Keresztelő János, már Jézus halála előtt is keresztény volt?
Te nagyon hülye lehetsz bakker... A keresztre feszítésnek és a megkeresztelkedésnek semmi köze egymáshoz... Keresztelő Szent János a Jordán folyó vizében keresztelte meg Jézust. Egyáltalán tudod mi az a megkeresztelés? Amikor a pap homlokon locsol vízzel és keresztet húz arra a gyökér fejedre...
Kereszt: szentháromság, atya, fiú, szentlélek...
Keresztelő Szent János zsidó volt. Ahogy végeredményben Jézus is.
A keresztség amúgy a zsidóknál is létezett akkoriban. Ma nem tudom, hogy létezik-e.
Keresztrajzolás persze nem volt. Csak belemerítették az illetőt a Jordán vízébe.
Az eredendő bűn tétele a zsidóknál is létezik, tehát attól nekik is meg kell tisztulniuk. Erre volt/van a keresztség. Akkoriban lehet, hogy a zsidók másképp hívták, aminek még a kifejezésben sincs köze a kereszthez. Ezt nem tudom.
Még az sem biztos, hogy Keresztelő Szent János mellékneve eredetileg is "Keresztelő" volt, csak később így "aktualizálták".
Pl. egyesek szerint Jézust sem Jézusnak hívták, hanem Jozsuénak.
L
Kedves kérdező!
Itt láthatod a kersztyén egyház megosztását is. Az első válaszoló valószínűleg inkvizítor lehetett az előző életében. A harmadik válaszoló meg a mmegbocsátó Teréz anya.
Nem. Az első válaszoló konkrétan csak bunkó és hülye.
Én pedig igyekszem tényszerű lenni.
Amúgy, csak hogy helyre rakjam a dolgokat, a keresztyén a reformátust jelenti.
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!