Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kreacionisták, abba belegondol...

Kreacionisták, abba belegondoltatok, hogy tulajdonképpen hazugnak állítjátok be Istent?

Figyelt kérdés

Induljunk ki abból, hogy a Bibliai teremtéstörténet szó szerint igaz, ahogy állítjátok. Oké, 6000 éve, 6 nap alatt.

Viszont akkor ugyan mi oka lehetett Istennek arra, hogy teremt egy olyan világot, amiben az égvilágon semmi nem utal arra, hogy az csak 6000 éves lenne? Éppen ellenkezőleg, gyakorlatilag az élőlények, a fosszíliák, a hegységek, kontinensek, csillagok, stb mind sok millió és milliárd évesnek tűnnek.

Szerintetek Isten szándékosan teremtett úgy, hogy átvágja vele az emberiséget?

2017. dec. 5. 20:04
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

"Csak olyan dologról tud a tudomány abszolút igazságot mondani, ami megfigyelhető. "

Így van. És ezek a módszerek mind megfigyelhetően működnek.

Pl az anyagok felezési ideje ismert, akkor egy szerves maradványban az ismert anyag és bomlástermékeinek arányából egyértelműen kiszámolható a maradvány kora.

"A tudomány mai állása szerint (puskázni is ér) hogy alakult ki az ember úgy, hogy szaporodásra képes volt?"

Te valahol nagyon eltévedtél. Az ember nem a semmiből alakult ki, hanem más olyan élőlényekből, amelyek képesek voltak a szaporodásra.

A férgeknél már megjelent egy egyszerű felépítésű kezdetleges hímvessző. Náluk még nemek nem léteztek, mindegyikük ezzel az egy nemi szervvel rendelkezett, és ezt gyakorlarilag egymás testébe döfve szaporodtak.

Egy eltérő nemiszerv a puhatestúeknél jelenik meg, de még náluk sincsenek nemek, hímnős állatokként egyszerre termékenyítik meg egymást.

A két nem különválása majd csak a gerinchúrosoknál jelenik meg, de sok száz millió évvel az ember előtt. Vagyis mire megjelenik az ember, már régen létezik a két nem.

Ezt nem is értem, hogy képzelted, hogy az embernél majd bárminek is külön újra ki kell alakulnia, ráadásul egyszerre...

2017. dec. 6. 08:41
 22/51 anonim ***** válasza:
10%

Azok a csúnya kreacionisták, csúnya keresztény Isten. Nem hagynak nyugodni titeket még este sem?:)

"Éppen ellenkezőleg, gyakorlatilag az élőlények, a fosszíliák, a hegységek, kontinensek, csillagok, stb mind sok millió és milliárd évesnek tűnnek. "

Múltkor odamentem egy hegyhez és nem tűnt sok milliárd évesnek. Felnéztem a csillagokra és azok sem, sőt az élőlények sem:)Tehát az Isten nem hazudik a Bibliában

amúgy az élőlények nagyon rendesek voltak régen. Nem elrothadtak, hanem szépen magukra húztak sok iszapot, hogy óriási nyomás és hő alatt megkövüljenek, majd se földcsuszamlás, se vízelmosás, semmi, szépen rétegesen fosszilizálódtak az élőlények:) De a törzsfejlődés nem mese:))) Ami meg nem illett a képbe, azt egyszerűen kidobták... Így a barom materialisták rengeteg fosszíliát semmisítettek meg:(

(Kár, hogy a tömeges fosszilizálódásra csak az özönvíz ad elegendő természettudományos magyarázatot, de hagyjuk)

Na pá fiúk, további jó izgulást!

"Azok a csúnya kreacionisták" jeligére

"Éppen ellenkezőleg, gyakorlatilag az élőlények, a fosszíliák, a hegységek, kontinensek, csillagok, stb mind sok millió és milliárd évesnek tűnnek. "

Ja még egyet: egy élőlény komolyan sok millió, milliárd évesnek tűnik a törzsfejlődés hívőknek? Néha még meg tudtok lepni:)))) És melyik élőlények? pl. a kutyád?:)

Na ennyi, nincs több kérdésem:)

2017. dec. 6. 08:58
 23/51 anonim ***** válasza:
7%

"Márpedig ha azt állítod, hogy a teremtés az valami történelmi beszámoló, amit szó szerint kell venni, miközben a valóság (vagyis szerinted Isten alkotása) ennek teljesen ellentmond, akkor igen, ez alapján hazugnak állítottad be Istent."

Márpedig ha azt állítod, hogy a teremtés nem úgy történt, ahogy az le van írva, azzal ellent mondasz az egész Bibliának. Inkább már akkor állítod be hazugnak, nem?

A valóság teljesen ellentmond?? Melyik része a valóságnak? Ami több millió/milliárd évesnek - "tűnik" neked? :D

Vagy minden-minden teljesen ellentmond??

