Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény szellemiségű pap...

Keresztény szellemiségű pap hirdetheti-e azt, hogy Jézus nem volt zsidó? Nincs-e ellentmondásban ez a keresztény szellemiséggel?

Figyelt kérdés
Ez egy konkrét pap Győr-S. megyében.Küzdhet-e mentálisan kihívásokkal az illető? Katolikus templomban misézik, de azt mondja, hogy nem ő katolikus, hanem keresztény szellemiségű.
2017. aug. 23. 20:11
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
#8 ha zsidó lett volna, valóban Dávid házából való, akkor elfogadták volna őt, de nem tartották közülük valónak, ezért feszítették meg és ezért várják máig a messiásukat.
2017. aug. 24. 10:12
 12/40 anonim ***** válasza:
7%

#10 Nem biztos, hogy hülyeség a Jézus pártus sztori. Az a baj, hogy a Bibliát veszik a keresztények zöme etalonnak, amikor a tudomány, történelem jó néhány ellentmondásra vetített rá, arról nem is beszélve, hogy a Bibliát nem egyszer átírták és ki tudja hányszor fordították félre.

És még ott van az is, hogy 2000 éve számos Jézushoz hasonló megváltóként hirdető tanító volt, akkor ez még több kételyt vet fel.

2017. aug. 24. 10:19
 13/40 Dongaben ***** válasza:

A zsidóknál az anya származása számít, úgy tudom... (Lehet, rosszul, akkor elnézést!)

Így Jézus zsidó származású volt. A vita csak arról megy, hogy Júda, vagy Lévi nemzettségből. Utóbbinál nem áll fenn a Dávid király "leszármazottja".

A pappal kapcsolatban:

Láttunk már olyat, hogy egy pap "kiugrott" a választott közösségéből, de hívő maradt. Nem ítélném el emiatt. Viszont ezt nem a szószékről kellene közölni...

2017. aug. 24. 15:16
 14/40 anonim ***** válasza:
42%

12.Hsz!

Jézus anyja-Mária-ősei közt van Ráháb(aki elrejtette a Jerikót kémlelő hébereket),aki valóban-mint a jerikóiak-pártus volt.A zsidó tradíció szerint így ő nem zsidó,csak prozelita zsidó.

2017. aug. 24. 16:13
 15/40 anonim ***** válasza:
9%

Jézus Galileai volt. Lehet erőlködni,de nem zsidó volt.

Áááá...mindegy

2017. aug. 25. 08:58
 16/40 imakommandós ***** válasza:

Nem értem ennyi antiszemita van?

A keresztre feszitésekor a főpapok szerint nem az volt a feje fölé írt felirattal a probléma, hogy zsidó, hanem az volt a baj, hogy igaz volt a felirat amit Pilátus azért iratott mert hitt Benne: "a zsidók királya", és ez helyett azt kérték tőle, hogy azt írja, hogy "Ő mondta a zsidók királya vagyok".Vagyis egyedül a királyi méltóságát, a Messiási címet vitatták. Egyébként pedig a Messiás rendelkezik halottakat feltámasztó hatalommal, ezért volt, hogy Jézus a szeretett Lázár halála után várt még 2 napot, és csak utána ment a családhoz. Így egyértelmű volt mindenki számára, hogy egy 4 napos hulla feltámasztása nem egy "átlag" próféta nyomán történhetett, hanem nagyobb van köztük. Az ÓSZ-ben is volt halott feltámasztás, de az csak max egy napos volt, és nem egy rothadó tetem.

2017. aug. 25. 12:02
 17/40 anonim ***** válasza:
10%
Nem értem..ennyi cionista van?
2017. aug. 25. 12:31
 18/40 imakommandós ***** válasza:

Én cionista vagyok mert Isten is az.:)

A cionizmus nem szitokszó, csupán rosszindulatból démonizálni szeretnék.

Nem összeesküvés elméletekre kellene hallgatni hanem amit Isten mond róla: "örömmondó Sion"

Az evangélium szerint Isten járkált már Jeruzsálemben csak nem ismerték fel.

Az a király akit tövissel koszorúztak meg a Sionból fog eljönni, elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat, felállitja a trónját, és 1000 éves uralma az egész Földre ki fog hatni, onnan a Sionból.

Hogy ki melyik oldalon szeretne állni, jól gondolja meg.

2017. aug. 25. 12:55
 19/40 Pietrosol ***** válasza:

Sziasztok!

Off!

Melyik nemzetségtábla Máriáé!

Lukácsnál Józseffel indul és Istennel zárul. Máténál Ábrahámmal indul és Józseffel zárul.

2017. aug. 26. 12:44
 20/40 Pietrosol ***** válasza:

Bocsánat!

Melyik nemzetségtábla Máriáé?

2017. aug. 26. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!