Isten minek teremtette meg a fát amin a tiltott gyümölcs volt, ha nem ehetnek belőle?
"Nèzz körül mikor rossz a kedved ès nèzz körül mikor jó. Ennyit tudok èrvnek felhozni"
Roppant hatásos érv.
30%-on álló miért akarnálak meggyőzni? a kérdezőnek szerettem volna elmondani, ahogy én gondolom, remélem, tudtál valamit hasznosítani a hsz.eimből ha nem akkor nem. Viszontlátásra.
Sütt..
"Miért zárja ki a tökéletesség a szabad akaratot?"
A körülmények között DÖNTENEM ÉS TENNEM KELL - ezek a körülmények már nem az édeni állapotban vannak, hanem a megromlott,egységből kiszakadt állapotban. Törekedhetek a tökéletességre - ha akarok.
" ez a lepkegubózás nem igazán helytálló példa. "
De igen, mert mert a körülmények között kell döntenem. Az adottságok és azok, melyek fizikai, biológiai törvények.
A hernyónak nincs szellemi élete - a maga módján tökéletes - mint a természetben minden.
"Te sem tudod azt megtenni, hogy "áá, nem pubertálok, inkább verset írok",
- azt ugye meg tudod tenni hogy pubertálsz ÉS VERSET írsz.
Vagyis nem tölti ki az életed egy fajspecifikusan meghatározott biológiai törvényszerűségeknek alávetett lét - hanem megpróbálsz az Abszolútumhoz közeledni megismerés és kifejezés által.
Az emberek nagy része rohangál, hogy testi vágyait betöltse. Ezt is lehet. Választhatja ezt is. Nem több az állatnál, az állatnak is van "megromlott" akarata ösztönnek hívják..
Minden jót, nincs több időm és nem is érdekel tovább.
"30%-on álló miért akarnálak meggyőzni?"
Nem tudom ez kihez szólt, de javaslom azért, hogy ne erősítsd a sztereotípiát, hogy a keresztények vitaképtelenek és csak kinyilatkoztatásokat tudnak tenni.
"Nem tudom ez kihez szólt, de javaslom azért, hogy ne erősítsd a sztereotípiát, hogy a keresztények vitaképtelenek és csak kinyilatkoztatásokat tudnak tenni"
Hozzád kedves 60% (te vagy a kérdező is?) elírtam, mea culpa- és nem erősítek semmit, higgyétek azt, hogy a keresztények vita képtelenek és szar állatok. Mint mondottam volt: NEM ÉRDEKEL !
Szívesen megosztottam tapasztalataimon és tanulmányaimon nyugvó gondolataimat, bár eredetileg csak a kérdezőnek akartam válaszolni.
Tudod kedves Kérdező, abból a fajta fából több ezer is lehetett az mellett.
De azt jelölte ki, hogy az uralmát szemléltesse vele.
ez a Fa azt jelentette, hogy engedelmességgel tartoznak Istennek a törvényeit figyelembe véve, és elismerik, ha nem nyúlnak hozzá, hogy Neki van meghatározni mi a jó és mi nem az embereknek.
Uram Atyám.
Az embert ne hasonlítsd már az emberhez. Az ember nem ösztön lény, hanem értelmes, és tud gondolkodni.
jav.
Az embert ne hasonlítsd már az állathoz.
"És amikor Isten szabad akaratot adott az embernek, akkor már látta, hogy rosszat fog vele cselekedni. Akkor miért adta?"
Ha nem ad próbát, hogyan dönthetünk szabad akarattal Isten mellett vagy ellene? Isten nem őt imádó robotokat akar, hanem felelős, önálló személyeket. Eleve jónak, szeretetteljesnem teremtette Isten az embert a bukás előtt, de a szabad akarat miatt lehetővé kell tenni a másik oldal választásának lehetőségét is.
Mondjuk ez a téma is ezerszer meg lett beszélve már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!