Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan tudod, hogy a tiéd az...

Honnan tudod, hogy a tiéd az igazi?

Figyelt kérdés

Honnan tudod, hogy a te vallásod az igaz, a többi pedig téved?

Annyi más vallás van még. Mindegyiknek megvan a teremtéstörténete, a szent könyvei és a vallási vezetői.

2010. máj. 30. 17:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Megmondom neked a farnkot!

Onnan, hogy minden nap kerem az Istent, hogy vezessen az igaz uton, azzal az elhatarozassal a szivemben, hogyha rajovok, hogy a hitem nem igaz, es mas hit az igaz, akkor azzonnal hajlando, es hajlamos vagyok a valtoztatasra, minden fennakadas, es kesleltetes nelkul.

Es igy vagyok 11 eve muszlim!

2010. jún. 5. 19:49
 22/22 anonim ***** válasza:

Az életemnek van egy nagyon biztos pontja, amire a hitemet alapozom, mégpedig Jézus Krisztus feltámadása.

Hogy miért nem másban hiszek? Azért, mert ha Ő tényleg feltámadt a halálból, akkor Ő valóban az, akinek mondta magát, és ez sok mindent megmagyaráz. Csak egyetlen fontos kérdés van, hogy tényleg igaz-e a feltámadás!

Isten a Bibliában több helyen is úgy mutatkozik be, mint Bíró. Te mit várnál el egy olyan Istentől, aki ezt mondja magáról? Nem lehetne tőle kérni, hogy akkor mutasson bizonyítékot?

Amikor még nem voltam hívő, egyszer a kezembe akadt a Biblia. Hallottam valakitől a szeretet himnuszáról, és azt akartam elolvasni belőle. De tovább olvastam, és egy olyan részhez értem, ami akkor nagyon ledöbbentett. Ez arról szól, hogy Krisztus feltámadásán áll vagy bukik az egész keresztény hit. Pál azt mondta, hogy ha nem támadt volna fel Krisztus a halálból, akkor hiábavaló lenne az ő prédikálásuk, és az egész hitük. Akkor az a vágy volt a szívemben, hogy tudni szeretném, tényleg igaz-e a feltámadás vagy sem! (Persze nem kaptam meg rá egyből a választ, csupán néhány év múlva, de ez egy másik történet.)

Most ezzel kapcsolatban ajánlanék egy előadás részletet, érdemes elolvasni:

[link]

A 14. oldaltól kezdődően kb. a 19. oldal elejéig foglalkozik a feltámadás bizonyítékaival.

És még valami. Aki (az igazi) Jézussal találkozik, annak nem lesz többé kérdéses, hogy az igazságot találta-e meg...

Aki nem hiszi, járjon utána :)

2010. jún. 7. 04:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!