Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan tudhatjuk, hogy valaki...

Honnan tudhatjuk, hogy valaki igaz, vagy hamis próféta?

Figyelt kérdés

Van valami egzakt módszer körülhatárolni akár az igaz,akár a hamis próféta jellemzőit,vagy csupán szubjektív vélemény elegendő,a meghatározásra?

Esetleg,valami nagy tekintélyű személy,szervezet véleménye a mérvadó?

2017. szept. 13. 18:37
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

Nézzük csak sorban:

1.Mózes

Isten azt parancsolta,hogy szóljon a sziklának,és víz fog belőle fakadni.Mózes ezzel szemben megsúlytotta a sziklát botjával.Megparancsolta neki,hogy "Ne ölj",s ő nemzeteket irtott ki,stb.

2.Illés

Isten nem engedte meg neki a Baál próféták legyilkolását,de ő azt tette,s utána mély depresszióba esett,s amikor Isten megszólította depressziójában,félrebeszélt.

3.Keresztelő János

Amikor a sértődött Heródes elfogatta,börtönbe zárta,elbizonytalanodott Jézus messiási küldetését illetően.

4.Jézus,valóban tökéletes volt úgy,mint 100%-ban Isten,és úgy,mint 100%-ban ember,egyaránt.Ő egyedül tökéletes.

2017. szept. 16. 18:30
 42/48 anonim ***** válasza:
93%

Szándékosan teszel úgy, mint aki nem érti, vagy tényleg nem érted?

Nem, mint emberek voltak tökéletesek, hanem Isten szavát tökéletesen tolmácsolnáták az embereknek. A prófétai szolgálatukat tökéletesen ellátták, amit mondtak, beteljesedtek.. Ezzel szemben E. White számtalan olyan dolgot "prófétált", ami egyszerűen nem jött be, vagy szemben áll a Szentírás szavával.

2017. szept. 16. 18:44
 43/48 anonim ***** válasza:
41-re: te nem tudod mit jelent a prófétálás, hogy emberek tévedéseit hozod fel?? Amiket felsorolták, az egyik sem prófétálás volt, amiket én írtam, azok pedig mind ennek a hamis prófétának a hamis prófétálásai. És te erre tetted fel az életed, miközben Isten nagyon világosan megmondta már több ezer éve, hogy nem kell félni a hamis prófétától, hisz hazudik és azt is, hogy mi lesz a sorsa.
2017. szept. 18. 14:53
 44/48 anonim ***** válasza:
91%

XD

„Sok esetben, a titkos bűn (önkielégítés) az egyetlen valódi okozója a fiatalok számos bajának. Ez a bűn rontja az életerőt, és tönkreteszi a szervezetet.”

Következik egy lenyűgöző látomás: „A világ állapota mutattatott nekem, és a figyelmemet különösen a korunk ifjúságára terelte. Akár hová néztem, gyengeelméjűséget, eltörpült formákat, csonka végtagokat, torz fejeket, és deformált alakokat láttam minden fajtából… Az erkölcstelen szokások gyengítik az energiájukat, és rájuk hozzák a taszító és bonyolult betegségeket. Gyanútlan szülők kipróbálják az orvosok ügyességét, egyiket a másik után, és gyógyszereket írnak fel, mikor általában tudják a rossz egészségnek az okozóját… A gyermekek, akik gyakorolják a titkos bűnt… megfizetik az árát.”

„Alig van vége ezeknek a betegségeknek, amelyeket a magányos bűn okoz: gyomorrontás, gerincproblémák, fejfájás, epilepszia, rossz látás, szívrendellenesség, oldalfájás, tüdővérzés, szív- és tüdőgörcs, diabetika, inkontinencia, fluor alblis, fehérfolyás, a vizeleti szervek gyulladása, … Valamint izületi gyulladás, izzadás, TBC, asztma, hurut, szívpolip, csontritkulás, láz, priapizmus, vizelési nehézség, anyaméh polip, vérfolyás, s a többi…”

„Az erkölcstelenség és különösen az önkielégítés miatt, az ész tartós gyengeségben szenved… nagyfokú memória gyengeség, az elme nagy elernyedtsége és buta gyengesége. A felfogóképesség tompul, az értelem ereje az élét veszíti… A tompaságból a bolondságba süllyed az elme… Egy Massachusetts állambeli városban láttam egy fiatal nőt, aki a maszturbációval bolonddá tette magát.”

Hát nem semmi, amit ez az állítólagos "prófétaaszony" összehord... S még egyesek kérdezik, mit keresnek a szkeptikusok itt? XD

2017. szept. 18. 15:12
 45/48 A kérdező kommentje:

57.Hsz!

Te nyilvánvalóan tudatlanul feltételezed,hogy én,az én hitemet mire építettem.

Elárulom neked,hogy abból amit feltételezel SEMMI sem igaz.

Az én hitem alapja a Biblia.EG White írásából semmit sem hiszek,amit nem találok igazolva a Bibliábval.

Amiket felsoroltál,azok többnyire NEM prófétálások,hanem egy múlt századi ember elképzelései,tanácsai,melyeket értelmes fejjel mérlegelni kell.

2017. szept. 18. 16:47
 46/48 A kérdező kommentje:
Az előző válaszom,nem az 57.,hanem a 47.Hsz-nak szólt.
2017. szept. 18. 16:50
 47/48 anonim ***** válasza:

"Az én hitem alapja a Biblia.EG White írásából semmit sem hiszek,amit nem találok igazolva a Bibliábval."

Én is pont így vagyok Hitler és Sztálin állításaival, csak azokkal értek egyet és fogadom el, amik nem emberiség ellenesek, hanem véletlenül helyesek a számtalan rossz között.

2017. szept. 18. 16:54
 48/48 anonim ***** válasza:
Aki azt hirdeti, ami az Újszövetségben van, az igaz próféta! Aki megváltoztatja azt, az hamis! A Biblia ismerete szükséges hozzá sok esetben.
2017. szept. 18. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!