Ha isten az első napon megteremtette elválasztotta a sötétséget a világosságtól, de a napot csak a negyedik napon teremtette meg, akkor mihez viszonyította az egy napot?
"Az egy nap a föld tengely körüli egyszeri körbe fordulása. Ahhoz van viszonyítva az egy nap, nem a Nap meglétéhez"
Hogy a központ csillagunk megléte nélkül hogy lehettek bolygók az viszont egy igen érdekes kérdés lenne. Mi körül keringett a Föld négy napig? A semmi körül?
Kicsit geocentrikus a vallás, ez pedig pár száz éve túlhaladott dolog.
sehogy, ez itt költészet, nem természettudomány, már az ókorban sme éertelmezték annak, a nap itt nem időt jelöl
ha pl azt mondom az én szerelmem nekem olyan mint a friss forrásvíz, akkor nagyon téved aki ennek alapján azt feltételezi ,hogy az én szerelmem oxigénből és hidrogénből áll jobbára ami bizonyos ásványokat feloldott
"Mi körül keringett a Föld négy napig? A semmi körül?"
Úristen, nem keringett semmi körül a föld négy napig... Most mi lesz?
"ha pl azt mondom az én szerelmem nekem olyan mint a friss forrásvíz"
Ott van, hogy nekem olyan, mint... Viszont a teremtés leírásánál nincs ott, hogy olyan, mint egy nap...
Ha ezt mondanád, hogy az én szerelmem a friss forrásvíz...
A leírásnál első nap van. Szerinted hány darab első nap volt?
"Úristen, nem keringett semmi körül a föld négy napig..."
Persze, előbb volt a Föld a nagy semmiben - persze napok azért már voltak - utána köré teremtődött a Nap és a Tejútrendszer, az Univerzum és az egész forogni, keringeni kezdett. Ez annyira egybevág az elmúlt kb. 2000 év tudományos megfigyeléseivel és eredményeivel.
A Nap a Földnél hamarabb alakult ki, ezt tudjuk. A Biblia ezen része mítosz, a zsidók úgy képzelték, hogy Isten olyan módon teremtett, ahogy a Genezisben le van írva. De a tudományos ismereteink segítségével már rég megcáfoltuk ezt a történetet, ezért nincs is értelme belekötni, ezzel az erővel az Odüsszeiába is beleköthetnénk, hogy miért van benne Polüphémosznak csak egy szeme.
A probléma csak az, hogy jó néhány keresztény még ma is képes erre tudományos forrásként tekinteni, és a többszörösen alátámasztott természettudományos magyarázatokat elvetni. Pedig a megcáfolása nem jelenti automatikusan, hogy nincs Isten, csak annyit, hogy nem Ő ihlette ezen iratokat.
A 3. és 7. válaszok a jók.
A másik két versenyző pedig csak egymással trollkodik, nem hiszem el hogy lennének ennyire ostoba emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!