Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehet hatékonyan és...

Hogyan lehet hatékonyan és inteligensen lekoptatni a Jehovistákat? Én is Tanú voltam de én mindig értettem az első szóból, de amit most csinálnak..

Figyelt kérdés

2017. dec. 7. 07:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Én egykerekűvel járok, elsuhanok mellettük 16 km/h-val. De amúgy engem jobban zavarnak a tényleg rámenős hajléktalanok, akik megmondják mennyit perkáljak nekik, mert mosolyognak...
2017. dec. 8. 20:42
 12/31 anonim válasza:
Nekem a katolikus pap mondta hogy azt kell mondani nekik "ne járj házról házra" és hozzá kell mondani a számot is.
2017. dec. 9. 00:13
 13/31 anonim ***** válasza:

Hozzám mikor becsöngettek meghallgattam őket,és elfogadtam a füzetüket,megköszöntem szépen,aztán ment ki a kukába.Szándékosan nem beszéltem nekik semmiről,így nem volt semmilyen közös pont(amúgy is csak tolták végig a saját szövegüket)

Többet nem jöttek,lehet kipipáltak és kész.Hozzáteszem,ők nem voltak erőszakosak,de lehet az erőszakosabbaknál is beválik,ez a stratégia.

2017. dec. 9. 09:58
 14/31 anonim ***** válasza:
Ha te is Tanú voltál (ahogy én is az voltam), akkor tudod, hogy sikítva menekülnek, ha megtudják, hogy kiközösített/elkülönült vagy. Ha ezt elmondod nekik, akkor konkrétan köszönés nélkül otthagynak, mert ugye az is meg van tiltva csórikáimnak.. Teszteltem, műlködik. :D
2017. dec. 9. 11:00
 15/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Érdekes tanú lehettél. Neked tudnod kellene hogyan koptasd le Jehova tanúit!

2017. dec. 9. 11:23
 16/31 Tantételbeli ***** válasza:
100%

Kérdező!

Te sohasem voltál Jehova Tanúja, valld be, mert senki ex-Tanú nem hívja egykori testvéreit Jehovistáknak. Ezzel lebuktál. Minden ex-JT-ben van annyi becsület és tisztesség, hogy valódi nevén (és nem gúnynéven) Jehova Tanúinak hívja egykori felekezete tagjait, tehát te nem voltál az, az biztos.

Másodszor, ha valóban JT lettél volna, pontosan tudnád, mire "allergiásak" JT, te tudnád legjobban, mit kell nekik mondani - ezzel megint megbuktál.

Máskor jobban gondold át, mit kérdezel.

2017. dec. 9. 15:24
 17/31 anonim ***** válasza:
Utolsó: Mintha tudnád.. xD Én Jt családban nőttem fel, a szüleim és a testvérem a mai napig tagok. Annó megkeresztelkedtem, úttörő voltam, stb. de aztán meggyőződtem arról, hogy ez egy káros, manipulatív szekta, így elkülönültem azóta én is jehovistáknak hívom őket. Nem értem, hogy miféle becsületről beszélsz, amikor ti minket, elkülönülteket/kiközösítetteket elmebetegeknek hívtok és keresztülnéztek rajtunk.. Ha ti emberhez méltatlanul bántok velünk pusztán ideológiai különbségek miatt, akkor nekünk miért is kéne veletek/rólatok tisztelettel beszélnünk?
2017. dec. 9. 16:53
 18/31 anonim ***** válasza:

Én mindig kikötöm,hogy intelligens ember nem szól bele a másik ember szavába,s ha azt teszi,azonnal mennie kell.

Kérdéseket jogomban áll feltenni,s azokra érdemben válaszolniuk kell.Ne próbáljanak mellébeszélni,mert felkészült vagyok.

Néhány kérdésem után -válasz híján- elmaradnak.

2017. dec. 9. 18:44
 19/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Én Jt családban nőttem fel, a szüleim és a testvérem a mai napig tagok."

Tantételbeli is Jt családban nőt fel. Így bizonyára van néhány dolog amit biztosan jobban tud mint egy olyan aki nem Jt családban nőt fel.

Bár abban valószínűleg téved hogy minden ex-Jt úgy hívja egykori felekezetének a tagjait ahogyan azt kell.

De abban 100% igaza van hogy egy ex-Jt nagyon is tudja hogy mire "allergiásak" Jehova tanúi! És az a tény hogy ezt nem tudja egy ex-Jt az azt jelenti hogy valami nagyon nem stimmel.

"Nem értem, hogy miféle becsületről beszélsz, amikor ti minket, elkülönülteket/kiközösítetteket elmebetegeknek hívtok és keresztülnéztek rajtunk.."

Azért azt tegyük hozzá hogy ezt azért teszik a tanúk mert az Őrtorony szervezet ezt tanítja nekik.

"Ha ti emberhez méltatlanul bántok velünk pusztán ideológiai különbségek miatt, akkor nekünk miért is kéne veletek/rólatok tisztelettel beszélnünk?"

Talán pontosan azért mert már nem vagy Jehova tanúja!

S mivel nem vagy az így már nem is kell úgy viselkednek ahogyan ők viselkednek!

2017. dec. 9. 22:55
 20/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi: úgy szűrtem le Tantételbeli szavaiból, hogy a mai napig Jt, márpedig ha az, akkor nem beszél kiközösítettekkel/elkülönültekkel. Ennélfogva nem sok fogalma lehet arról, hogy ki hogyan hívja elkülönülése/kiközösítése után a szervezetet. A "Mintha tudnád.." rész erre vonatkozott.

"Azért azt tegyük hozzá hogy ezt azért teszik a tanúk mert az Őrtorony szervezet ezt tanítja nekik."

Nyilván, de ez a tényeken semmit nem változtat. Tisztelettel beszélnek rólunk? Nem. Pont.

"Talán pontosan azért mert már nem vagy Jehova tanúja!

S mivel nem vagy az így már nem is kell úgy viselkednek ahogyan ők viselkednek!"

Nem érdekel, én így akarok velük viselkedni!

2017. dec. 9. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!