Napjainkra is érvényes az álábbi ige valamely egyházra? (hamis próféta)
(Jer 29:9)
"Mert ők hamisan prófétálnak néktek az én nevemben: Nem küldöttem őket, azt mondja az Úr."
Igen és a szektásokra meg ez:
"Hallottam, amit a próféták mondanak, akik hazugságot prófétálnak az én nevemben, mondván: Álmot láttam, álmot láttam."
Mit hazudozol itt kedves előttem szóló.
Soha nem tagadtuk Jézus megváltói mivoltját, sőt Ő Isten kinevezett királya, és a megváltónkaki a halálával vissza vásárolt a lehetőséget az embereknek, ezt prédikáljuk is.
nos az ilyen alattomos hazugságok és annak kiszélesítése olyan állításokat szülnek mint ez.
a háromságot, nem csak mi a Tanúk nem fogadjuk el, ennél fogva másokat is ide irhatnál. De a rossz indulatodat kizárólag nekünk szegezed, csak hogy be mutasd milyen szeretet van benned mások iránt,
a lelkiismeretedet tedd rendbe, mert alszik.
s ha megnézed az idézetet akkor láthatod, hog a héber iratokból idézett a kérdező, javaslom, hogy vegyél egy Héber bibliát, és itt az Úr szó helyett mást fogsz olvasni,
ja és ajánlom figyelmedbe ezt a verseket is....
(Ézsaiás 43:10) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam,. . .
nem mi választottuk ki magunkat,
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
Iten minden nemzetből embereket választ ki és a nevéről nevezteti Őket, vagy is megengedi hogy viseljék ezt a páratlan nevet,
Senki msnak nem engedte meg, és ez látható is.
4-esnek
nem jósolunk, az Biblia ellenes
Marianne
Szervusz
A hamis próféták, azok emberek, nem egyházak - ahogyan én értelmezem az általad idézett Jeremiás verset.
Másrészt nem krisztusi tulajdonság az egyik embernek a másikat lehamisprófétázni. Ez nem Istentől van! Hiszen Jézus azt mondta a követőit a felebaráti szeretet fogja jellemezni, nem pedig az ítélet.
Harmadszor, azt írja Malakiás 3:18: "Ti pedig újra látni fogjátok a különbséget az igazságos és a gonosz között, aközött, aki szolgálja Istent, és aközött, aki nem szolgálja őt."
Ez a vers önvizsgálatra ad okot, és nem arra, hogy a másik embert igaznak, vagy hamisnak ítéljem. Arra Istentől nem kapott jogot egyetlen ember sem :-)
Kedves Zitus nem én ítélkezem :) de magyarázd meg akkor légyszíves az alábbi igéket;
2Pét 2:1
"Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, a ki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak."
Alkalmazható-e ez az ige napjainkra is?
-Te is tudod, hogy igen.
Hát ez;
1Ján 4:1-2
"Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.
Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;"
-alkalmazható-e napjainkra is? :)
Ki a hamis próféta mert a Biblia elég komolyan foglalkozik vele főleg a jelenések könyve;
Jel 20:10
"És az ördög, a ki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké."
És stb, stb, stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!