Ezt meg te sem gondolhatod komolyan.

2017. dec. 6. 09:31
 24/51 anonim ***** válasza:
11%

"az ELSŐ kreacionizmus hogy nézett ki. Hivatalosan ott vallásnak nyoma nem volt, sőt: elhatárolódtak a vallástól."

Neked az ID előtt nem volt semmi? Azelőtt automat korszakoknak nézték a napokat, vagy mi?

2017. dec. 6. 09:38
 25/51 anonim ***** válasza:
51%

Az ID előtt vallás volt, a teremtésmítosszal.

Én most a kreacionizmusról beszélek, akik eredetileg NEM akartak hívőnek kinézni, ezért nem használtak Bibliát és nem emlegettek istent. Úgyhogy te se említsd velük kapcsolatban a bibliai teremtéstörténetet.

2017. dec. 6. 09:56
 26/51 A kérdező kommentje:

"Múltkor odamentem egy hegyhez és nem tűnt sok milliárd évesnek. "

Nézz utána a hegységképződés folyamataina, sebességének, aztán számolgass!

De segítek egy picit. Egy Csomolungma sosem fog neked létrejönni 6000 év alatt. Legalábbis úgy nem, hogy az ilyen sebességű tektonikus mozgások ne idéznének elő apokalipszist a bolygón.

"Felnéztem a csillagokra és azok sem"

Nézz utána, mi az a fénysebesség, és hogy mennyire messze lévő csillagokat is látunk!

De segítek egy picit. 6000 fényévnél nagyságrendekkel messzebbi csillagok fényének is volt ideje ideérni.

" sőt az élőlények sem"

Nézz utána a fosszíliák korának!

De segítek egy picit, a fosszíliák 99%-a bőven idősebb a legősibb emberekkel kapcsolatos leleteknél.

Tehát a legmagyobb érved, hogy neked semmi sem tűnik annak. Ettől csak te leszel tudatlan, egy hozzáértő (sőt, még csak hozzáértőnek se kell lenni, csak nem szabad a tiédhez hasonló elvakult fabatizmussal a téméhoz állni) számára még mindig egyértelműek ezek a korok. Próbáld meg újra, de előtte legalább egy kicsit próbálj utánanézni annak, amiről beszélünk!

"Márpedig ha azt állítod, hogy a teremtés nem úgy történt, ahogy az le van írva, azzal ellent mondasz az egész Bibliának. Inkább már akkor állítod be hazugnak, nem?"

Nem igazán.

Vagy te pl Tóth Árpádot is hazugnak mondanád, csak mert leírta ahogy egy kirakatban lila táncra perdült egy nyakkendő?

Inkább az állítaná be hazugnak, aki elkezdene erősködni hogy egy ilyen állítás, ami nyilvánvalóan nem vehető szó szerint, ez a szerző szerint szó szerint veendő.

"Melyik része a valóságnak?"

Úgy kb mindegyik. Kezdetnek ott van három tény a hozzászólásom elején, amivel a 42%-os agyamentet cáfoltam.

2017. dec. 6. 15:19
 27/51 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ezek az emberek ugyanazok.

Csak a magasabb %-os nevével próbál egy kicsit jobb képet nyújtani, de egyébként ugyanazt csinálja, és egymást támogatják.

Amúgy még nem tűnt fel, hogy csak trollkodik?

Ezt csinálja itt mindenfelé. Ahova bejut, ott más már nem igazán jut szóhoz.

2017. dec. 6. 15:28
 28/51 A kérdező kommentje:

Igen, gyanús. Anno két másik nicknévvel is nyalta a saját talpacskáját, valami Changename, meg nem is tudom már mi volt a másik. De egyszer elszólta magát (elfelejtett átlogolni), hirtelen el is tűnt mind a kettő, azóta sem írtak többé, kicsit sem volt gyanús...

Másrészről ideig-óráig jó unaloműző egy ilyen arrogáns, egoista, de ennyire buta eberrel feltörölni a padlót, mint a 42%-os :D

2017. dec. 6. 15:37
 29/51 anonim ***** válasza:
46%

Az a legnagyobb baj, hogy senki másnak az írása nem látszik itt (sem), már napok óta.

Még az is felmerült, hogy talán ezért fizetik. Elég értelmes hozzá.

2017. dec. 6. 15:40
 30/51 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi a célja. Lehet tényleg nem veszi észre, hogy az ilyen jellegű írásaival mennyire gyalázza magát is meg a hitét is...

Vagy pontosan tudja, de annyira nincs élete, hogy jobb híján azzal éli ki a komplexusait, hogy itt névtelenül kereszténynek adja ki magát és trollkodik.

Akárhogy is, én aktívan segítek neki hogy rámutatok, mekkora baromságokat hord össze, hátha egyszer még benő a feje lágya, és elkezd gondolkodni :D

2017. dec. 6. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!