Szkeptikusan vizsgálva vajon mi hajthatta a vallásalapítókat? Mi lehetett az indíttatásuk és a céljuk?
Azt nem tudom hogy a többi vallásnak mi lehetetta célja mert én keresztény vagyok. Gondolj csak bele a kereszténység az egyetlen olyan vallás amely "isteni" Mert Jézus nem csak egy egyszerű ember volt hanem Isten Fia aki a világba jött. Mi lehetett a célja Jézusnak? Meg ismertetni velünk Istent és hozzá vezetni. Hatalmat adjon a saját hatalmából a betegek gyógyítására az ördögök kiűzésére , az elesettek felsegítése,a szegények felsegítésére.
Az is volt a célja hogy a bűnösöket jó útra térítse"Nem azért jöttem hogy az igazakat hívjam hanem hogy a bűnösöket"
Mózes, és Jézus nem vallást alapított, hanem az Istentől jövő útmutatás szerint arra tanította az embereket, hogy Isten milyen erkölcsi értékek szerint várja el az emberektől, hogy tiszteletet, vagy is imádatot mutassanak be neki.
Amivel elismerik, hogy Istennek joga van meghatározni a teremtményei számára, mi a jó és mi nem, erkölcsi téren.
Ádámnak és Évának sem vallást hozott létre Jehova, hanem irányt mutatott, bizonyos erkölcsi értékek szerint.
Sem Mózes,sem Jézus,nem alapított vallást!
Mindketten,az istenismeretet akarták felemelni az adott társadalmakban.
A vallásalapítók,akik kidolgoztak dogmákat,melyeket híveikre kényszerítettek,uralkodási célból tették ezt,bár többnyire céljaik helyességében bíztak.(Úgy mint Júdás,aki árulásával ki akarta provokálni,hogy Jézusból a zsidók hadvezére legyen.)
Szcientológia, L ron hubbard.
"Szép dolog a vallás, és mennyi pénz vam benne"
Amerikában fontos hatalmi posztokat toltenek be scientologusok. Aki ki akar lépni azt tönkreteszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!