Ha lenne az emberiségnek időgépe, és visszamehetnénk Jézus korába, és látnátok a csodatételeit, akkor sem hinnétek benne, hogy ő Isten fia?
"Gondolom értitek, miért nem vagyok hívő."
Nem. Én sem a csodák miatt vagyok hívő, hanem a belátás miatt. És sokan vagyunk ezzel így. Úgyhogy amit te mondasz az egy gyenge kifogás. Gondolom érted, miért írom ezt
"Ha lenne az emberiségnek időgépe, és visszamehetnénk Jézus korába, és látnátok a csodatételeit, akkor sem hinnétek benne, hogy ő Isten fia?"
Nem, akkor sem hinnék el. Hisz akkor sem hitt mindenki.
Meg van írva, hogy a világ nem ismerte meg őt, mert nem ismerték az Atyát. Most sincs másképp.
"Ha lenne időgépem visszamehetnék a vízözönhöz is, na az tuti meggyőző lenne."
Akkor már miért nem a teremtéshez? Meggyőződhetnél róla, hogy a törzsfejlődés kamu és elmondanád másoknak is. Csak az a bökkenő, hogy hülyének néznének. :)
"Nem, nem hiszem, hogy képes lenne az emberiség időgépet építeni"
Ja, de nem ez a lényeg. Vedd úgy, hogyha abban az időben éltél volna és láttad volna Őt, akkor hittél volna-e.
De a válasz úgy sejtem, akkor is nem.
Dante, ez akkora öngól volt...
ha lenne időgépem, akkor egyértelmű lenne, hogy Jézusnak is van - és egy még távolabbi jövőből jött.
Az emberi agy befolyásolása csodákra képes!
Igaza van annak, aki azt írta, hogy csak a teremtés lenne meggyőző.
Amúgy, aki felháborodott azon, hogy Jézus csaló is lehetett - elgondolkodott azon, hogy mit írt?
Vagy képes egyáltalán gondolkodni?
''Az időgép sokkal nagyobb csoda lenne mint Jézus.''
Lehet neked egy gép, csoda, de ha lenne is időutazás, én akkor se venném az igényt, hogy kipróbáljam.
János 20,29
''Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.''
"Én sem a csodák miatt vagyok hívő, hanem a belátás miatt."
Az én szemszögemből azért vagy hívő, mert elhiszel olyasmiket, amikre nincs bizonyíték. Ezért hit.
" És sokan vagyunk ezzel így. Úgyhogy amit te mondasz az egy gyenge kifogás."
Azért gyenge kifogás, mert sok hívő van? Hát, végül is több millió légy sem tévedhet... már ha érted mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!