Ki szólna hozzám? A jehovisták nem beszélhetnek velem, sem tisztelettel, sem anélkül.. bár önmagában az, hogy levegőnek néznek.. hát, az nem vmi tiszteletteljes"

Tudom, ezt mi is átéltük/átéljük. És? Kössél ÚJ BARÁTSÁGOKAT, ne síránkozz azon,ami elveszett, ebben ők is hibásak, lelkük rajta, Isten majd mrgÍtéli őket is a tévedéseikért. Bízzál már Istenben!

"pntosan ugyanúgy érzem magam, mintha egy jehovistával vitatkoznék, aki nem tudja elfogadni, hogy másnak tőle eltérő véleménye van, hajtja a saját gondolatait, időnként bedobva egy bibliaverset, majd egy személyes kérdést amivel megpróbál lelkiismeretfurdalást ébreszteni.. Le sem tagadhatnád a 30+ náluk töltött évet. "

Tudod mit? Erre akár nem is válaszolhatnék, de válaszolok neked, mert megértelek. Igen,mgértelek. Tudom mi munkál benned és meg is értem. Nagyon kevés olyan emberrel hoz össze a sors, aki ezt megérti, aki ennyi évig volkr Jehova Tanúa.

Ngyon kevés ember érzi át gazán, amit te árzel. ÉN ÉRZEM, MERT ÉN IS jT CSALÁDBAN nŐTTEM FEL, ÉN MEGÉRTELEK.

2017. dec. 10. 19:55
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan nem tudom, mit kezdjek veled, hogy végre megértsd, hogy NEM ÉN VAGYOK A KÉRDEZŐ… Soha nem írnám nagy kezdőbetűvel a "jehovisták"-at!

“Tudod itt nyugodtan leírhatnád mit érzel, csAk NE gyúlölködéssel, mert arra senki sem kiváncsi.”

Én nagyon nyugodtan leírtam, hogy tévedsz, nem minden ex tag hívja Jehova tanúinak őket, többek között én sem. Erre győzködsz engem, hogy márpedig nekem nem volna szabad így tennem. Felteszel egy halom kérdést, amikre válaszolok az alapján ahogy érzek (amit egyébként picsogásnak titulálsz). Neked nem tetszik a válaszom, ezért most le..eszel, hogy erre senki nem kíváncsi. Most akkor mi van?

“Nem akarok érzéketlen lenni, de sokan járnak (járunk) cipődben, mégsem picsogunk. “

Miután a végtelenségig firtatod a témát, gondoltam megpróbálom neked elmagyarázni (válaszolva a kérdéseidre), hogy mit miért teszek/gondolok úgy, ahogy, hátha végre lezárhatjuk a vitát. Ha gondolod, nyugodtan ignoráld..

“Nem tartod magad a krisztusi alapelvekhez?“

Ad1: a krisztusi alapelvek azt is mondják, hogy szemet szemért, fogat fogért. Ad2: Krisztus mennyire adta meg a tiszteletet a farizeusoknak, amikor vipera fajzatoknak hívta a farizeusokat? Én konkrét párhuzamot látok a farizeusok és a jehovisták között. Ergó, ők pont annyi tiszteletet érdemelnek, mint a farizeusok... és ezt részemről meg is kapják. :)

“Asszed mi keresztéyek érdem nélkül tiszetelünkbárkit?”

Dehát. Pont. Ezt. Mondom! Akkor mi a francról beszélünk???

“Kössél ÚJ BARÁTSÁGOKAT, ne síránkozz azon,ami elveszett…”

Már leírtam az egyik válaszomban, hogy mi a problémám, de valószínűleg nem figyeltél. Rég túl vagyok azon, hogy elvesztettem egykori barátokat, ill. a családom. Boldog vagyok azzal, amim az életben van/lett, beleértve a páromat és a barátaimat.

“Nekem irhatsz bármikotr privátban is, szivesen segítek neked… Seítségem felajánlom, rJTd múlik, elfogadod- a segÍtőjobbot.”

Tisztelettel megkösznöm! Reméljük nem kerül rá sor, hogy rászoruljak.

“Nyilvánosan ne viatkozzunk, enek nincs értelme, azt azt amúg is csak mi értjükmeg igazán,akik JT voltunk.”

Na, ebben egyetértünk. Áldás, békesség!

2017. dec. 10. 21:09
 28/31 anonim ***** válasza:
Tantételbeli: gondolom azért nem látod, hogy a 87%os nem gyűlöletből ír, hanem keserűségből, és fájdalomból, mert még mindig van benned abból a méregből, amit adagoltak neked. Meg tudsz térni Isten segítségével ebből az állapotból, nem kell benne maradni.
2017. dec. 11. 05:27
 29/31 anonim ***** válasza:
Azért ők sem egyformák. Pár éve hozzánk is jött egy pár, de normálisan el lett nekik mondva, hogy próbálkozzanak máshol, nem fogunk leülni velük beszélgetni. Megértették, azóta nem jöttek.
2017. dec. 12. 18:10
 30/31 anonim ***** válasza:
Én biciklilánccal végigvágok rajtuk
2017. dec. 31. 05:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!