Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallás a négy fal közé...

A vallás a négy fal közé való!? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Baromira idegesítő az, amikor hívő emberek megpróbálják másokkal elfogadtatni a nézeteiket.

Amikor megpróbálják elmagyarázni, hogy az amiben hisznek egy normális dolog...

Nem! A hit nem természetes.

És nemcsak a keresztény felekezetekre gondolok, hanem az összes többi olyan vallásra, aminek a hívei szinte propagandaszerűen akarják azt beadni az embereknek, hogy amiben hisznek az létezik és hogy másoknak kell hozzájuk alkalmazkodni.

A hívók számára ott vannak a templomok, mecsetek vagy az otthonaik, ahol ki tudják élni magukat.

Emellett a nem műemlék értékű templomokat tartsák fent a hívők, állami/városi pénzekből ne épüljenek templomok, zsinagógák, mecsetek és semmi hasonló dologra ne menjen közpénz.

Mindenkinek megvan a joga hinni és nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy mindenki tartsa otthon.

Nem kell másokra ráerőszakolni.

Én sem akarom rájuk erőszalolni, hogy ne higgyenek, csak ne akarjanak meggyőzni másokat, hogy helyes az, amit tesznek és ne kelljen nézni vagy hallgatni azt, amit tesznek vagy amiben hisznek, ha nem érdekel.

2017. nov. 7. 20:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:

...Ha a hívők a 4 fal között tartanák a vallást, akkor nem lenne ez a kérdés sem és én is ott tartanám a véleményemet...

Nem tudom ti hogy vagytok vele, mert engem baromira zavar például az, hogy a jehovisták már szabályszerűen zaklatnak, de tudnék még erre más példákat is mondani, amikor nem tartották tiszteletben a véleményemet más ágak, csak ők nem zaklatnak hetente (többször)...

2017. nov. 7. 22:52
 22/62 anonim ***** válasza:
23%
Jó, a jehovisták nyilván egy más tészta, de egy átlag, törtenelmi egyházakhoz tartozó hívő nem fog zaklatni téged, csak megosztja az örömhírt. Ezt nem tilthatod meg. :D
2017. nov. 7. 22:55
 23/62 anonim ***** válasza:
55%
Ki mondta, hogy ebben a században mindent szabad? És persze, hogy harcolunk ellene, mert károsnak találjuk, a hívők meg az ateizmus ellen harcolnak, ezért viszik a gyereket templomba, és ezért akarják megosztani mindenkivel az "örömhírt" miszerint egy rothadó zombiban hisznek, és mindenkinek egy rothadó zombiban kellene hinnie.
2017. nov. 7. 23:38
 24/62 anonim ***** válasza:
61%

Ha a "4 fal" neked a templomot jelenti, akkor igazad van.

Ha csak a lakásodat, akkor nem.

Igenis jogosultsága van a vallásos közösségeknek IS.

A hit pedig természetes... bár nem feltétlenül jó dolog.

De én is úgy tartanám igazságosnak, ha a hívek adományai tartanák el őket, és nem a többiek adója - plusz nem lennének adómentesek sem.

2017. nov. 8. 00:22
 25/62 anonim ***** válasza:
63%

#17:

"#15, láthatóan te sem tartod magadban az ateizmusodat. Mit szólnál hozzá, ha én megkérnélek, hogy csak a négy fal között legyél ateista? Szerintem te lnnél a legjobban felháborodva :)"

(Kedves olvasó, elolvastad az idézett részt? És elkezdtél röhögni? Nem? Akkor olvasd el még egyszer :-DD)

Mégis hogyan kéne ezt kivitelezni? Amikor kilépek a házból, akkor vallásosnak kéne lennem? Milyen vallásúnak? Mert hogy abból meg van kismillió. Választhatok szabadon? Minden nap mást is akár, mikor milyen napom van? Vagy majd kiosztják központilag, hogy ki lesz muszlim meg ki zsidó míg az utcán mászkál? És ha mondjuk én a dzsainizmust kapom, akkor tényleg maszkot kell viselnem és sepregetnem az utat magam előtt munkába menet? Vagy mégis miféle koncepció alapján működne ez? :D

2017. nov. 8. 03:29
 26/62 Darkmoon80 ***** válasza:
69%

Kedves Hitedet terjeszteni akaró topik-társ!

