Keresztény szellemiségű pap hirdetheti-e azt, hogy Jézus nem volt zsidó? Nincs-e ellentmondásban ez a keresztény szellemiséggel?
Nyilván nem mondhatná, de nem fogja ezért szerintem senki kérdőre vonni, beperelni.
A biblia írja, hogy zsidó messiás, názáreti jézus, hogy a megváltó zsidókból jön, de a zsidók sosem fogadták el megváltónak, tehát már ők sem tartotték zsidónak, ahogy Jézus sem mondta sosem, hogy zsidó lenne. Ő azt mondta; az én atyám nem e világból való, miből gondoljátok, hogy közületek való vagyok?
Szóval ha egy pap ismeri a bibliát, akkor mondhatja, hogy nem volt zsidó.
A tény az,hogy különböző felfogás alapján különböző a válasz.
A zsidó felfogás szerint,csak a zsidó nőtől született gyermek zsidó.(Jézus édesanyja családfájában pedig ott van egy jerikói szkíta nő,aki megtöri ezt a vérvonalat.)
Az európai felfogás szerint a nő,és férfi vérvonala azonos rangú.(Jézus minden egyéb őse Ráhábon kívül zsidó,s így a sok generáción keresztül,Jézus majdnem teljesen zsidó anyától származott.A Szentlélektől való fogantatás miatt mellékes József származása.)
Más kérdés,Jézus személyes identitása.
Az,vitathatatlan,hogy Ő teljesen zsidóként élt,gondolkozott.Szerette nemzetét,tökéletesen ismerte vallásosságukat,s azzal azonosult.
A zsidók Istenét tartotta Atyjának,és akaratát követte.
Katolikus,vagy keresztény?
A katolikus nem feltétlen keresztény,vagyis Krisztus követője.Aki követi a katolikus dogmákat,az katolikus,de aki minden fölé helyezi Krisztus-jelleme,tanítása,életszemlélete-követését,az keresztény.
2.Hsz!
Jézus tanítványai-apostolai-mindnyájan zsidók voltak,és a gojimoknak(pogányoknak),csak Péter apostol kezdett evangéliumot hirdetni.Az első keresztények zsidó származásúak voltak.
Ha nem katolikus pap és engedik igét hirdetni templomban, már magában az hatalmas probléma.
A keresztény szellemiségbe manapság már mindent beletuszkolnak, de az Egyhát világosan kimondja, hogy Jézus zsidó volt. Ha valaki ettől eltérőt állít és hirdeti, az az Egyház szemében eretnek is.
Ha azt mondta magáról, hogy nem katolikus, akkor egészen biztosan nem is pap. Így amit legfeljebb tehetnek vele, hogy többé nem engedik szószék közelébe.
Hogyismondjam, hallottam olyan elvakult emberekről, akik szerint Jézus magyar volt. Jézus magyar táltos volt, akit Uruk (igen az az Uruk) város királyává koronáztak a magyar Szent Koronával. Igen, tudom, tudom... De ahogy hallottam, már a katolikus egyházban is felütötte magát ez a kór...
Ha bárki más is garantált agyérgörcsre vágyik, erre keressen rá: "arvisura".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!