Ateisták! Megtalánátok Istent az életetek végén?
Az utóbbi időben rákaptam a katasztrófa filmekre. Emiatt fogalmazódott meg bennem ez a kérdés is.
Hogyha egy elkerülhetetlen katasztrófa fenyegetné az emberiséget a pusztulással, mit tennének az ateisták? Imádkoznának? Megtalálnák a lelki utat egy istenség felé, hogy az legyen az utolsó mentsváruk?
Elsősorban ateisták véleményét várom, de akár hívők is elmondhatják a véleményüket. Természetesen mocskolódás nélkül.
Éppen az ilyen vagdalkozást szerettem volna elkerülni :)
Igazából úgy gondolom, mindenkinek van valamilyen képe a különböző istenségekről. Ez nem feltételezi, hogy hisz is benne.
Egy olyan sokk, mint az elkerülhetetlen, pontosan időzített halál tudata okoz, közelebb hozhatja a szkeptikusokat is akár. Ez lehetne olyan reakció is, amikor az ember bármit megígér/megtesz, hogyha fegyvert tartanak a fejéhez.
Nem akarok senkit sem rábeszélni semmire, hiszen én sem hiszek a világvallások isteneiben. Pusztán a hipotézis izgat.
A kérdést moderátor törölte, mivel nem felelt meg a kiírás szabályainak.
De gondolom feltehető olyan módon, hogy semmilyen szabályt ne szegjek meg.
Miért hinnék Istenben egy katasztrófa közeledtével?
Tudom, hogy nincs Isten, nincs élet a halál után, akkor meg minek imádkozzak?? Vagy kinek?
Én mit tennék?
Semmit, mert nem is tudnék csinálni semmit, mindenki meghalna és kész..
Olyan betonbiztosan kijelentitek, hogy nincs Isten, nincs élet a halál után, mintha az tudományosan bizonyítva lenne. Ha valamiről te nem tudsz, vagy nem akarsz tudni, az nem jelenti azt, hogy az a valami nem létezik.
Egy bírósági tárgyaláson is figyelembe veszik a tanukat is, nemcsak a bizonyítékokat.
A Bibliában rengeteg tanuvallomás van leírva, ami szakértői vizsgálat után hitelesnek bizonyult.
Csak egy hasonlat.
A Watergate-botrányba a világ 12 legbefolyásosabb embere keveredett bele, mégse tudtak kitartani egy hazugság mellet 3 hétig.
Ti azt mondjátok, hogy 12 apostol kitartott 40 évig egy hazugság mellet, kínoztatva és a halált is vállalva? Képtelenség!
"A Bibliában rengeteg tanuvallomás van leírva, ami szakértői vizsgálat után hitelesnek bizonyult. "
Tudsz erre valamilyen adatot? Ki, mikor, mi módon vizsgálva jutott ilyen köbvetkeztetésre, hol publikálta az eredményeit?
Jó lenne néhány hivatkozás, alátámasztásul.
Olyan betonbiztosan kijelentitek, hogy van Isten, van élet a halál után, mintha az tudományosan bizonyítva lenne.
>:)
Tudsz erre valamilyen adatot? Ki, mikor, mi módon vizsgálva jutott ilyen köbvetkeztetésre, hol publikálta az eredményeit?
Jó lenne néhány hivatkozás, alátámasztásul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!