Kíváncsi lennék, akkor ugye nem értesz egyet az alábbiakban idézett hívó válaszaival?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

43-as válaszból idézet:

"Az utcára kivonuló melegekről meg ne is beszéljünk,meg arról a kabaréról,amit leművelnek. Érdekes ez az állítólagos liberalizmus,elfogadunk mindenkit,ezért fogd be a szádat."

45-ös válaszból idézet

" Komolyan,ez az ellenségképgyártás nálatok már annyira berögződött,mint a négereknél vagy a romáknál az állandó rasszistázás. Ha fehér vagy=rasszista. Könyörgöm, ki sem lehet mondani az utcán,hogy cigány,mert azonnal rasszista vagyok. Már lassan oda süllyedünk,hogy ha egy kávézóban kérsz egy erős feketét,jönnek és meglincselnek,mert szemét rasszista vagy. Ez a baj az üldözöttségérzettel, észre sem veszitek és ti kezditek üldözni a másikat, ..."

------

Tudod nekem meg az a véleményem a kérdéssel kapcsolatban (kissé csatlakozva az igézett részletekhez is), hogy:

Pride felvonulás nem, körmenetek igen? Bizony én egyikre sem vagyok kíváncsi, ahogy a nemi élet szokásai, úgy a lelki élet hirdetése sem tartozik az utcára!!!

Ki is üldöz kit és mivel? Lehet, hogy azok, akik az utcán hirdetik a tanaikat, becsöngetnek, leszólítanak? Vagy azok, akik az iskolai hittant kívánják bevezetni?

Lassan oda süllyedünk, hogy szégyellnem kellene, hogy nem hiszek el valóságtól elrugaszkodott ostoba meséket, amikben egocentrikus tömeggyilkost neveznek ki minden jó forrásának, aki a legalapvetőbb morális elveknek sem tesz eleget, és ezért még azt is elvárja, hogy mindennap imákba foglalják a nevét!

(Tudom, te másképp látod, de ha arra jogot formálsz, hogy a te nézeted hangoztasd, akkor nekem is jár, ugyanez a jog.)

A magam részéről a hitre, annyit tudok csak mondani: Köszönöm, nem.

Nem kérek belőle, és nagyon ellenszenves, hogy megpróbálják mások rám erőltetni.

Mindenkinek saját belátása az, hogy mit gondol a világról, de kérem meghagyni a jogot arra, hogy a mindenkibe ÉN is beletartozzak a magam ateizmusával.

Ha tetszik, tartsd hitnek, akkor azért, hogy a te hitedet is békében gyakorolhasd. Bár szerintem az ateizmus nem hit, hanem meggyőződés.

2017. nov. 8. 07:01
 27/62 anonim ***** válasza:
100%
Ebben mindig is egy szellemi harc lesz, mert a keresztények ezt a küldetést kapták, hogy hirdessék az igét, vállalva a konfliktusokat is. Persze nem mindegy hogyan, mert Jézus sem szaladt soha idegen emberek után, és nem zörgetett be senkihez azért, hogy térítsen. Mindig nagy közönség előtt beszélt, vagy Őt keresték meg. Viszont az a keresztény, aki a nyugalom kedvéért soha nem vallja meg templomon kívül a hitét, nem hithű.
2017. nov. 8. 07:05
 28/62 anonim ***** válasza:
22%

#25, hát éppen ez az. :D

Én hívőként nem csak a négy fal között vagyok hívő, nem tehetek úgy, mintha ateista lennék, vagy mintha nem is letezne a téma. A hitem hozzám tartozik, egyszerűen nem rejthetem el.

2017. nov. 8. 07:53
 29/62 anonim ***** válasza:
38%
A négy fal között azt jelentené, hogy bezárhatnánk a segélyszervezeteket, kórházakat, iskolákat, múzeumokat, könyvtárakat. Nemcsak a templomokat. Ezeknek mind közéleti jelentőségük van.
2017. nov. 8. 08:52
 30/62 Alain Delon ***** válasza:
65%
20-as: Egyszer még az előző szomszéddal közösen festettük a ház külső falát. Egyszer csak elkezdte mondani, hogy így az isten meg úgy az isten. Azt sem én hoztam fel, hanem ő. A kérdezőt nagyon is megértem, mert még ilyen semleges helyzetekben is előjönnek a mesével, és pont ebből van elege neki is. Szóval coki van!
2017. nov. 8. 09:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!