Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az első 2 ember a földön...

Ha az első 2 ember a földön Ádám és Éva? ( többi lent)

Figyelt kérdés
és lett 2 gyermekük Káin és Ábel? akkor hogyan tovább nincs más nő? állitólag átmentek a másik faluba nőért de hogy? ez nekem már bonyolult
2016. dec. 10. 23:46
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
65%
Nem csak két gyerekük volt, és nem csak fiúk...
2016. dec. 11. 00:01
 2/35 anonim ***** válasza:
21%
A nőket nem tekinti embernek a biblia, mikor azt írja ember, akkor jellemzően férfira érti. Természetesen ezen mítosz szerint Ádámnak es Évának voltak leány gyermekei is csak ezt nem említi, igy az első néhány generáció erősen vérfertőző..
2016. dec. 11. 00:01
 3/35 A kérdező kommentje:
csak nekem ez az egész egy nagy értelmetlenség
2016. dec. 11. 00:25
 4/35 anonim ***** válasza:
39%

A Bibliába a nő neve asszonyember. Az is benne van, h Isten a hasonlatosságàra teremtette, nem voltak génhibásak, és ha csak 2 évente szült gyereket , az is 400ember.

Amugy ugy emlékszem van a Bibliába családon belűli viszony, leitatják az apjuk és úgy, de a nevüket nem tudom sajnos.

2016. dec. 11. 00:35
 5/35 TR75 ***** válasza:
100%

Lót volt, akit leitattak a lányai (2).

2016. dec. 11. 01:29
 6/35 anonim ***** válasza:
31%

A Biblia több helyen leírja az ősapákról,hogy"én nemzett fiúkat,és leányokat",de a nők nevér csak akkor jegyzik le,ha valamilyen különleges szerepük volt.

Vérfertőzés:

Köztudott,hogy az,a hibás gének összeadódásából történik rokonok nemzésekor,ami,a teremtés első két ezredében nem létezett.Tökéletes gének nem okoznak vérfertőzést.

2016. dec. 11. 01:33
 7/35 anonim ***** válasza:
12%

Én az Ádám és Éva történetet párosítani szoktam az evolúcióval: ősember formába képzelem el őket, konkrétabban az első homo sapiensé. Köztudott, hogy a homo sapiens korában nem csak az a faj, hanem mondjuk még a homo erectus alfajai is éltek, és párosodtak velük. Gondolom Ádám és Éva gyermekei szintén ilyen alfajokkal párosodtak, így nem történt meg tényleges vérfertőzés, és aztán ahogy kipusztultak a többi rokonok, úgy ez a vér is kimosódott belőlünk.

Bár én nem tudom mindezt tudományos példákkal alátámasztani, biztos van aki már lejegyezte ezt előttem erősebb érvekkel; én a saját teremtéstörténetemben hiszek.

2016. dec. 11. 02:08
 8/35 anonim ***** válasza:
0%

7. Hsz!

Hajlok rá,hogy elfogadjam elképzelésed ilyen "épületes baromi" ötletek olvasásakor.

Ember ilyet nem találhatott ki!

2016. dec. 11. 07:11
 9/35 anonim ***** válasza:
42%

honnan veszed, hogy 2 gyerek volt? volt több, lányok is

Séth "adott ... énnékem az Isten más magot Ábel helyett, kit megöle Kain" (1Móz 4:25). "

[link]

2016. dec. 11. 08:05
 10/35 anonim ***** válasza:
21%

Nem értelmetlen ez, csak gondolkodni kell rajta.

Az evolúciós mese a következőt állítja:

Valahol valamikor valahogy hipp hopp kifejlődött EGYSZERRE minimum egy férfi és egy nő hibátlan és tökéletes szaporító szervekkel (egyetlen hiba ebben a rendszerben nem eredményez szaporodást) valamint a nőben AZONNAL kifejlődött a gyermek táplálásához szükséges hormon mennyiség, és szervi szükséglet (tudtad, hogy az anyatej antitesteket termel és hogy az első pár csepp milyen fontossággal bír? Vagy azt, hogy pontosan az újszülött szükségleteihez igazodva alakul az anyatej összetétele napszakonként változva?) és így keletkezett az ember.

Melyik a nagyobb hülyeség? Mert amikor jöttök azzal, hogy csak Ádám és Éva volt, mindezt röhögve akár, akkor nyilvánvalóvá válik a végtelen sötétség, ami bennetek van.

Gondolkodj el a saját hiteden, mielőtt Isten szavát kigúnyolod.

2016. dec. 11. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!