Mivel a próféciák bekövetkeznek ezért szerintem nincs szabad akarat. Máskülönben a próféta nem tudná megmondani a jövőt, mert akkor az nem lenne kőbe vésve. Még is "Ne őlj", "Ne lopj" stb tanít a biblia. Akkor van-e szabad akarat?
A prófécia ugyanolyan mese, mint a biblia. Nagyjából annak is annyi igazságtartalma van. Valaki beszívott, és beszélt össze-vissza. Az, hogy kőbe van vésve..hát istenem. Akkor én is kőbe vésem, hogy a sárgáké és az oroszoké lesz a jövő.
Vagy bejön, vagy nem. De ha bejön, én leszek a legnagyobb istenkirálycsászár, hogy mekkora próféta vagyok -.-
Van szabad akarat: ott van a fejedben. Senki nem gátol/befolyásol semmiben.
Kedves kérdezö,
elöször is tisztázni kell, mi a Bibliai alapján a szabad akarat.
Erröl az emberek képesek órákig-hetekig évekig szóló filozófiát is folytatni.
A szabad akarat a Biblia szerint az, hogy van egy bizonyos megadott határ, melyen belül azt tesz az ember amit akar.
Ha túl lépi ezt a határt viseli a következményét, sajnos nem csak ö, hanem az "ártatlanok" is.
Ne ölj! Ne lopj! Ez egy szigorú határ.
Itt véget ér a szabad akarat, és bekövetkezik a törvény kötelezö betartása.
Ha nem tartom be, akkor katasztrófális a következmény, nem csak nekem.
A próféciák nem írják, hogy konkrétan Te vagy én mit fogunk tenni....ezt Te és én döntjük el, az szerint lesz vagy a jutalom, vagy a büntetés.
Van annyi erönk, eszünk, hogy átgondolhatjuk a dolgokat.
Ez ugyanolyan, mint az autópályán. Vannak törvények. Itt is van "prófécia". Ha a piroson hajtok, ha nem adok elönyt...tragédia a vége, halál, börtön.
Van szabad akaratom, mely alapján tudok magamnak parancsolni, gondolkodni és respektálni ezt a törvényt?
#2: "Van annyi erönk, eszünk, hogy átgondolhatjuk a dolgokat."
Aki nem képes belátni, hogy az összes vallás a buta emberek megtévesztésén alapul, az ne mondja nekem, hogy képes átgondolni dolgokat, sőt egyáltalán képes megfontoltan gondolkodni.
Az első mondatod hibás következtetés.
Van szabad akaratunk. Tegyél egy próbát:
1.Gondold át: van olyan, hogy előre megéreztél valamit? vagy megálmodtál valamit? (nekem van, nem is ritkán)
2. becsukom a szemem: és elképzelek - például - egy kockát. Megforgatom. Kihúzom: legyen egy négyzet alapú hasáb. Visszanyomom: kocka. Teljesen saját szabad akaratomból teszem. Miért ne lenne?
-aa-
Van szabad akaratunk. Tegyél egy próbát:
1.Gondold át: van olyan, hogy előre megéreztél valamit? vagy megálmodtál valamit? (nekem van, nem is ritkán)
Ez bizonyítja hogy elrendeltetés van (így szabad akarat nincs, pontosabban csak illúzió mert amit teszel nem változtat semmin), mert ha bekövetkezik akkor még se Én irányítom a végeredményt.
2. becsukom a szemem: és elképzelek - például - egy kockát. Megforgatom. Kihúzom: legyen egy négyzet alapú hasáb. Visszanyomom: kocka. Teljesen saját szabad akaratomból teszem. Miért ne lenne?
Ez csak "álmodozás", "elmélkedés". El tudom képzelni, hogy szárnyaim vannak és repülök, mégse ez a valóság. Semmi köze nincs a szabad akarat megnyilvánulásában, ez csak egy illúzió.
Ez nem "álmodozás", az lenne, ha heverésznél és ábrándoznál a szerelmedről. Ez elég határozottan csak SZABAD akarattal megy. (Függőleges gerinccel végezd el a gyakorlatot.)
A teremtő képzeletünk nélkül nem lenne semmi új a világban, nem lenne művészet. Nem lennénk emberek, isteni képmások, Isten gyermekei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!