A vallás a négy fal közé való!? Mit gondoltok erről?
Baromira idegesítő az, amikor hívő emberek megpróbálják másokkal elfogadtatni a nézeteiket.
Amikor megpróbálják elmagyarázni, hogy az amiben hisznek egy normális dolog...
Nem! A hit nem természetes.
És nemcsak a keresztény felekezetekre gondolok, hanem az összes többi olyan vallásra, aminek a hívei szinte propagandaszerűen akarják azt beadni az embereknek, hogy amiben hisznek az létezik és hogy másoknak kell hozzájuk alkalmazkodni.
A hívók számára ott vannak a templomok, mecsetek vagy az otthonaik, ahol ki tudják élni magukat.
Emellett a nem műemlék értékű templomokat tartsák fent a hívők, állami/városi pénzekből ne épüljenek templomok, zsinagógák, mecsetek és semmi hasonló dologra ne menjen közpénz.
Mindenkinek megvan a joga hinni és nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy mindenki tartsa otthon.
Nem kell másokra ráerőszakolni.
Én sem akarom rájuk erőszalolni, hogy ne higgyenek, csak ne akarjanak meggyőzni másokat, hogy helyes az, amit tesznek és ne kelljen nézni vagy hallgatni azt, amit tesznek vagy amiben hisznek, ha nem érdekel.
Kedves Merete!
A Vallás kategóriát részemről eddig nem követtem figyelemmel, és ezután sem fog a kedvenc olvasmányaim közé tartozni, mivel nem az én asztalom. Azt olvassák a hívők! Részemről megelégszem a valláskritika rovattal is, itt is rengeteg a kérdés és válasz, elég azokat figyelemmel kísérni.
Kedves Kérdező!
Én,most a keresztényekről,vagyis Krisztust követőkről beszélek,mert azok indítékait ismerem.
Aki keresztény,az szereti az embereket.Mindenkit,s közte téged is.
Mivel a keresztények megtaláltak egy olyan boldogság forrást,amit korábban nem ismerték,ezt a forrást meg szeretnék osztani mindenkivel.Ez,a krisztusi szeretet természete.
A szeretettel,természetesen együtt jár,a szabad akarat tiszteletben tartása is,s így ha valaki visszautasítja az általam egyedül biztos forrását a boldogságnak,én azt szomorúan bár,de tiszteletben tartom azzal együtt,hogy imádkozom azért,aki azt visszautasította.(Nem vetem meg őt azért.)
A krisztusi szeretet,-talán így világos-nem zárható templomokba,otthonokba.Azt ki kell fejezni,különben beposhad,mint az a tó,melynek nincs kifolyása.
Nyilván vannak erőszakos térítők is,de ők nem keresztények.
Krisztus példát hagyott,amikor egy samaritánus faluban visszautasították jó hírét.Le kellett verni lábukról a falu porát,és el kellett hagyni azt.
Természetesen azért keményen megrótta tanítványait,amikor azok tüzet akartak kérni arra a falura.
A keresztény közösségek,nem csak a "jó hír"terjesztését végzik,hanem az állam kötelességteljesítésébe is besegítenek gyógyítással,öregek ellátásával,oktatással,és más karitatív tevékenységekkel.Ezekért joggal visszakérik tagjaik befizetett adóinak egy részét,illetve a hasonló állami intézményekkel arányos támogatásra is igényt tartanak.
Ha valamely vallásos térítők erőszakosságát tapasztalod,filmezd le őket,és élj panasszal annak a felekezetnek vezetőinél!Csak így lehet hatékonyan visszaszorítani az erőszakosságot!
Ha ezt nem tetted meg,nincs erkölcsi alapod ilyen panaszkodásra.
Szerintem pedig mindenki tartsa meg a véleményét magának, ha nem kérdezték. Mint te, kérdező, ezzel a kérdéssel.
A véleményszabadság nem azt jelenti, hogy a véleményed ráerőlteted másokra.
Hogy milyen alapon alkotnak az emberek közösséget, azt hagyjuk meg nekik, hogy eldöntsék. Ha kit alapján, ha vallás alapján, akkor hadd legyen.
Tudod, akartak ateista templomfélét is építeni, de túl sóherek voltak hozzá, meg képtelenek közösséget formálni. Csak a mások froclizása megy az ateistáknak.
Téged egyszerűen a másik ember nem érdekel, a másik ember véleményét tartod semminek. Egyszerűen önző vagy, ami nem baj, de megtarthatod magadnak.
Igazán sajnálatos dolog, hogy ez ennyire zavar téged, de az igazság ez: minden joguk megvan hozzá, hogy nyilvánosan gyakorolják a vallásukat és hirdessék is. Ebben áll a vélemény-, szólás-, és gondolat szabadsága.
És mivel ezek rád is vonatkoznak, mondhatsz nemet is. Sőt! Te is ugyanúgy "téríthetnél", osztogathatnál vallásellenes szórólapokat, alapíthatnál ateista mozgalmat. Miért nem teszed? A lehetőség számodra és számukra is áll - a különbség csak annyi, hogy ők élnek is vele, te meg nem.
Ha ez ennyire fájó pont az életedben, akkor jobb ha hozzászoksz, mert ez egy darabig még nem fog változni.
Amúgy pontosan hogyan is próbálják "rád erőszakolni" a nézeteiket? Fegyvert szorítanak a fejedhez? Vasvillával kergetnek? Megvonják a napi csoki adagodat? Gondolom nem, s ameddig ez a helyzet, jogodban áll visszautasítani mindenfajta próbálkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!