Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallás a négy fal közé...

A vallás a négy fal közé való!? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Baromira idegesítő az, amikor hívő emberek megpróbálják másokkal elfogadtatni a nézeteiket.

Amikor megpróbálják elmagyarázni, hogy az amiben hisznek egy normális dolog...

Nem! A hit nem természetes.

És nemcsak a keresztény felekezetekre gondolok, hanem az összes többi olyan vallásra, aminek a hívei szinte propagandaszerűen akarják azt beadni az embereknek, hogy amiben hisznek az létezik és hogy másoknak kell hozzájuk alkalmazkodni.

A hívók számára ott vannak a templomok, mecsetek vagy az otthonaik, ahol ki tudják élni magukat.

Emellett a nem műemlék értékű templomokat tartsák fent a hívők, állami/városi pénzekből ne épüljenek templomok, zsinagógák, mecsetek és semmi hasonló dologra ne menjen közpénz.

Mindenkinek megvan a joga hinni és nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy mindenki tartsa otthon.

Nem kell másokra ráerőszakolni.

Én sem akarom rájuk erőszalolni, hogy ne higgyenek, csak ne akarjanak meggyőzni másokat, hogy helyes az, amit tesznek és ne kelljen nézni vagy hallgatni azt, amit tesznek vagy amiben hisznek, ha nem érdekel.

2017. nov. 7. 20:22
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
60%
Igazad van!
2017. nov. 7. 20:30
 2/62 anonim ***** válasza:
64%

"A hit nem természetes."

Nem, mert a természetben a keresztes vipera és keresztes pók sem azért keresztes mert vallásos. Ahogy az imádkozó sáska sem egyik kitalált szellemlényhez imádkozik.

Úgy tudom Németországban az tartja fenn az egyházakat akik hívők. Adózáskor nyilatkozik erről. Aki nem hívő az nem fizet az ezo-házakért, akarom mondani az egyházakért. Egyszer valaki küldött egy linket amin az volt olvasható hogy Magyarországon napi 140 000 000 Ft-ba kerül az egyházak fenntartása. Szerintem zombisodjon el a keleti blokk mégjobban, vagyis zárjuk be a haldokló kórházakat hogy több pénz jusson az egyházakra. Azt úgyis hiába mondanám hogy az egyházakat tartsák fenn a hívők, a közpénz meg normális célokra fordítódjék. Ez nem valósulna meg, de az emberiség a hülyeségre jobban kapató.

[link]

2017. nov. 7. 20:35
 3/62 anonim ***** válasza:
46%
4 fal es az is gumirozott!
2017. nov. 7. 20:40
 4/62 Alain Delon ***** válasza:
54%
Abszolút! Mese habbal az egész és még reklámozzák is.
2017. nov. 7. 21:09
 5/62 anonim ***** válasza:
24%
Nem értek egyet. A hit nem lehet magánügy, a világító lámpást sem lehet letakarni, és nekünk, hívőknek hirdetnünk kell az örömhírt, Jézus is ezt kérte tőlünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy bárkire rá kéne erőszakolni a nézetünket, de ezt nem lehet eltitkolni, meg kell vallani. Aki hívő, az nem csak otthon a négy fal között hívő, és nem is csak vasárnap a templomban/gyülekezetben, hanem mindig. Alapvető emberi jog, hogy mindenki szabadon hihesse, amit akar, és ezt nyíltan megvallhassa, a hitet nem lehet a négy fal közé korlátozni.
2017. nov. 7. 21:24
 6/62 anonim ***** válasza:
64%
Emberek milliói menekültek volna meg a kínhaláltól, az egész emberi történelem szebb lett volna, ha nem létezne semmilyen vallás.
2017. nov. 7. 21:47
 7/62 anonim ***** válasza:
21%

Nem!

Senki nem erőszakos semmit, (én biztosan nem, elfogadom a döntést),de az Evangélium hirdetése a legfontosabb.

Máté 24:14 És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.

2017. nov. 7. 21:47
 8/62 Alain Delon ***** válasza:
63%
7: Bennünket nem érdekel az evangéliumod vagy mid, értsd már meg!
2017. nov. 7. 21:56
 9/62 anonim ***** válasza:
92%
Én sem szeretem az erőszakos térítést, és szerintem a legtöbben így vagyunk egyszer, ez nem vezet sehova. Viszont a hitet tényleg nem lehet a négy fal közé szorítani, igenis beszélni kell róla. Jó, nyilván nem erről beszélek állandóan, de ha szóba jön, elmondom, szívesen vitázok erről kulturáltan, ha a másik fél is nyitott. Nem lehet elrejteni a hitet. Amikor manapság mindent fel lehet vállalni, akkor a hitet miért nem?
2017. nov. 7. 22:01
 10/62 anonim ***** válasza:
35%
Aki kapcsolatban Jézussal, az nem fog hallgatni. Valamikor ugyanilyen tagadó voltam, mint ti, eszméletlen mennyi baromságot gondoltam (pl. A Bibliát a papok írták a középkorban, hogy így uralkodjanak a nép fölött, meg azt is mondtam, hogy mekkora paraszt már ez az Isten, hogy a pokolba küldi azt, aki nem úgy táncol, ahogy ő fütyül) és senki sem mondta el, hogy tévedek, méghozzá nagyon. De mégis megtértem és már tudom, hogy butaságokat gondoltam és azt is tudom, hogy a halál után van tovább.
2017. nov. 7. 22:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!