Isten minek teremtette meg a fát amin a tiltott gyümölcs volt, ha nem ehetnek belőle?
#51:
"Eleve felelős, önálló személyek voltak, jó reggelt, különben nem lehetett volna büntetni őket."
Hogyan lehet valaki felelős bármiért is, akinek halvány lila gőze sincs a jó és rossz közötti különbségről?
"A Jézus-féle hitre gondolsz, amit Pál is tanított? Mert attól elég messze voltak:) "
Pontosan ugyanolyan messze, mint amilyen messze Hitler volt Darwin munkásságától.
"Bocs, befejeztem a floodolást, de ehhez még annyit, hogy a fehér faj felsőbbrendűségét viszont hirdeti. Akkor ő valójában keresztény vagy darwinista?"
Szerintem egyik sem. Helyesebben kábé pont annyira az egyik, mint amennyire a másik. Ugyanis Darwinnak kábé pont annyi köze volt a fehér faj felsőbbrendűségének hirdetéséhez, mint amennyi köze Hitlernek a Pál által tanított Jézus-féle hithez.
"Hogyan lehet valaki felelős bármiért is, akinek halvány lila gőze sincs a jó és rossz közötti különbségről? "
Mondjuk úgy, hogy másról volt szó, nem a jó és a rosszról, de ne erőltesd:)
"Pontosan ugyanolyan messze, mint amilyen messze Hitler volt Darwin munkásságától. "
De azért a Mein Kamp, Hitler életfilozófája a Darwin elméletére épül. Tényleg semmi köze hozzá.
"A szőke, kék szemű fehér ember mint az evolúció csúcsa. a zsidók és a négerek a majmokhoz állnak közelebb" Ezek tényleg inkább keresztényi, mint darwinista kijelentések:)
"Szerintem egyik sem. Helyesebben kábé pont annyira az egyik, mint amennyire a másik. Ugyanis Darwinnak kábé pont annyi köze volt a fehér faj felsőbbrendűségének hirdetéséhez, mint amennyi köze Hitlernek a Pál által tanított Jézus-féle hithez."
Mint írtam mert Hitlernek volt köze a fehér felsőbbrendűségnek, amit a darwinizmus alapján talált ki (bár lehet, hogy ez másodszorra sem lesz neked érthető). És Darwin szerinted nem osztályozta az emberi rasszokat fejlettség szerint?:) Nem ismeritek az evót, amit imádtok?:) Tudtad, hogy az ausztrál őslakosok Darwin szerint még nem emberek voltak, hanem inkább majmok?
"Lehet, hogy te biorobot akarsz lenni, de én nem"
Ebben mondjuk tévedsz, mert ha biorobot lennél nem problémáznál azon, hogy nincs szabad akaratod. Meg semmi máson sem. Tehát ismételten azt tudom mondani, hogy egyedül Istennek volt igénye arra, hogy az embernek szabad akaratot adjon.
"Ha tudta, de nem csinálja meg, én hogy jövök rá, hogy bűnben élek, és megváltásra van szükségem? Honnan értettem volna meg a történet mondanivalóját, ha nem történik meg?"
Például úgy, hogy mindenhatósága révén belekódolja az agyadba. Sőt már az embert is teremthette volna meg úgy, hogy már ki vannak űzve a Paradicsomból és az emlékezetüket meg olyanra, mintha valóban megtörtént volna.
"Nem kell a levesbe menni, mert ha hiszel Jézusban, örök életed van. Te azért mész a levesbe, mert ezt választod. Én azért nem megyek, mert azt választottam. így magadat hibáztasd"
Ezt te össze tudod egyeztetni azzal, hogy Isten önálló embereket akar és nem őt imádó lényeket?
"Ebben mondjuk tévedsz, mert ha biorobot lennél nem problémáznál azon, hogy nincs szabad akaratod"
De szabad akarattal filózhatok, hogy jobb így, mint biorobotnak ;) Másról beszélünk, ha észrevennéd
"Sőt már az embert is teremthette volna meg úgy, hogy már ki vannak űzve a Paradicsomból és az emlékezetüket meg olyanra, mintha valóban megtörtént volna. "
Isten nem csaló még mindig;)
"Ezt te össze tudod egyeztetni azzal, hogy Isten önálló embereket akar és nem őt imádó lényeket?"
Ha valaki el akar kárhozni és a halált választja, minek kényszeríteni? Mindenki azt kapja, amire szívből vágyik. Nem értem mi ebben a rossz
Mi pedig önálló emberként teljes szívből imádjuk Istent. Ezzel van valami gondod?
"De szabad akarattal filózhatok, hogy jobb így, mint biorobotnak ;) Másról beszélünk, ha észrevennéd"
Miért jobb? Hogy hasonlítod össze? Olyan ez, mintha azt mondanád egy asztalnak rosszabb, mint neked.
"Mindenki azt kapja, amire szívből vágyik"
Ekkora cinizmust is ritkán hallok. Mint amikor a férj két választást ad a feleségének, vagy teljesíti a kívánságát, vagy megerőszakolja. Majd utána a férj azzal jön, hogy a feleség akarta, hogy megerőszakolja.
"Mondjuk úgy, hogy másról volt szó, nem a jó és a rosszról, de ne erőltesd:) "
Móz 1
16
"És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél."
17
"De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz."
- - - - -
"De azért a Mein Kamp, Hitler életfilozófája a Darwin elméletére épül. Tényleg semmi köze hozzá. "
A Mein Kampfnak pontosan ugyanannyi köze van Darwin elméletéhez, mint amennyi köze az inkvizíciónak vagy a spanyol konkvisztádoroknak volt a kereszténységhez.
"Mint írtam mert Hitlernek volt köze a fehér felsőbbrendűségnek, amit a darwinizmus alapján talált ki (bár lehet, hogy ez másodszorra sem lesz neked érthető)."
A valamikori spanyol állam- és egyházhatalomnak volt köze az inkvizícióhoz, amit a kereszténységre hivatkozva hoztak létre és működtettek.
- - - - -
Remélem érted a párhuzamot. Mindkét esetben elmebeteg(ek) értelmezték valami ordenáré kifacsart módon az evolúciót és a Bibliát, és gyártottak maguknak ezekből agyament ideológiát a hatalmuk megszerzése/fenntartása érdekében. Egyik sem volt jobb a másiknál, viszont igazából egyiküknek sem volt valós köze az ideológiájának alapjához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!