Ha a Sátán megkísértette Jézust azzal, hogy "Ezeket mind neked adom, ha leborulva imádsz engem! ", akkor a Sátán a világ vezetője?
A Bibliai Újszövetségben tudtommal az szerepel, hogy a Sátán a pusztai vándorlása során megkísértette Jézust.
"Azután magával vitte őt az ördög egy igen magas hegyre. Megmutatta neki a világ összes országát és azok dicsőségét, majd azt mondta neki: ’Ezeket mind neked adom, ha leborulva imádsz engem.’ Jézus azt felelte néki: ’Távozz, Sátán! Mert írva van: ’Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj.’ Akkor elhagyta Őt az ördög, és íme, angyalok jöttek hozzá és szolgáltak néki (Szt. Jeromos Kat. Bibliatársulat, Bp., 2002.).”"
Na most ha a Sátán odatudta volna adni a világ összes országát, akkor a Sátán uralja a világot, nem? Hiszen csak azt adhatjuk oda másnak, ami a miénk. De akkor milyen kapcsolatban áll Istennel?
Ha az egyes országok a Sátán kezében vannak, akkor mi Isten feladata, mit ural Ő? Ezt soha sem értettem.
Ez azt jelenti, hogy Jézusnak szigorú parancsa és pontosan meghatározott ütemterve volt, amikor a Földre jött, és ettől nem térhetett el.
A sátán felkínált neki egy másik lehetőséget, de ő ezt elutasította.
Igen a sátán kapta meg mindazt a hatalmat amit Istem az emberre ruházott:
1Móz 1:26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
A vers eszenciája az, hogy az ember uralmat kapott az egész Földön.
Ez úgy lett a sátáné, hogy az ember hallgatott a félrevezetésére es a halál uralma alá került aki Isten ellensége.
A Biblia a sátánt e világ Istenének nevezi.
Isten csak akkor avatkozik be ennek a világnak a dolgaiba ha az emberek megkérik rá. Ő csak a legalapvetőbb szükségleteket nyújtja: esőt ad, fényt ad, stb, vagyis megáldja az emberiséget.
Kiegészitve a válaszom, nem a Föld lett a sátáné, hanem az uralom. Bitorolhatja, használhatja csak, de nem az övé.
Erről szól a Jelenésekben az a mennyei jelenet amikor a 11. fejezetben dicsőitik a Bárányt, hogy az uralmat kezéhez veszi.
Azért nem vette a feltámadása után egyből magához a Földön a hatalmat, mert azt akarja, hogy Isten országa először az emberek belsejében vegyen hatalmat. Mert ha nem várt volna béketűréssel ilyen sokat, akkor mindenki a sátán hatalma alatt maradt volna. Így sokan megismerték és elfogadták, hogy Isten jó, szeret minket és meg akar menteni minket.
A Jó, és a rossz csak együtt létezhet! ( Ebben MINDEN vallás, filozófia egyetért!) Isten a Sátánnak adta a Földet, aztán nézi, mit teszünk... Mintha egy focimeccset nézne.:)
Azt várja, hogy mi győzzünk... Aztán visszadob, mert az örök boldogságot az ember nem bírná...
"Ha a Sátán megkísértette Jézust azzal, hogy "Ezeket mind neked adom, ha leborulva imádsz engem! ", akkor a Sátán a világ vezetője?"
Akkor még ő volt, de már nem. Ma már minden hatalom Jézusé, de ahogy a Biblia írja, ez még nem nyilvánvaló. De majd az lesz
Csak a "Bunkó", és nagyon buta válaszokat szoktam lefelé pontozni...
Az 5-ös válasz butaság...nagyon az!
"Csak a "Bunkó", és nagyon buta válaszokat szoktam lefelé pontozni...
Az 5-ös válasz butaság...nagyon az!"
Indoklás nélkül semmit nem ér a válaszod. Indokold!
Máté
28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Efézus
1,20 A melyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben.
1,21 Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is
Zsidó
2,8 Mindent lábai alá vetettél. Mert azzal, hogy néki (Jézusnak) mindent alávetett, semmit sem hagyott alávetetlenül: de most még nem látjuk, hogy néki minden alávettetett.
"Akkor még ő volt, de már nem. Ma már minden hatalom Jézusé, de ahogy a Biblia írja, ez még nem nyilvánvaló. De majd az lesz"
2000 év alatt, ha Jézusé a hatalom a Földön... miért volt annyi háború, népirtás? Te sem hiheted, hogy ez Jézus akarata...
"Na most ha a Sátán odatudta volna adni a világ összes országát, akkor a Sátán uralja a világot, nem?"
A sátánnak van egy olyan tulajdonsága, hogy szeret félrevezetni és füllenteni.
Pl. Ádám és Éva története: Isten megparancsolta hogy egy fáról ne egyenek. Erre jön a kígyó és azt kérdezi "az igaz hogy egy fáról SE ehettek?". Egy szó különbség, mégis nagyon megcsavarta a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!