Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Miért tesztek fel...

Ateisták! Miért tesztek fel folyamatosan ugyanazokat a kérdéseket?

Figyelt kérdés
Kedves ateisták! De komolyan, miért? Csupán kekeckedésből? Van, hogy egymásutáni napokon is jönnek ugyanazok a kérdések. Miért nem bírtok leszállni ezekről a témákról? Miért nem bírjátok elfogadni a másik ember hitét? Miért?
2017. szept. 19. 18:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező

Ez milyen kérdés? Te teszel fel hülye kérdést nem?

Túl sok a miért a kérdésedben, nem gondolod? Miért?

Miért tűnik nekem úgy, mint ha egy kicsit ideges lennél?

Nem tudsz válaszolni a kérdésekre?

Szerintem mindenki kérdezzen azt amit akar.

2017. szept. 19. 21:09
 12/64 anonim ***** válasza:
94%
Mind a két szálsőságes oldal teszi nyakra főre a kérdéseket ugyan azon témákban, ezen kár rugózni. De valóban unalmas már.
2017. szept. 19. 23:09
 13/64 anonim ***** válasza:
11%

Mert nem bírják idegileg, hogy van Isten, igaz a Biblia, nincs törzsfejlődés és százezredszer voltak már cáfolva. Azt remélik, hogy ha újra kérdezgetnek, akkor majd nem lesz igazunk. Gyerekes, ostoba dolog ez.

A másik ehhez fogható dolog, hogy egyes srácok tanulnak valamit a suliban, és máris professzoroknak hiszik magukat. Aztán megtanulják jövőre a cáfolatokat is, és megzavarodnak:) Nézzétek meg a Good Will Hunting kocsmai jelenetét és képbe kerültök. Ahol a főszereplő beégeti az iskolást

2017. szept. 20. 10:39
 14/64 A kérdező kommentje:

"Keresztényeknek vagy akármelyik vallásúnak felteszünk egy kérdést, esetek nagy százalékában miért mindig az adott általuk szent könyvnek gondolt iratokból idéznek, válaszolnak."

Ez a kérdéstől függ. Ha a Bibliába köt bele a kérdező, akkor mit vár? Ha a hitről kérdez valamit, vagy Istenről, akkor mit vár?

Ha meg nem ezzel kapcsolatos a kérdés, akkor nem is ilyen jellegű válaszokat fog kapni.

"A vak hit sohasem kielégítő válasz"

Szerinted vak hit, de mi van, ha te vagy "vak" és mi látunk?

Ez még nem válasz arra, miért kell folyamatosan kérdezgetni, a válaszok ugyanazok maradnak.

@11

Igen, zavar, hogy folyton ugyanazokkal a kérdésekkel jönnek egyesek. De úgy vettem észre, nem csak engem. De nem, nem vagyok ideges, te tűnsz annak.

Túl sok a miért? Na és? Ez egy kérdőszó egy kérdéshez egy kérdés-válasz oldalon. Micsoda problémák!

Persze, mindenki kérdezzen azt, amit akar. De ezzel a módszerrel ezek a kérdések már provokációk. Szerintem meg ebben az esetben meg kéne húzni egy határt.

Akárhányszor kérdezitek meg, ugyanazokat a válaszokat fogjátok kapni. Ha nektek nem tetszik, nem értünk egyet. Álljatok tovább. Fogadjátok el, hogy másképp gondolkodunk a világról. Ennyi.

2017. szept. 20. 11:08
 15/64 anonim ***** válasza:
74%

Hogyan képzeled el az ateistákat? Van egy naaaagy közös szervezetünk, ott kitaláljuk milyen kérdést tegyünk fel, aztán amiben megegyeztünk, azt beírjuk? Meg csak hogy téged bosszantsunk, időnként megismételjük, persze csakis közös megegyezéssel.

Hát nem. Egyes, egymástól független emberekben felmerülnek kérdések és vannak akik itt fel is teszik. Nem nyomoznak utána, hogy valaki másnak eszébe jutott-e korábban.

2017. szept. 20. 11:43
 16/64 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki teszi fel a kérdéseket, de azért felfedezhető, ha ugyanaz a személy a "tettes". Ha meg csak egy érdeklődő lenne, akkor használná a feledés homályába veszett keresődobozt. Meg ha megnyitja a kategóriát, és mondjuk beleolvas a kérdésekbe, láthatja, hogy megkérdezték majdnem ugyanazt.
2017. szept. 20. 12:05
 17/64 Mojjo ***** válasza:
100%

Egyébként igen, az utolsó válaszadó utolsó mondata a lényeg. Semmi köze ennek az ateizmushoz, meg a vallás/valláskritika témakörhöz. Minden témakörben kétnaponta teszik fel tökugyanazt a kérdést. Van, amin már besírok, ha meglátom ("kezdésnek milyen gitárt vegyek 50 fillérből", vagy "ha a fénysebesség a leggyorsabb, akkor mi történik, ha egy fénysebesség 90%-val haladó űrhajó kibocsát előrefelé egy fényjelet"), annyiszor volt már.

Ha nagyon idegesít, hogy ezredszer teszik fel ugyanazt a kérdést, innen válassz egy megfelelő mémet a kérdezőnek, finom jelzésként:

[link]

2017. szept. 20. 12:11
 18/64 Mojjo ***** válasza:
100%

@16:

"Ha meg csak egy érdeklődő lenne, akkor használná a feledés homályába veszett keresődobozt. Meg ha megnyitja a kategóriát, és mondjuk beleolvas a kérdésekbe, láthatja, hogy megkérdezték majdnem ugyanazt."

De naív vagy :) A kérdezők többsége write only üzemmódba van kapcsolva. Ismétlem, amit az előbb írtam: MINDEN kategóriában. Semmi köze ennek a jelenségnek az ateizmushoz.

2017. szept. 20. 12:14
 19/64 A kérdező kommentje:

"A kérdezők többsége write only üzemmódba van kapcsolva."

Akkor a kérdezők többsége a naiv. Nem tudják használni az oldalt.

A bugyuta témakörökben még megértem, ahol googlefób emberkék csicskáztatnak másokat, meg felteszik a sokadik "unatkozom, mi csináljak?" meg "Lehet, hogy terhes vagyok?" típusú kérdéseket, de ez azért egy komolyabb témakör.

2017. szept. 20. 12:34
 20/64 Mojjo ***** válasza:
74%

@19: Ez egy komolyabb téma, mint egy potenciális terhesség? Hát oké...

Amúgy nem feltétlenül kell érteni, de látni azért nem árt, hogy ez ilyen, így működik, itt is, máhol is. Ez van, ilyenek az emberek, és nem csak a gyk-n.

2017. szept. 20. 12:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!