Ha lenne az emberiségnek időgépe, és visszamehetnénk Jézus korába, és látnátok a csodatételeit, akkor sem hinnétek benne, hogy ő Isten fia?
''Ha lenne az emberiségnek időgépe, és visszamehetnénk Jézus korába, és látnátok a csodatételeit, akkor sem hinnétek benne, hogy ő Isten fia?''
Én hiszek Istenben!
Sajnos, nem hinném, hogy az ateista, ha visszamenne akkor hinne, sajnos Jézus apostolai közül is volt 1 valaki, aki nem hitte el, hogy kicsoda Jézus, mindig csak tanítónak nevezte, a többi apostol Úrnak hívta Őt.
''Ha lenne az emberiségnek időgépe, és visszamehetnénk Jézus korába, és látnátok, hogy csak egy ügyes szélhámos, akkor is hinnétek benne, hogy ő Isten fia?''
Moderáld magad!!!
Dehogynem! Hiszen a fő gondom éppen az, hogy semmi kézzelfogható nincs Isten létezésére vagy Jézus csodáira, csak mesék, mítoszok, amiket vagy elhiszünk, vagy nem.
De fordítsuk meg a kérdést, ha te mennél vissza, és azt látnád hogy csak egy csaló szélhámos, felhagynál a hittel?
Valószínűleg nem hinnének. Hiszen Jézus korában sem hitt mindenki benne. Azért ölték meg, mert azt mondta, hogy Isten Fia, ami igaz, de a zsidó főtanács ezt nem hitte el.
Sőt, valahol az apostolok sem hittek el mindent, pedig Jézus megmondta nekik azt is, hogy fel fog támadni. De a halála után szétszéledtek és féltek. Kellett nekik, hogy lássák a Feltámadottat.
Én sose értettem ezeket a kérdéseket, hogy "de ha ez-meg-az történne, akkor megváltoztatnád az álláspontodat?", és akkor leírnak valamit, ami sose fog megtörténni.
Nem, nem hiszem, hogy képes lenne az emberiség időgépet építeni, legalábbis nem a mi életünkben, így okafogyott a kérdés.
Úgyhogy teljesen feleslegesnek tartom az olyan dolgokon agyalást, mint hogy "ha egy 0% esélyes esemény bekövetkezne, akkor elhinnél egy 100% csodát, amit állítólag 2000 évvel ezelőtt láttak valakaik?". Gondolom értitek, miért nem vagyok hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!