A vallás a négy fal közé való!? Mit gondoltok erről?
Baromira idegesítő az, amikor hívő emberek megpróbálják másokkal elfogadtatni a nézeteiket.
Amikor megpróbálják elmagyarázni, hogy az amiben hisznek egy normális dolog...
Nem! A hit nem természetes.
És nemcsak a keresztény felekezetekre gondolok, hanem az összes többi olyan vallásra, aminek a hívei szinte propagandaszerűen akarják azt beadni az embereknek, hogy amiben hisznek az létezik és hogy másoknak kell hozzájuk alkalmazkodni.
A hívók számára ott vannak a templomok, mecsetek vagy az otthonaik, ahol ki tudják élni magukat.
Emellett a nem műemlék értékű templomokat tartsák fent a hívők, állami/városi pénzekből ne épüljenek templomok, zsinagógák, mecsetek és semmi hasonló dologra ne menjen közpénz.
Mindenkinek megvan a joga hinni és nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy mindenki tartsa otthon.
Nem kell másokra ráerőszakolni.
Én sem akarom rájuk erőszalolni, hogy ne higgyenek, csak ne akarjanak meggyőzni másokat, hogy helyes az, amit tesznek és ne kelljen nézni vagy hallgatni azt, amit tesznek vagy amiben hisznek, ha nem érdekel.
"bezárhatnánk a segélyszervezeteket, kórházakat, iskolákat,"
Ezeknek, és a többinek mi köze a valláshoz?
Most őszintén, mondj már néhány szitut, ahol a hívők konkrétan zavartak a mindennapi teendőidben, annyira, hogy ezt a kérdést muszáj volt feltenned.
Én hívő vagyok, de voltam ateista, senki nem erőszakoskodott velem. Vannak a jehovák, azok ott álldogálnak az utcán, még csak meg se szólítanak.
Ó, várjunk csak, egyszer megszólított egy, szórólapot akarta adni, mondtam, hogy katolikus vagyok, megkérdezte, hogy azért odaadhatná-e a lapot, mondtam, hogy köszönöm, nem és ennyi volt. Fél percet ugyan elvett az életemből (bízva az örökkévalóságban ezt elég gyorsan feldolgoztam :D ) de ennyit elvesz egy sima telefonos értékesítő is.
Aztán, vannak az új protestánsok, akik néha énekelnek utcán, vagy aluljáróban. Ott szintén nem több fél percnél míg elhaladok mellettük és senki sem kötöz le, hogy tovább hallgassam. Ha már aluljáró, engem pl. a prostik zavarnak, akik mellett szintén elmegyek én is, a férjem is, meg majd a gyerekem is. Szebb világ lenne, ha az a bűn nem lenne jelen, de van, károgással nem fogok tudni segíteni rajta.
Történelmi egyházaktól meg aztán végképp nem hallottam semmilyen nyilvános hirdetést.
Kíváncsivá tettél, hogy te hol élsz, milyenek a mindennapjaid, amiben ennyire zavaróak a hívő emberek. (Remélem nem haragszol, hogy hozzászóltam, ahogy elnézem ez olyan honlap, ahol vannak hívők, ateisták, sátánisták, melegek, cigányok, kövérek, soványak, antiszociálisak, népszerűek stb....)
A "való" azt jelenti közvetve, hogy attól különböző helyen nem lehet. Az tévedés. A vallás sok embert érint, tehát emiatt közügy. A betegségek is sok embert érintenek, és ettől közügy, nem mástól.
A hit természetes. Különben ilyen mértekben és ilyen tartósan ki sem alakult volna. Nagyon sokféle hit van, és minden ember gyakran használja. Közülük a vallásos hit is kiválóan magyarázható az emberi természettel, legalább 200 éve magyarázzák is tudományos eszközökkel, de az ilyenfélék erre fittyet hánynak.
A vallási intézmények attól kapnak állami támogatást, hogy a vallás közügy. Mondhatnánk, aki beteg, tartsa el a kórházakat. Aki ilyeneket mond, fogalma sincs társadalomról, államról, emberi kapcsolatokról. Mondhatnám, végtelenül önző, bár lehet, hogy nem tud róla.
Az emberi viselkedés részben neveltetés, megszokás, részben képesség, és nagyrészt intelligencia kérdése. Intelligens ember saját véleményét (vallását, ateizmusát, bármijét) nem erőszakolja másokra, azonban beszél róla, hiszen az emberi kapcsolatok egyik fontos kifejezője a beszéd. És miről? Nyilván a bennünket foglalkoztató kérdésekről, akár vallásról. Előfordul azonban, hogy ez másokat idegesít. Ennek oka, hogy nem értik a problémát és ez zavarja őket. Idegesítő lehet egy téma, ha azt érzékeljük, hogy másik otthon van benne, miközben nekünk halvány fogalmunk sincs róla, tehát hozzá se tudunk szólni.
A társadalmi jelenségek mindegyikének megértése sem könnyű, nem csoda, hogy minél kevesebb az ismeretünk általában, annál gyakrabban leszünk idegesek.
Utóirat, és fontos. Az előbbiek egy dolog működési kívánalmait írták le, azt, mi lehet a normalitás. Azonban a valóságos napi gyakorlat ettől akár drasztikusan is eltérhet. És ez komoly baj, ha ilyesmi idegesíti az embert, az nemcsak jogos, de tenni is kell ellene.
Ma a vallás erőltetése, napirenden tartása nem az egyes (vallásos) emberek tevékenysége, hanem a kormány, a Fidesz és hűséges szolgái, a KDNP kényszere. Hoznak természetellenes kényszerintézkedéseket pusztán, mert megtehetik. Becsmérelnek, sőt büntetnek másokat, mert nem aljasodnak le az ő szintjükre. Kényszerítik a vallást százféle formában, dotálják minden módon, hogy az agymosás a szószékről is folyjon, és ez tényleg bicskanyitogató.
De nevezzük konkrétan meg a bűnöket, ne fogjuk rá elvekre, mert akkor ezekhez aljasodunk akaratlanul is.
" 7: Bennünket nem érdekel az evangéliumod vagy mid, értsd már meg! "
Akkor csak mazochisták lehettek,mert akiket ennyire nem érdekel az evangélium,azok nyáladzanak állandóan a VALLÁS kategóriában,veled az élen. De gondolom a valláskategóriában sincs joga hívőnek felszólalni.
" Amikor manapság mindent fel lehet vállalni, akkor a hitet miért nem? "
Jogos a 2 pont! Mint fentebb is írtam,nekem sem tetszik sokminden,amit látnom vagy hallanom kell és aminek a 4 fal közt a helye,de erre sincs tekintettel senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!